Bescherm je mobiele toestellen in de kou!

  • 19 november 2014
  • 5 reacties
  • 8920 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +11
https://

In de zomertijd hebben we je tips gegeven over hoe je mobiele telefoon, tablets en laptops kunt beschermen tegen de hitte.

Nu het er op gaat lijken dat de winterkou in aantocht is willen we je ook tips meegeven om je toestellen te beschermen tegen de kou want je beschermt tenslotte ook je handen en gezicht tegen de kou in de winter.

Hier zijn tips om je door te winter te helpen en je apparatuur te beschermen:

Bijvoorbeeld, Apple geeft aan dat de aanbevolen omgevingstemperatuur bij gebruik 0 tot 35 °C is, dat betekent dat het belangrijk is om je telefoon warm te houden in de winter, net zoals jij je vingers en tenen warm houd. Temperaturen onder nul kunnen leiden tot simkaart fouten, een lege batterij of dat het toestel op zijn eigen akkoord afsluit. Helaas heeft Apple Care geen garantie voor wanneer op de i-Phone schade wordt veroorzaakt door extreme weersomstandigheden en vochtigheid.

Hoewel het mogelijk logisch klinkt om alle toestellen thuis te houden, soms hebben we ze gewoon nodig ook al is het erg koud buiten.

Hier zijn meer tips om je te helpen:
Wees voorzichtig met grote temperatuurschommelingen. Wanneer je je toestel plotseling van een zeer koude omgeving naar een warme ruimte neemt kan het tot condensvorming leiden. Niet alleen zal dit het apparaat mistig doen lijken, het kan mogelijk leiden tot tot kortsluiting met betrekking tot harde schijven en printplaten.
Laat je toestel niet bevriezen. Het achterlaten van je toestel in je auto 's nachts kan leiden tot het bevriezen van het toestel. Voorkom dat je het gedachteloos achterlaat door middel van bijvoorbeeld een draadloze leash.

Zorg dat je bescherming krijgt voor je toestel in de kou. Als je je telefoon buiten moet hebben in het koude weer, investeer in een all-weather of koude - resistente beschermhoes.
Ben je aan de zuinige kant, als alternatief kun je gebruik maken van plastic afsluitbare zakken. Het ziet er een beetje onhandig uit om je toestel te dragen op deze manier , maar het zal helpen om de condensatie buiten te houden. Het transparante plastic zal je ook toestaan om SMS-berichten of e-mails te checken. Het is mogelijk niet de beste oplossing, maar het is beter dan helemaal niets.

Een goede vriend in de kou: oordopjes
Als je niet gewend bent aan het gebruik van oordopjes, nu is de beste tijd om te investeren in een goed paar. Ga voor oordoppen die je oren goed passen, goede geluidskwaliteit heeft en een antwoord knop om te helpen met het beheer van je binnenkomende oproepen terwijl je je toestel in je jas of broekzak hebt of je tas. Het bespaart je ook van die vervelende momenten dat je je moet haasten om een gesprek aan te nemen en dan te beseffen dat je handschoen te dik is om je toestel goed vast te houden. Wees wel altijd voorzichtig als je oordopjes gebruikt in het verkeer!

Als je je toestel al buiten hebt gelaten voor een zeer lange tijd kan je zeker nog maatregelen nemen. Het belangrijkste is het vermijden van schade door condensatie. Plaats het toestel in een afsluitbare zak en neem het vervolgens mee naar een warme kamer, zodat de condens op de zak vormt en niet op het toestel. Wacht tot het toestel op kamertemperatuur is voordat je het toestel weer aanzet. Heb je onbewust je toestel toch ingeschakeld terwijl het nog koud is en het vangt toch vocht op, gebruik bijvoorbeeld niet direct een föhn, maar uitgeschakeld laten staan tot het toestel kamertemperatuur heeft bereikt en plaats en bedek het in ongekookte rijst. De rijstkorrels zullen het vocht absorberen en helpen bij het herstel.

Er zijn mensen wanneer ze naar buiten moeten en het is door vorst of sneeuw glad op bevroren voetpaden of fietspaden hun toestel in een dikke sok meenemen in de jas of tas. De extra padding op die manier om je toestel is ook een goede manier om extra bescherming te maximaliseren - het is tevens een goede isolatie.

Elk scenario verschilt, dus afhankelijk van wat en hoe je je toestel wil gaan beschermen, er zijn ook tal van producten op de markt die er zijn om te helpen, van touchscreen handschoenen voor gebruik op mobiele telefoons tot laptop warmers en draagbare stroombronnen (koude temperaturen zijn slecht voor de batterijen in je toestel).

Hoe ga jij om met je toestel als het koud is? Deel jouw tips hieronder in de comments!


5 reacties

 Leuke informatie naar mobiele vorm koude te beschermen. Good job vriend ... blijven uw waardevolle deelname.

Thanks !!!

Volgens de WHO zijn mobieltjes mogelijk kanker verwekkend. Om oordopjes te gebruiken en je mobieltje in je broekzak is geen goed advies. In gebruiksaanwijzingen staat dat je het mobieltje niet tegen het lichaam mag gebruiken, maar er minimaal 1,5 cm vandaan moet houden. De straling overstjgt anders de ICNIRP veiligheidsnormen die zijn opgesteld om het lichaam te beschermen. Zaadcellen gaan er dan aan.
Reputatie 7
Ik mag toch aannemen dat je broekzak meer dan 1,5 cm van je scrotum af is . . . Anders heb je wel heél dunne benen.
Het was te verwachten dat de KPN-zijde dit soort informatie weghoont. Mobieltjes zijn ziekmakend. Ik ken tientallen mensen met EHS en het is geen flauwekul. Draadloze communicatie heeft een nare keerzijde en zolang niet bewezen is dat het onschadelijk is dient de Telecom industrie haar verantwoordelijkheid te nemen en te wijzen op voorzorgsmaatregelen volgens het ALARA principe (zie Wikipedia).
Reputatie 7
Het was te verwachten dat de KPN-zijde dit soort informatie weghoont.Ik denk niet zozeer dat het een kwestie is dat "de KPN-zijde dit soort informatie weghoont" maar dat - gezien de totale overgave van vrijwel iedereen aan de mobiele telefoon - jouw adviezen sowieso aan dovemans oren gericht zijn, net als het advies om dagelijks niet meer dan hooguit 6 g zout te gebruiken (incl. alle voedingsmiddellen waar al zou inzit) of het advies om onder de 25 jaar geen alcohol te drinken.
50 jaar geleden werd roken (ondanks dat er toen al voor gewaarschuwd werd) ook niet als serieus gezondheidsprobleem onderkend en nog steeds zijn er straffe rokers die menen dat 't geen kwaad kan.

De tijd zal 't leren of mobieltjes echt schadelijk zijn voor de gezondheid en tegen die tijd is het kwaad - zo dat er is dus - toch al geschied.

Reageer