Welkom op het KPN forum

Help

Televisie

Beantwoorden
Vaste forum gast
AVos
Berichten: 2
Geregistreerd: ‎24-04-2013

derde ontvanger ITV

Beste,

 

Graag zou ik willen informeren naar de mogelijkheden een derde ITV ontvanger te gebruiken.

Deze hebben wij al in ons bezit samen met de draadloze verbindingsset.

We hebben de volgende situatie:

1 tv beneden die met een ethernetkabel rechtstreeks op de Experiabox v8 zit aangesloten.

en 2 tv's boven, waarvan we er nu 1 werkend hebben door middel van een digitale verbindingsset.

 

We beschikken over een derde ITV kastje en extra draadloze verbindingsset.

Is het mogelijk deze situatie te realiseren?

 

Alvast bedankt!

KPN Webcare Specialist
Liesbeth_
Berichten: 430
Geregistreerd: ‎05-11-2012

Re: derde ontvanger ITV

Beste AVos,

 

Kan je me vertellen wat voor abonnement je op dit moment hebt?

Is dit een koper abonnement of loopt dit via glasvezel?  Bij koper is het zo dat je niet meer dan twee ITV ontvangers kan aansluiten, bij glasvezel is dit wel mogelijk.

 

Met vriendelijke groet,

Liesbeth

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ongevraagde privéberichten zullen niet worden beantwoord.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ervaren adviseur
_ferret_
Berichten: 31
Geregistreerd: ‎12-05-2013

Re: derde ontvanger ITV

Dag Liesbeth,

 

Je zegt dat je maar twee ontvangers op koper kunt aansluiten. Waarom is dat eigenlijk?

KPN Webcare Specialist
Liesbeth_
Berichten: 430
Geregistreerd: ‎05-11-2012

Re: derde ontvanger ITV

Hallo _ferret_,

 

Dit heeft te maken met de techniek en snelheid op koper. 

Om de kwaliteit van het beeld zo goed mogelijk te houden zit hier een limiet van twee ontvangers op. Daarnaast is er de optie van Digitenne als er meer dan twee televisies aanwezig zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Liesbeth

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ongevraagde privéberichten zullen niet worden beantwoord.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ervaren adviseur
_ferret_
Berichten: 31
Geregistreerd: ‎12-05-2013

Re: derde ontvanger ITV

Maar als ik nou altijd maar op 1 tv kijk (dus nooit op twee -of drie- tegelijk) dan zou het dus moeten kunnen? En zo ja, waar vind ik een derde losse ontvanger op jullie site?

 

Ik stel deze vraag omdat ik 3 HD tv's heb en nu via Digitenne kijk. Ik woon op een schip op een nogal afgelegen gebied waar Interactieve TV nooit mogelijk was vanwege de enkele ADSL lijn die er ligt.

 

Nu zie ik dat er op mijn adres ineens wél Interactieve TV mogelijk is en aangezien de prijs van Digitenne met 30% stijgt en de beeldkwaliteit niet al te best is (én je er niks extra's voor krijgt voor die prijsstijging) zou ik graag willen overstappen naar een alles-in-1 pakket maar wél met drie ontvangers en dus niet alsnog (a 4,00 euro p/mnd) aan een Digitenne kwaliteit en kastje vast zit. En aangezien ik altijd maar naar 1 TV tegelijk kijk (omdat ze in verschillende ruimtes staan) zou het dus mogelijk moeten zijn.

 

Ik ben benieuwd naar je reactie. Alvast dank daarvoor.

Ambassadeur
Giant2000
Berichten: 1.032
Geregistreerd: ‎18-10-2011

Re: derde ontvanger ITV

Dat zal dan ws. toch niet kunnen bij KPN. Deze discussie hebben we namelijk jaren geleden al gehad in de pionierstijd, toen, destijds nog, een 2e ontvanger, die je zo kon inpluggen, werd gedoogt. Toen ITV het paradepaardje van KPN werd kwamen ook de problemen doordat mensen naar 2 ontvangers tegelijk gingen kijken. KPN besloot toen om de ontvangers te registreren en meerdere ontvangers niet meer mogelijk werden. Inmiddels is de bandbreedte omhoog gegaan en is het opnemen pakket gekomen dus zijn nu wel 2 ontvangers mogelijk. Maar 3 terwijl de max op 2 ligt...

Ervaren adviseur
_ferret_
Berichten: 31
Geregistreerd: ‎12-05-2013

Re: derde ontvanger ITV

[ Bewerkt ]

Dan ben ik benieuwd hoe Liesbeth deze pdf uitlegt: http://www.kpn.com/web/file?uuid=230b98bf-b2c6-4bf1-82df-f0eefee0dfb9&owner=e97e2fe0-55da-4f91-8da8-...

 

Hier zie je op pagina 2 hoe je drie ontvangers aansluit op een (kpn) switch.

 

Nogmaals; ik kijk op 1 TV en nooit 2 of 3 tegelijk en daarbij neem ik niks op. Ik heb hier een Digitenne ontvanger met een harde schijf erin. Ik zou niet eens meer weten hoe dat ding werkt. Dus de bandbreedte zou het probleem niet zijn. Daarbij neem ik zelf het risico op slecht/geen beeld als ik wel ineens 3 TV's ga aanzetten....

 

Maar ik wacht nog even op de reactie van Liesbeth :smileywink:

Ervaren specialist
KeesvanAalsburg
Berichten: 98
Geregistreerd: ‎13-05-2013

Re: derde ontvanger ITV

Beste Ferret.

 

Deze uitleg is van toepassing voor iTV via glasvezel, via deze techniek kun je tot 6 iTV ontvangers aansluiten. Voor iTV via dsl (koperkabel) is het maximun gezet op 2. Als je meer dan het maximaal beschikbare aantal iTV ontvangers wil aansluiten, dan kun je GRATIS een abonnement op digitenne krijgen. Het is zelfs zo dat mocht op hetzelfde adres een digitenne abonnement actief zijn, deze wordt omgezet naar een gratis abonnement zodra je een iTV pakket afneemt.

 

Verder geef ik je weinig kans, dat KPN een uitzondering gaat maken wat betreft aantal iTV ontvangers. Ze moeten dan voor 1 persoon een appart contract maken, waarin staat dat je niet meer dan 1 iTV ontvanger zal aanzetten. Ook het computersysteem die nu maar twee geregistreerde iTV ontvangers toestaat, moet speciaal voor jou worden aangepast.

Ervaren adviseur
_ferret_
Berichten: 31
Geregistreerd: ‎12-05-2013

Re: derde ontvanger ITV

Ik vind deze informatie anders gewoon op het Interactive site-gedeelte van de KPN en niet op het Glasvezelgedeelte.

Zie ook hier: http://kpn-customer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/9336#gs= en selekteer Interactieve TV (derde button). Hier wordt ook gewoon over de switch gesproken.

 

En dat van dat Digitenne heb ik gelezen dus dat hoef je me niet uit te leggen. Punt is dat ik graag naar een kwaliteitsverbetering van het beeld wil op alledrie mijn HD TV's. Is dat zo raar? Daar heb ik die TV's toch voor gekocht?

 

Mijn punt is ook een beetje dat ik eindelijk na al die jaren met Digitenne te hebben gekeken de overstap kan maken naar een alles-in-1 pakket en kan gaan genieten van HD kwaliteit ik nu ineens tegen zoiets doms aanloop.

 

Maargoed.... Nog geen Liesbeth gezien....

 

Ambassadeur
Giant2000
Berichten: 1.032
Geregistreerd: ‎18-10-2011

Re: derde ontvanger ITV

Waar is de tijd gebeleven dat er slechts één tv in de huiskamer stond en vader het besluit had waar we als gezin naar keken? :smileyvery-happy: