Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelt u 

KPN verkrijgt zeer waardevol frequentiepakket, dividendverwachting aangepast

door op ‎14-12-2012 17:49 - laatst bewerkt op ‎14-12-2012 19:13 door

                                            visual-4g.jpg

 

Grootschalige uitrol van 4G LTE-diensten vanaf februari 2013

 

KPN heeft tijdens de frequentieveiling een zeer aantrekkelijke combinatie van frequentievergunningen voor de Nederlandse markt verworven voor een bedrag van 1.352 miljoen euro. Dit pakket aan frequenties garandeert de continuïteit van de huidige dienstverlening en introductie van nieuwe diensten voor onze klanten voor een periode van 17 jaar. Hierdoor kan KPN de beste kwaliteit van mobiele diensten blijven bieden aan zijn klanten. KPN is er van overtuigd dat deze investering een goed rendement zal realiseren.

 

Om deze vitale strategische investering te accommoderen, heeft KPN de dividendverwachting aangepast. KPN zal geen slotdividend over 2012 uitkeren en het dividend voor 2013 wordt aangepast naar EUR 0,03 per aandeel. KPN bevestigt de outlook voor 2012 voor EBITDA, vrije kasstroom en investeringen. De aankoopprijs wordt gefinancierd uit bestaande financiële middelen en middels KPN’s doorlopende kredietfaciliteit van 2 miljard euro.

 

Het verworven spectrum stelt KPN in staat de nieuwe generatie 4G LTE mobiele technologie binnen Nederland uit te rollen. Ook kan KPN zijn sterke positie in de 2G (GSM) en 3G (UMTS) technologieën continueren. De nieuwe 4G LTE-technologie zal al vanaf februari 2013 beschikbaar zijn voor klanten van KPN. Halverwege 2013 zal ongeveer 50% van de Nederlandse bevolking gebruik kunnen maken van deze nieuwe dienst. Landelijke dekking wordt bereikt in de tweede helft van 2014. 4G LTE diensten zullen zorgen voor significant hogere snelheden voor onze klanten vergeleken met de beschikbare snelheid die momenteel beschikbaar is over een 3G netwerk.

 

Veiling.jpg

 

KPN zal zijn leidende marktposities versterken, aangezien het de enige geïntegreerde dienstverlener blijft in de Nederlandse consumenten- en zakelijke markt die in staat is de hoogste kwaliteit diensten aan te bieden. Dit mede dankzij de combinatie van het nieuwe eigen 4G LTE netwerk en de eigen hybride koper en glasvezel infrastructuur.

 

KPN heeft een position paper gepubliceerd naar aanleiding van de Nederlandse frequentieveiling, die beschikbaar wordt gesteld via de website van KPN.

 

Voor meer informatie zie: www.kpn.com/4G

 

Een reactie posten
Zorg ervoor dat u een unieke naam invoert. U kunt een naam die al in gebruik is, niet nogmaals gebruiken.
Zorg ervoor dat u een uniek e-mailadres invoert. U kunt een e-mailadres dat al in gebruik is, niet nogmaals gebruiken.
Typ de tekens die u in de bovenstaande afbeelding ziet.Typ de woorden die u hoort.