Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelt u 
Reageer hier op
Geaccepteerde oplossing

Leestip: informatie over draadloos internet

[ Bewerkt ]
Avatar
door
Ambassadeur
Berichten: 658
Geregistreerd: ‎05-11-2011
 • Eerste post
 • Eerste kudo
 • Zilveren griffel
Bericht 1 van 16 (38.434 Weergaven)

Het WIFI bereik
Leestip, in dit bericht, geschreven door demie1000, staat veel informatie over draadloos internet. 

 

WIFI signalen hebben een reikwijdte van +/- 25 meter. Binnenshuis wordt dat beperkt door  storende elementen; beton, muren, glas, radiatoren (reflectie), hout,…

 

 

Bij een zwak draadloos signaal wordt de surfsnelheid nadelig beïnvloed, een centrale opstelling van de router is vaak noodzakelijk.


WIFI Interferentie & kanaal veranderen
Een gevolg van de populariteit van WIFI is dat vrijwel iedereen het in huis heeft. Te kort nabij gelegen netwerken (vb. in appartementsblokken) kunnen weleens storing veroorzaken, WIFI interferentie genaamd. Je kan dan geen verbinding met je router tot stand brengen. Een oplossing in zulke situatie is van kanaal veranderen. Op het figuur zijn de routers ingesteld op kanaal 1 - 6 – 11. Zo zijn er telkens 5 kanalen tussen om overlapping te beperken.

 

 

 

De meeste routers hebben de optie 'automatische kanaalkeuze', maar je kan ook manueel kiezen van kanaal 1 tot 13. Je draadloze netwerkkaart is standaard ingesteld om elk kanaal te kunnen ontvangen, houd wel rekening dat sommige netwerkkaarten maar van kanaal 1 tot 11 kunnen ontvangen.

 

 

Gebruik je een andere dan de Windows Utility, dan krijg je naast de info over SSID het uitgezonden kanaal te zien, handig om te zien op welke kanalen nabijgelegen netwerken zich bevinden.

 

802.11 N
De opvolger van de 802.11 b/g technologie is de 802.11 N, met meer bandbreedte ter beschikking, maar zo'n router in de nabijheid zorgt soms voor WIFI interferentie, sta je op hetzelfde kanaal of nabij, dan kan je verbinding met regelmaat wegvallen.


Storende apparatuur
Draadloze toestellen met de 802.11 b/g/n WI-FI standaard werken in de 2.4 GHz band. Andere toestellen welke gebruik maken van dezelfde band kunnen storing teweeg brengen of andersom. Voorbeelden zijn sommige toestellen om het analoge televisie signaal van de kabel draadloos door te zenden naar een televisie. Een oplossing kan een ander kanaal zijn.

 

De overhead bij de 802.11 b/g/n technologieën
Internet wordt steeds sneller, op gebied van draadloos komt de 802.11n technologie hieraan tegemoet. De 802.11g (54mbps) is voorlopig nog voldoende. Maar men heeft het zelden of nooit over de overhead, de ‘overhead’ is de bandbreedte die verloren gaat om de verbinding tussen router en WLAN adapter en router tot stand te brengen. Bij de 802.11g (54 mbps) blijft dan +/- 20 mbps  voor trafiek van en naar het internet. Is de ontvangst niet optimaal dan zijn de gevolgen pagina’s die stoppen met laden, trage en wegvallende verbindingen. Met de 802.11n standaard hoopt men hieraan tegemoet te komen
Variabele signaalsterkte 11mbps 54mbps

 

 

 Bij een zwakke ontvangst kan de verbindingsnelheid van 54 Mbps dalen naar 11 Mbps waarmee een grotere afstand haalbaar, en resulteren in een betere ontvangst. Een goede signaalsterkte is +/- 60% ontvangst met een stabiele bandbreedte van 54mbps zodat genoeg bandbreedte overblijft na de overhead voor de verbinding van en naar het internet.

 

{bron weethet.be}

 

Meer informatie op de KPN website

Ook op de website van KPN is meer informatie te vinden over dit onderwerp:

 

Kanaal wijzigen op de experiabox

Hoe verander ik mijn draadloos netwerk kanaal

Netwerknaam of draadloze beveiliging aanpassen op de experiabox

Netwerknaam (SSID) of beveiligingsleutel wijzigen

 

Zelf draadloos internet installeren

- Handmatig mijn draadloze verbinding installeren

 

 

 

 

 

 

Re: Leestip: informatie over draadloos internet

Avatar
Adviseur
Berichten: 16
Geregistreerd: ‎06-03-2013
 • Eerste post
 • Eerste kudo
 • Komt op stoom
Bericht 2 van 16 (36.019 Weergaven)

Om te kijken welke kanalen in je omgeving in gebruik zijn kun je het programmatje inssider:http://www.metageek.net/products/inssider/ op een computer met wifi adapter installeren en draaien.

Re: Leestip: informatie over draadloos intern

Avatar
door
Allround expert
Berichten: 288
Geregistreerd: ‎23-01-2013
 • Eerste post
 • Eerste kudo
 • Zilveren griffel
Bericht 3 van 16 (35.545 Weergaven)

Ik had vroeger een draadloze ontvanger in mijn pc met een antenne aan de achterzijde, misschien een handige tip, zorg ervoor dat de antenne goed is aangedraaid, kan schelen in de draadloze ontvangst! Ook het rochten van de antenne wil wel eens helpen. Tegenwoordig heb ik een usb stick achtig ding, die werkt een stuk beter dan die oude antenne. 

Goede groet,
Addy

Re: Leestip: informatie over draadloos intern

Avatar
door
Ambassadeur
Berichten: 5.244
Geregistreerd: ‎23-12-2011
 • Haarscherp
 • Professor
 • Kudo Kampioen
Bericht 4 van 16 (35.298 Weergaven)

Ik had in mijn nieuwe PC een WiFi-kaart met één antenne (€ 20). Ontvangst: slecht. Omgeruild voor een kaart met twee antennes(€ 25): ontvangst zeer matig en zeker niet stabiel. Nu heb ik een Intel Centrino Advanced-N 6205 for Desktop met een externe antenne (aan een draad, € 31), ontvangst: optimaal (maximaal en zeer stabiel). In de laptop van m'n werk zit ook een Intel Centrino Advanced-N 6205 (niet voor desktop Smiley Vrolijk) en ook daar heb ik heel goede ervaringen mee. Ik zie daar snelheden nooit lager dan 150 Mb/s maar vaak ook 240 Mb/s. Kan ik thuis alleen maar van dromen (789vn gaat tegenwoordig niet verder dan 54 Mb/s maar dat heb ik dan ook steeds).

Kortom niet alleen een goede zender (WiFi-router) is belangrijk maar een goede ontvanger is minstens net zo belangrijk. BTW: de router staat in de meterkast, de pc op de eerste verdieping en "aan de andere kant van het huis". Ik wilde al iets met versterkers gaan doen maar heb dat gelukkig niet gedaan.

-----------------

L8r, Henk

Re: Leestip: informatie over draadloos intern

[ Bewerkt ]
Avatar
door
Ambassadeur
Berichten: 658
Geregistreerd: ‎05-11-2011
 • Eerste post
 • Eerste kudo
 • Zilveren griffel
Bericht 5 van 16 (25.590 Weergaven)

http://nos.nl/artikel/381261-internet-via-wifi-steeds-trager.html

 

 

Draadloos internet via wifi loopt technisch tegen zijn grenzen aan. Daardoor daalt de snelheid soms sterk, vooral op plaatsen waar veel mensen tegelijk draadloos internetten. Dat stelt de Universiteit Twente, na een verkennend onderzoek.

Bij wifi wordt gebruikgemaakt van frequenties, waarvan een beperkt aantal beschikbaar is. Netwerken storen elkaar daardoor vaak. Als gevolg daarvan kan in een drukke omgeving de internetsnelheid teruglopen tot minder dan 20 procent.

Nieuwe variant

Volgens de onderzoekers halen internetters met hun draadloze verbinding sowieso bijna nooit de snelheid die op de verpakking van de router staat. Meestal zou draadloos internet de helft trager zijn dan wordt beloofd.

De snelheid van internet via wifi werd onderzocht door onderzoeksinstituut CTIT van de universiteit, in opdracht van het Agentschap Telecom.

De onderzoekers verwachten dat er steeds meer problemen ontstaan, doordat het aantal draadloze internetters nog steeds stijgt. Ze pleiten daarom voor het ontwikkelen van een nieuwe variant van wifi. Het systeem is sinds de introductie, in de jaren 80, niet meer wezenlijk veranderd.

Re: Leestip: informatie over draadloos internet

Avatar
door
Vaste forum gast
Berichten: 2
Geregistreerd: ‎29-02-2012
 • Eerste post
 • Eerste kudo
 • Handige Harry
Bericht 6 van 16 (24.249 Weergaven)

Duidelijk artikel! Zelf heb ik ook ooit een artikel geschreven over draadloos internet.

http://communicatietechniek.blogspot.nl/2012/12/wifi-draadloos-internet-aan-banden.html

Re: Leestip: informatie over draadloos internet

Avatar
door Community Manager
Community Manager
Berichten: 1.897
Geregistreerd: ‎14-12-2011
 • Haarscherp
 • Guiness Book of Kudos
 • Eerste post
Bericht 7 van 16 (15.616 Weergaven)

Nog een handige pagina over WiFi: http://www.kpn.com/zakelijk/klantenservice/wifi.htm


Nieuw op het forum? Lees eerst onze huisregels. Met een kudo geef je waardering aan anderen, door een bericht als oplossing te accepteren ben je blij met het antwoord.

Re: Leestip: informatie over draadloos internet

[ Bewerkt ]
Avatar
door
Expert
Berichten: 183
Geregistreerd: ‎01-04-2014
 • Staande ovatie
 • Schrijver
 • Handige Harry
Bericht 8 van 16 (13.821 Weergaven)

Nog enkele algemene tips:

 

Probeer het draadloze toegangspunt/modem/router (WAP) zodanig te hangen dat de ‘ontvangers’ de minste moeite hebben om het signaal op te pikken.

 

- Loop de baan van het draadloze netwerksignaal (WiFi-signaal) letterlijk na en kijk wat er verbeterd kan worden. Loopt het signaal bijna diagonaal door een dragende betonmuur of diagonaal door een betonnen zolder dan zal er erg veel demping optreden. Een WiFi-signaal loopt liever dwars door een betonmuur dan diagonaal!

 - Hang het WAP hoog aan de binnenkant van de deur van je meterkast en niet aan een zij- of achterkant. De doorgaans vrij holle deur zal minder demping en reflectie geven dan het multiplex op de stenen muur van de meterkast.

 - Hang het WAP vrij hoog zodat het over dressoirs, kasten en dergelijk heen ‘schijnt’.

 - Stel het WAP bij voorkeur enigszins centraal van alle ontvangers op. (Vaak onmogelijk.)

 - Installeer op een oude afgedankte geschikte draadloze router nieuwe gratis firmware zodat deze als repeater kan worden ingezet! website: www.dd-wrt.com

    Een repeater ontvangt een WiFi-signaal en stuurt een ‘vers’ WiFi-signaal uit.

    Zo kan een onbruikbare 3 mbit ontvangst van een 300 mbit WAP worden verbeterd tot een perfecte 54 mbit (of hogere) ontvangst van de dichterbij geplaatste DIY repeater!

 

 

Geef (elkaar) 's wat vaker een Kudo (door op het [+duimpje] te klikken)!

Re: Leestip: informatie over draadloos internet

Avatar
door
Expert
Berichten: 183
Geregistreerd: ‎01-04-2014
 • Staande ovatie
 • Schrijver
 • Handige Harry
Bericht 9 van 16 (13.590 Weergaven)

Hoe stabiel is mijn internetverbinding?

 

Om de stabiliteit van je bedrade internetverbinding te testen kun je o.a. het volgende doen:

Open op een bedrade PC of laptop een command-prompt (DOS-box) en enter:

 

ping -4 -l 1 -t www.google.nl 

 

Als het goed is krijg je minutenlang ongeveer de volgende regels:

 

Reply from 74.125.136.94: bytes=1 time=23ms TTL=49
Reply from 74.125.136.94: bytes=1 time=25ms TTL=49
Reply from 74.125.136.94: bytes=1 time=24ms TTL=49
Reply from 74.125.136.94: bytes=1 time=24ms TTL=49
Reply from 74.125.136.94: bytes=1 time=24ms TTL=49

 

Er wordt telkens 1 byte aan data op en neer gestuurd naar Google en gemeten hoe lang deze erover doet.

 

Wat hier belangrijk is, is de "time=23ms". Dit geeft aan hoeveel miliseconden de data erover doet.

Als deze waarden heel erg uiteen lopen, tussen de tientallen en de honderden miliseconden, is er sprake van een erg onstabiele internetverbinding. Dit kan diverse oorzaken hebben.

 

Je kan deze procedure nu ook herhalen op een of enkele draadloze PC's of laptops!

 

Heb je meetgegevens, vragen of opmerkingen, post ze!

 

 

Geef (elkaar) 's wat vaker een Kudo (door op het [+duimpje] te klikken)!

Re: Leestip: informatie over draadloos internet

[ Bewerkt ]
Avatar
door KPN Webcare Specialist
KPN Webcare Specialist
Berichten: 314
Geregistreerd: ‎17-12-2013
 • Staande ovatie
 • Eerste post
 • Eerste kudo
Bericht 10 van 16 (13.547 Weergaven)

@Marco_H

 

Goede tip! Als aanvulling zou ik willen aangeven dat het verstandig is om ook andere websites te 'pingen' als je een betrouwbare test wilt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marco

________________________________________________________________________________

Nieuw op het forum? Lees eerst de huisregels.

Op ongevraagde privéberichten kan ik niet reageren.

Met een kudo geef je waardering. Met oplossing accepteren geef je aan dat dit het antwoord is op jouw vraag.

Reageer op dit onderwerp

Geavanceerde opties Plaats reactie