Deze widget kan niet worden weergegeven.
Deze widget kan niet worden weergegeven.

Internet

  • Laatste activiteit 01-08-2014
  • 67 Nu online
  • 79028 Berichten
  • 66526 Leden
Geaccepteerde oplossing

Kan kpn-experiabox niet detecteren

  • 08-11-2013 13:39
  • 3876

Hallo, 

Op beide laptops wordt ons wifi netwerk niet gevonden, hij heeft dan maar een bepaalde toegankelijkheid. Waardoor internet zelf niet werkt.

Wifi op de telefoon werkt wel gewoon, verder geeft de PC aan dat de KPN-experiabox niet gevonden kan worden..

Bericht 1 van 20 (3.876 Weergaven)
Avatar
Berichten: 10
Geregistreerd: ‎07-11-2013
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

Hoi MiekeVingerhoeds, welkom op het forum.

 

Welke windows versie draait op jullie PC's?

Be positive, avoid negativity and enjoy life!
Bericht 2 van 20 (3.872 Weergaven)
Avatar
door
Berichten: 1.896
Geregistreerd: ‎26-04-2013
  • Ingenieur
  • Eerste post
  • Eerste kudo

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

Windows 7 en dit zit ook op de laptops.

Bericht 3 van 20 (3.866 Weergaven)
Avatar
Berichten: 10
Geregistreerd: ‎07-11-2013
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

alle lampjes branden, maar toch komt er bij de kpn assistant te staan. Kan kpn experiabox niet vinden? Terwijl internet het op de pc zelf wel doet.

Bericht 4 van 20 (3.863 Weergaven)
Avatar
Berichten: 10
Geregistreerd: ‎07-11-2013
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

[ Bewerkt ]

Ik heb zelf ook dergelijke problemen ondervonden en die zijn verholpen door het uitvinken van het IPv6 protocol op de WiFi adapter.

 

Ik hoop dat dat voor jou ook geldt.

 

Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) uit vinken.

Wifi_Adapter.PNG

 

Dit kan je vinden onder "Netwerk centrum -> Adapter instellingen wijzigen".

 

Ik hoor graag of het geholpen heeft.

 

Edit: Ik heb zelf de KPN assistant nog nooit gebruikt, dus daar kan ik niet over meepraten.

Het probleem dat de wifi verbinding als status "Beperkte toegang" heeft (met zo'n geel uitroepteken) werd door het uitvinken van het IPv6 protocol wel verholpen.

Be positive, avoid negativity and enjoy life!
Bericht 5 van 20 (3.856 Weergaven)
Avatar
door
Berichten: 1.896
Geregistreerd: ‎26-04-2013
  • Ingenieur
  • Eerste post
  • Eerste kudo

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

Dan doet mijn gewone internet het ook niet meer..

Bericht 6 van 20 (3.852 Weergaven)
Avatar
Berichten: 10
Geregistreerd: ‎07-11-2013
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

[ Bewerkt ]

Nu breekt mijn klomp. IPv6 wordt namelijk helemaal niet gebruikt achter een router van KPN.

Je hebt IPv4 toch wel aan laten staan hè. Gewoon voor de zekerheid :smileywink:, want dat zou wel verklaren waarom Internet het dan niet meer doet.

 

Kan je mij vertellen wat de status van jouw WiFi verbinding is.

Verbonden, Beperkt toegang, ...

Be positive, avoid negativity and enjoy life!
Bericht 7 van 20 (3.840 Weergaven)
Avatar
door
Berichten: 1.896
Geregistreerd: ‎26-04-2013
  • Ingenieur
  • Eerste post
  • Eerste kudo

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

Op deze pc zit hij gewoon draadloos verbonden, dus niet via de wifi. Er staat dus achter Ipv6 geen internettoegang, of hij nu wel of niet is ingeschakeld. Misschien heeft het hier mee te maken?

 

fs.pnggl.png

Bericht 8 van 20 (3.835 Weergaven)
Avatar
Berichten: 10
Geregistreerd: ‎07-11-2013
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

als ik ipv6 uitzet, komt er bij ipv4 te staan geen internettoegang.

Bericht 9 van 20 (3.829 Weergaven)
Avatar
Berichten: 10
Geregistreerd: ‎07-11-2013
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom

Re: Kan kpn-experiabox niet detecteren

[ Bewerkt ]

Zo te zien heeft die PC ook helemaal geen probleem met het netwerk.

Rechts onderin zie ik een keurig ikoontje dat het netwerk up and running is.

Op de achtergrond zie ik dat je op die PC gewoon op Internet zit.

Als je in de internet browser het adres http://192.168.2.254 intikt (zonder www) dan kom je op de inlogpagina van jouw router.

 

Alles ziet er dus goed uit :smileyhappy:, dan denk ik eerder aan een foutje in de KPN assistant.

 

Edit: Hoe zit het nu met die laptops die draadloos verbonden (of niet) zijn?

Be positive, avoid negativity and enjoy life!
Bericht 10 van 20 (3.827 Weergaven)
Avatar
door
Berichten: 1.896
Geregistreerd: ‎26-04-2013
  • Ingenieur
  • Eerste post
  • Eerste kudo
Beantwoorden

Welkom

Bij de KPN Community

Log in om je profiel te bekijken en te beheren, vragen te stellen en te beantwoorden, ideën te delen en veel meer!

Heb je nog geen account?
  • Praat mee over de blogs.
  • Help mee op het forum.
  • Denk mee in 'OnsKPN'.
Registreer nu
Auteurs met de meeste kudos
Gebruiker Aantal kudos
310
117
70
40
39