Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelt u 

UPDATE 11:30: KPN sluit tijdelijk website Gemnet

door ‎08-12-2011 10:02 - bewerkt ‎08-12-2011 12:38

Gemnet_logo.jpg11:30 UPDATE NAV ARTIKEL WEBWERELD.NL

 

Uit een artikel op Webwereld zou kunnen worden opgemaakt dat er een verband is tussen de mogelijke hack op de website van Gemnet en de uitgifte van veiligheidscertificaten. Dit is niet het geval. De hack van de website heeft geen enkele relatie met de uitgifte en beheer van PKI Overheid certificaten.

 

De algemene website van Gemnet (www.gemnet.nl) is sinds woensdagavond 7 december tijdelijk niet toegankelijk voor bezoekers. Op de website, onderdeel van KPN, is door internetjournalist Brenno de Winter woensdag in de namiddag een mogelijke hack gemeld. De hack zou zijn uitgevoerd op de webserver: de server die de algemene informatie voor bezoekers zichtbaar maakt. KPN is met onmiddellijke ingang een onderzoek gestart naar mogelijke oorzaak en afkomst.

 

KPN is door internetjournalist Brenno de Winter woensdagmiddag 7 december attent gemaakt op de mogelijk hack op de website van Gemnet. Omdat KPN en Gemnet de veiligheid van zijn systemen van het allergrootste belang vindt, neemt KPN dit signaal heel serieus. Het toont aan dat op onderdelen de werkwijze verbeterd moet worden. Daarbij wil KPN graag gebruik maken van de kennis en expertise die hiermee geboden wordt. KPN hecht er belang aan om de dialoog aan te gaan, zodat mogelijke gevoeligheden in systemen boven tafel komen. Vooral zo kan gezamenlijk een grotere veiligheidswaarborg voor internetgebruikers worden bereikt en de dienstverlening verbeterd.

 

KPN heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld. Het ziet er naar uit dat de mogelijke hack alleen de server betrof die de algemene informatie voor bezoekers zichtbaar maakt.

KPN wil volledig kunnen uitsluiten dat op geen enkele manier op het netwerk kan worden ingebroken. Zodra blijkt dat www.gemnet.nl veilig is zal de informatievoorziening voor weer worden hervat. KPN zal hierover zo spoedig mogelijk berichten.

Een reactie posten
Zorg ervoor dat u een unieke naam invoert. U kunt een naam die al in gebruik is, niet nogmaals gebruiken.
Zorg ervoor dat u een uniek e-mailadres invoert. U kunt een e-mailadres dat al in gebruik is, niet nogmaals gebruiken.
Typ de tekens die u in de bovenstaande afbeelding ziet.Typ de woorden die u hoort.