Welkom op het KPN forum

Help

4G Community

Beantwoorden
Vaste forum gast
pimvdgulik
Berichten: 3
Geregistreerd: ‎24-04-2013
Geaccepteerde oplossing

HTC One 4G instellen

Goedemiddag,

 

Sinds zaterdag ben ik de trotse bezitter van een HTC One en een 4G abbonement (welke ik telefonisch bij jullie heb afgesloten). Echter lukt het me niet om het 4G netwerk in te stellen, ik heb de handleiding die jullie bij mijn HTC One leverde gelezen en mijn APN ingesteld via de voorschriften. Ik krijg alleeen na het instellen helemaal geen internetverbinding meer, zelf 3G/H/G werkt niet meer. Wanneer ik alles weer reset werkt het weer, maar dan heb ik geen 4G netwerk. 

Heb net al contact gehad met de klantenservice van KPN maar die konden mij ook niet verder helpen. Wie weet wat ik fout doe?

 

Vriendelijk bedankt alvast!

 

Pim van der Gulik

 

KPN Webcare Specialist
Menno
Berichten: 996
Geregistreerd: ‎14-12-2011

Re: HTC One 4G instellen

Wat heb je ingesteld als APN toegangspunt? Hier moet bij een 4G abonnement 'KPN4G.nl' staan.


Mocht je inderdaad dit als APN hebben ingesteld, dan ontvang ik graag in een privé-bericht je mobiele nummer en postcode/huisnummer. Ik zal dan voor je uitzoeken wat er hier misgaat.

KPN Webcare Specialist
Menno
Berichten: 996
Geregistreerd: ‎14-12-2011

Re: HTC One 4G instellen

[ Bewerkt ]

Bedankt voor de gegevens! De reden dat je geen gebruik kunt maken van 4G ligt in het feit dat je op dit moment een databundel hebt die hiervoor niet geschikt is. Alleen de 2500 MB en de 5000MB variant bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van 4G. Zou je als toegangspunt eens portalmmm.nl willen instellen? Op deze site vind je meer informatie over de APN instellingen.

Forum gast
Supersalsa
Berichten: 1
Geregistreerd: ‎24-06-2013

Re: HTC One 4G instellen

Ik had het zelfde probleem. Overal gezocht naar een mogelijke oorzaak en vind uiteindelijk hier het antwoord.

 

Dit is in de KPN winkel niet verteld en in de verschillende handleidingen op de site heb ik het ook niet langs zien komen.

 

Jammer ook voor KPN, want als het in de winkel was verteld, had ik voor een 2500 mb abbo gekozen.

 

Ik vind de data hoeveelheid trouwens wel een rare voorwaarde. Ik wil immers sneller internet en niet per se meer dataverkeer. Ik neem aan dat het met de huidige capaciteit van het netwerk te maken heeft. Komt niet heel klantvriendelijk over als dat het geval is. Gewoon toch een middel om meer geld uit de zakken te kloppen van klanten.

 

Of ik moet het mis hebben, maar dan hoor ik het graag.

KPN Webcare Specialist
Daan__
Berichten: 293
Geregistreerd: ‎14-11-2012

Re: HTC One 4G instellen

Beste Supersalsa,

 

Fijn om te horen dat je hier in ieder geval je antwoord wel hebt gevonden. Hebben ze je toestel niet direct in de winkel ingesteld voor je? 

 

Je kunt het inderdaad zo zien dat voor 4G de datahoeveelheid een voorwaarde is. 4G wordt op dit moment gepositioneerd als een luxe item en om die reden wordt het alleen met de hoogste twee bundels aangeboden. Het verschil in prijs tussen de 1000 en de 2500 mb bundel echter, klopt in verhouding wel. 4G moet je bij de hogere bundels dan ook meer zien als een extraatje :-)

 

Heb ik hiermee je vraag beantwoord? 

 

Met vriendelijke groet,

Daan

Forum gast
KeesKeesie
Berichten: 1
Geregistreerd: ‎01-07-2013

Re: HTC One 4G instellen

Net als Supersalsa vind ik hier op het forum de oplossing voor het probleem en zelfs zonder de vraag te hoeven stellen, handig! :smileyhappy:

KPN Webcare Specialist
Daan__
Berichten: 293
Geregistreerd: ‎14-11-2012

Re: HTC One 4G instellen

Ha Kees,

 

Leuk dat je in ieder geval de moeite doet om het te vermelden! Daar doen we het voor! :-)

 

Met vriendelijke groet,

Daan