Tip van de dag: bespaar de batterij en gebruik je telefoon langer

  • 27 september 2013
  • 0 reacties
  • 10221 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +12
  • Community manager
  • 1884 reacties
https://

Vroeger kon je dagen lang met je telefoon doen zonder hem op te moeten laden. Tegenwoordig moet je hem bijna dagelijks aan de lader leggen. De smartphones van tegenwoordig hebben een heleboel mooie functies vergeleken met de ouderwetse toestellen. Het nadeel hiervan is dat deze ook veel meer energie verbruiken en je batterij het niet meer zo lang volhoudt als vroeger. Lees eens de volgende tips om ervoor te zorgen dat je batterij toch zo lang mogelijk mee gaat, of kijk voor tips met betrekking tot je Iphone op onze uitgebreide hulp pagina voor meer informatie. 

Als je de helderheid van je beeldscherm vermindert zal je batterij langer mee gaan, maar ook het uitschakelen van het beeldscherm wanneer je de telefoon niet gebruikt helpt. Door de scherm time-out te verkorten zal het beeldscherm sneller uitschakelen.

Heb je bestanden gedeeld via Bluetooth, vergeet deze dan niet weer uit te zetten. Door de Bluetooth-functie op een telefoon wordt energie gebruikt terwijl je dat op dat moment misschien helemaal niet nodig hebt. Voor de GPS-functie geldt hetzelfde.

Ook programma’s die op de achtergrond draaien, zoals achtergrondapplicaties, automatische updates en live-achtergronden verbruiken energie. Wil je je batterij sparen dan kun je het beste automatische updates uitschakelen en schakel je de mobiele gegevens uit dan voorkom je ook dat de achtergrondapplicaties batterijvoeding gebruiken. Bij Apple telefoons kan je bijvoorbeeld in je multitask-menu zien welke apps nog op de achtergrond draaien. Door twee keer achter elkaar op je menu-toets te drukken kom je in het ‘multitasken’-menu. Door de apps omhoog te vegen (IOS7) sluit je de app af en wordt de batterij gespaard.

Hopelijk kan je door deze tips weer iets langer met je mobiel werken!


0 reacties

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste.

Reageer