Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelt u 
Reageer hier op
Highlighted

Je eigen avatar op het Forum

[ Bewerkt ]
Avatar
door Moderator
Moderator
Berichten: 2.758
Geregistreerd: ‎30-08-2011
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Zilveren griffel
Bericht 1 van 1 (7.413 Weergaven)

Wat is een avatar eigenlijk precies?

 

Een avatar is een kleine afbeelding die jij (en andere mensen) kiezen om jezelf te vertegenwoordigen in bepaalde online omgevingen, dit helpt om je identiteit te definiëren binnen een online community zoals bijvoorbeeld hier op het KPN Forum. Omdat de avatars het meest gebruikt worden op forums hier de basiselementen van een geplaatst bericht (of "post") met een avatar.

 

Gebruikersnaam: dit is de naam die je gebruikt om jezelf te vertegenwoordigen in een forum.

Je kiest deze naam wanneer je je aanmeldt, leden kunnen niet dezelfde naam delen.

 

Titel: Veel forums hebben titels. Forums zoals ook het KPN Forum gebruiken titels om de leden te helpen om het verschil te zien tussen bijvoorbeeld admins, moderators, webcare specialisten, en andere leden.

 

Forum gebruikers informatie: verschillende soorten informatie worden hier weergegeven. De meeste heb je ingesteld in je gebruikersprofiel (er zal een koppeling met een soortgelijke naam op de hoofdpagina van het forum zijn). Gemeenschappelijke informatie: omvat de datum waarop je jezelf hebt aangemeld als lid van het Forum en hoeveel berichten je hebt geplaatst in totaal.


Bericht Informatie: algemene informatie over deze specifieke post. Bevat meestal een datum wanneer het bericht geplaatst is en het onderwerp (als het een nieuwe bericht betreft).


Actieknoppen: deze gebruiken om acties te ondernemen zoals het beantwoorden van een bericht, een kudo geven of een bericht aangeven als opgelost. 

 

Je kunt ook afbeeldingen en hyperlinks bijvoegen in je bericht, afhankelijk van het bericht.

 

Handtekening: een bericht welke de gebruiker heeft gekozen om te plaatsen aan de onderkant van elk bericht die ze maken. Deze handtekening plaats je via je persoonlijke gebruikers instellingen en zal dan verder onder elk bericht welke je plaatst te zien zijn. In de handtekening mag je overigens geen enkele verwijzing plaatsen naar commerciele websites of websites met dubieuze inhoud. Ook hier zijn de Forum huisregels van toepassing.

 

Avatar: Dit is een beeld dat word gebruikt om leden van elkaar te onderscheiden en van identiteit. De avatar is dan ook het onderwerp van dit topic. Bij het aanmelden op het KPN Forum is er keuze uit een aantal standaard avatars van een volledige galerij van pre-uploaded avatars die beschikbaar zijn voor alle leden op het forum om weer te geven.

Kies je voor een standaard avatar dan selecteer een avatar uit deze standaard galerij en maak dat je primaire avatar.


Je kunt van een van deze avatars gebruik maken of zoals gezegd een persoonlijke tint aan je identiteit geven waardoor mede Forum gebruikers die je berichten volgen je ook gemakkelijk kunnen zien/vinden op een pagina op het Forum.


Wil je je eigen persoonlijke avatar dan zul je waarschijnlijk niet beschikken over een avatar voor het Forum totdat je een avatar upload. Je kunt meestal gebruik maken van je eigen aangepaste afbeeldingen als een avatar en/of via een website een avatar aanmaken . Dit alles zal worden toegelicht.

 

ava.jpg

 

Je avatar zal naast je bericht verschijnen op een manier vergelijkbaar met het bovenstaande voorbeeld.

 

Geen Animated Avatars: dit betekent dat je die niet kunt uploaden en gebruiken als je avatar op dit Forum. Een geanimeerde avatar is elke avatar die steeds verandert van uiterlijk. Reden dat je die niet mag gebruiken op het Forum is dat veel mensen het erg vervelend vinden om een dergelijk avatar steeds te zien bewegen terwijl ze een/het bericht lezen.

 

Avatar Grootte Limieten: om Forums snel te houden, vooral waar foto's worden geüpload, zal er een maximale bestandsgrootte zijn voor de avatar waaraan het moet voldoen. Als een avatar te groot is, zul je niet in staat zijn om het te uploaden op het Forum. Als je afbeelding te groot is, moet je het comprimeren of op zoek gaan naar een andere.

 

Avatar Dimensie Limieten: Als je avatar te groot is kunnen de tafels vervormen in de forum boards en kunnen het moeilijk maken voor andere mensen om de inhoud te lezen. Ook als grote avatars zijn toegestaan zullen download snelheden lijden en het forum vertraagt voor mensen met normale internetverbindingen. De meest voorkomende avatars zijn in de grootte van 64x64 pixels, 100x100 pixels en 64x80 pixels.

 

Hier zijn een paar voorbeelden van avatars.

 

voorbeeldavatars.jpg

 

 

Je avatar kan je via “mijn instellingen” (als je bent ingelogd vind je deze link in het blokje persoonlijke instellingen aan de rechterzijde) vinden. Kies vervolgens het tabje “avatars”. Je kunt kiezen uit “vanuit de gallerij” of “van het web”. Om een avatar van het internet te gebruiken, hoef je alleen het linkje naar de afbeelding te kopiëren en in het tekstvakje onder “van het web” te plaatsen. Vergeet niet je link te bevestigen door op “avatar instellen” te klikken.

Je kunt ook je eigen avatar uploaden van je computer naar een pictures host zoals bijvoorbeeld tinypic en vervolgens de link van daaruit gebruiken zoals hierboven aangegeven.

Let op: je kunt momenteel nog niet direct vanuit een map op je computer je eigen avatar uploaden op het KPN Forum.

 

We willen nu een leuke avatar, waar kan ik er een vinden? 
Er zijn veel van hoge kwaliteit avatars die gewoon wachten om te worden gevonden op het internet (en nog veel meer lelijke), maar als je niet bekend bent met zoekmachines kan het een echte truc zijn. Ik heb een voorgedefinieerde zoekopdracht bij Google bereid die je kunt gebruiken (met enkele opties uit het uitgebreid zoeken om wat slecht materiaal te filteren). Je kunt woorden toevoegen aan het zoeken (je ziet ze in het Google-zoekveld) om je zoekopdracht te verfijnen (bijvoorbeeld 'kat', 'bloem', "filmsterren").

 

Mocht je vragen hebben, laat het ons weten. Wij wensen je veel plezier op ons forum en zien de originele avatars graag tegemoet! (PS. kijk ook nog even in de huisregels, met betrekking tot de regels voor avatar gebruik).

 

Aanvulling 03-07-2013:
Indien je je aanmeld op het Forum via Facebook zal je Facebook profiel photo verschijnen als je avatar.

Reageer op dit onderwerp

Geavanceerde opties Plaats reactie