Android M, de opvolger van Android Lollipop

  • 29 mei 2015
  • 1 reactie
  • 296 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +30
Sinds gisteren is de preview van Android M uit. Deze update, die waarschijnlijk Android 5.2 wordt en nog een volwaardige naam krijgt brengt veel toevoegingen met zich mee. De preview is te downloaden voor mensen met een Nexus 5, 6, 9 of Player.

 

Google Now

De informatiedienst Google Now is flink uitgebreid. Binnen elke applicatie is Google Now te vinden, en deze zal vervolgens relevante informatie tonen over de pagina die je op dat moment bekijkt in de applicatie.

Beveiliging en Betalen

De vingerafdrukscanner zit nu in de OS zelf, zodat elke applicatie er makkelijk gebruik van kan maken. En ook zit er een NFC betalen functie in: Android Pay. Welke Nederlandse banken hier ondersteuning voor gaan bieden is nog niet bekend maar ik denk zeker dat dit de toekomst is.

Permissieswhatsapp

Voorheen was het zo dat je bij het downloaden van een applicatie akkoord ging met de permissies van een applicatie. Bij Android M vraagt de app je voor permissie (eenmalig) zodra deze iets nodig heeft.

Ook kan je nadat je toegang hebt gegeven deze permissie weer intrekken via Instellingen.

Langere Batterijduur

In Lollipop werd Project Volta geintroduceerd, waarbij ontwikkelaars nieuwe API's konden gebruiken om de batterijduur te verlengen. Helaas gebruiken veel apps deze nieuwe API's niet, en is er dus weinig veranderd. In Android M zijn Doze en App Standby https://

App Drawer

De applicatie drawer is ook aangepast. In lollipop hadden ze de app drawer aangepast naar een witte achtergrond waar apps in blokken worden weergeven. In Android M worden de applicaties verticaal gesorteerd en kan je heel makkelijk je apps terug vinden omdat de eerste letter van de applicatie links terug te vinden is. Boven aan kan je zoeken naar applicaties, en staan de 4 meest gebruikte applicaties.

Vragen over Android M of de preview versie kunnen in dit topic gesteld worden.

 

Robin


1 reactie

Reputatie 7
Badge +27
Het ziet er goed uit. Ik ben heel benieuwd! :D

Reageer