Zomer 2014 - Bescherm je mobiele toestellen in de hitte!

  • 19 juli 2014
  • 0 reacties
  • 3582 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +3
https://

Mobiele telefoons, tablets en laptops zijn elektronische apparaten, met zeer kleine onderdelen zoals versterkers en een microprocessor. Net als elk ander apparaat met elektronische onderdelen moet je mobiele telefoon worden beschermd tegen extreme hitte. Maar misschien nog wel belangrijker, het apparaat moet worden beschermd tegen vocht, zoals bijvoorbeeld aan het strand, bij de zee, of in/aan een zwembad. Veel mensen hebben jammer genoeg ondervonden dat de telefoon het niet meer deed na een verfrissende duik in het zwembad. Het is een feit dat de inwendige delen van de mobiele telefoon kunnen corroderen als de telefoon nat wordt. En helaas kan corrosie niet worden gerepareerd.

 

Tips:

-  In direct zonlicht of in een hete auto zal je laptop of smartphone beginnen te 'bakken'. Elk gebied dat heel snel heet wordt, is gevaarlijk voor technische apparaten. Zorg ervoor dat je laptop of mobiele telefoon zijn uitgeschakeld in die brandende gebieden en probeer om alleen gebruik maken van je apparaten in de koelere schaduw.

-  Bij het verplaatsen van een hete ruimte of plaats naar een meer gematigde temperatuur, wacht  tot je laptop of smartphone een beetje (terug naar normale kamertemperatuur) is afgekoeld, voordat je deze weer inschakelt. Dit geldt ook bij uitnemen van je laptop uit de draagtas, waar je laptop gevangen kan zijn in warmte.

-  Probeer om je smartphone in een schaduwrijke of bedekte plek te leggen, terwijl je een duik neemt in de zee of zwembad.

-  Schakel de meest accu-hongerige apps en functies uit. Niet alleen functies zoals GPS en 3G/4G of de hoogste helderheid van het scherm belasten de batterij capaciteit  van je laptop of smartphone, ze maken ook dat je batterij heter gaat worden.

-  Als het echt heel warm is, is het misschien wel het beste wat je kunt doen het apparaat uitschakelen, zodoende het vermogen van de apparaat  te sparen voor als je het echt nodig hebt om het te gebruiken.

-  Heb je je telefoon per ongeluk toch in het water laten vallen? Je kunt hem een nacht in een bak ongekookte rijst leggen. De rijst kan het vocht uit je telefoon soms absorberen en hierdoor de mogelijke schade aan je toestel beperken. 

-  Naast het beschermen van je toestellen is het verstandig jezelf goed te beschermen tegen de zon en hitte, vermijd tussen 12:00 uur en 15:00 de zon en gebruik deze handige apps om veilig te zonnen:

- Zon Wijzer – iO

- Tan Plan – iOS  

- World UV – Android


0 reacties

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste.

Reageer