Windows 10 Mobile op een (iets oudere) Microsoft Lumia

  • 23 maart 2016
  • 0 reacties
  • 594 keer bekeken

Reputatie 7
Hallo,

Bezit je een nog vrij nieuwe Windows smartphone met Windows Phone 8.1? Dan bestaat er een grote kans dat je in aanmerking komt voor de gratis upgrade naar Windows 10 Mobile. Dat gaat jammer genoeg echter niet helemaal vanzelf. Je moet eerst de Microsoft Upgrade Advisor uit de Store installeren.

Of je toestel in aanmerking komt en hoe je de upgrade moet uitvoeren staat onder andere vermeld op deze website (Nederlandstalig).

De meest recente toestellen (zoals b.v. de Microsoft Lumia's 950 XL, 950, 650 en 550) zijn standaard al voorzien van Windows 10 Mobile en hebben dus geen upgrade nodig. Iets oudere Microsoft Lumia's (zoals b.v. de 640 XL, 640 en 532 - zie de lijst op de website-) komen wel in aanmerking.

Voor nog oudere toestellen, zoals de (meeste) Nokia Lumia's wordt de upgrade helaas niet beschikbaar gemaakt; die toestellen zouden niet voldoende krachtig zijn voor Windows 10 Mobile, zo zou Microsoft van Insider-testers vernomen hebben. Door echter deel te nemen aan het Insiders-programma (via de app Windows Insider uit de Store)  bestaat vaak wel de mogelijkheid om een niet-officiële versie van Windows 10 Mobile ook op je oudere Windows smartphone te krijgen.


0 reacties

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste.

Reageer