title: Internet
page name: ForumTopicPage
core id: KPN_Internet
core nodeType: board

Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelt u 
X

Hallo! Welkom op het KPN forum. Maak een account aan of log nu in om mee te doen op het forum. Zo blijf je onder andere op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door je te abonneren op onderwerpen, kun je zelf vragen stellen of een andere klant helpen.

Beantwoorden
Geaccepteerde oplossing

Password

Avatar
door
Vaste forum gast
Berichten: 2
Geregistreerd: ‎29-03-2012
  • Eerste post
Bericht 1 van 8 (20.305 Weergaven)

Hoi,

 

Ik probeer een eigen modem (fritz.box) te instaleren, ipv de standaard experiabox V8.
Nu zie ik op de pagina: http://192.168.2.254/index.stm, bij WAN -> WAN1 Dat het protocol is: PPPoE, en dat de login in is [MAC-adres]@@direct-adsl, echter het password is afgeschermd.
Om mijn eigen modem te installeren op de plek van de experiabox V8 heb ik deze gegevens nodig denk ik. Weten jullie wat het password is voor de verbinding?
En zijn er nog andere dingen die aangepast moeten worden? Ik neem aan dat het MAC-adres van de experiabox niet overgenomen hoeft te worden door het nieuwe modem.

 

Is er ook een andere mannier dan enkel de webpagina 192.168.2.254 om de experiabox te benaderen? Kan het ook met ssh/telnet/ftp of zoiets? En graag op welke wijze dan deze experiabox benaderd kan worden.

 

Alvast bedankt!

Re: Password

Avatar
door
Ervaren specialist
Berichten: 81
Geregistreerd: ‎29-03-2012
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Schrijver
Bericht 2 van 8 (20.299 Weergaven)

Je kunt niet je eigen modem gebruiken. Het is wel mogelijk om een eigen router op het modem aan te sluiten, maar zoals jij wilt is niet mogelijk

Re: Password

Avatar
door
Vaste forum gast
Berichten: 2
Geregistreerd: ‎29-03-2012
  • Eerste post
Bericht 3 van 8 (20.296 Weergaven)

Kunt u aangeven welk feit zorgd dat het niet aangesloten kan worden?
Is dat doordat het password niet wordt vrijgegeven? Of door iets anders?

 

 

Re: Password

Avatar
door
Ervaren specialist
Berichten: 81
Geregistreerd: ‎29-03-2012
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Schrijver
Bericht 4 van 8 (20.287 Weergaven)

De experiabox is softwarematig dicht gezet. Je kunt wel een externe router aansluiten, maar zelf alle instellingen aanpassen in het modem is niet mogelijk. Helpdesk ondersteunt verder ook geen andere routers behalve experiabox.

Re: Password

Avatar
Adviseur
Berichten: 12
Geregistreerd: ‎13-03-2012
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom
Bericht 5 van 8 (20.282 Weergaven)

Beste Alex,

 

Het klopt niet helemaal wat Ookmooi zegt. Het is wel mogelijk om een eigen router te gebruiken. Velen doen dit op dit moment ook al alleen wordt het niet door kpn ondersteund.

 

Wat velen doen is een switch achter de glasvezelmodem (reggefiber) hangen en daar vervolgens hun eigen router voor hun internet op aansluiten en de experiabox gebruiken voor TV signaal.

 

Voor uitgebreide informatie zou ik is kijken op http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1222853/19

Als je hier de verschillende pagina's is door lees zie je hoe andere gebruikers het hebben opgelost en hun eigen router er achter hebben gehangen.

Re: Password

Avatar
Adviseur
Berichten: 12
Geregistreerd: ‎13-03-2012
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom
Bericht 6 van 8 (20.281 Weergaven)

Het wachtwoord is als het goed is gewoon KPN

Re: Password

Avatar
door
Ervaren specialist
Berichten: 81
Geregistreerd: ‎29-03-2012
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Schrijver
Bericht 7 van 8 (20.278 Weergaven)

misschien moet je beter lezen, want dat is precies wat ik zeg; het plaatsen van een externe router achter je experiabox. Het is niet mogelijk om alleen je eigen router aan te sluiten.

Re: Password

Avatar
door
Adviseur
Berichten: 16
Geregistreerd: ‎07-03-2012
  • Eerste post
  • Eerste kudo
  • Komt op stoom
Bericht 8 van 8 (20.205 Weergaven)

Beste ookmooi,

 

als je je eigen router aansluiten kun je heel weinig omdat de firmware van kpn op de experiabox staat. de reden dat de helpdesk niet een router achter de experiabox ondersteunt is omdat ze dan niet instellingen ed kunnen zien van de router. 

 

advies gewoon je router achter de experiabox hangen en deze niet vervangen.

Het antwoord is gegeven door vriesdebart op 29-03-2012 20:40

Beste Alex,

 

Het klopt niet helemaal wat Ookmooi zegt. Het is wel mogelijk om een eigen router te gebruiken. Velen doen dit op dit moment ook al alleen wordt het niet door kpn ondersteund.

 

Wat velen doen is een switch achter de glasvezelmodem (reggefiber) hangen en daar vervolgens hun eigen router voor hun internet op aansluiten en de experiabox gebruiken voor TV signaal.

 

Voor uitgebreide informatie zou ik is kijken op http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1222853/19

Als je hier de verschillende pagina's is door lees zie je hoe andere gebruikers het hebben opgelost en hun eigen router er achter hebben gehangen.

Ga naar het antwoord
X

Zelf ook meedoen?

Registreer

Heb je al een account?

Inloggen