Galaxy S2 TouchWiz stopt na update Android 4.1.2

  • 4 maart 2013
  • 7 reacties
  • 14963 keer bekeken

Vandaag een melding gekregen dat er een updatepakket gedownload is. Ik heb dit geïnstalleerd en het blijkt de Android 4.1.2. update te zijn.

Na de eerste herstart een en ander uitgeprobeerd. Camera liep direct wast. Na herstart weer wat geprobeerd en iconen teruggezet.

Vervolgens ontvang ik steeds een melding: "TouchWiz is gestopt". Deze melding verdwijnt ook vanzelf weer, maar komt na een paar seconden weer terug.  In de tussentijd reageert het toestel nergens op.

Zo blijft het toestel in een loop zitten met telkens de foutmelding. Herstarten helpt niet.

Bedienen van de telefoon is onmogelijk geworden. Hoe kan ik hier nog iets aan doen? Kan ik terug naar de vorige versie van Android? Rekening houdend met het feit dat het toestel niet te bedienen is natuurlijk.

>> Aanvulling

Ik heb verder lopen testen. Ik kon nog wel bij de instellingen komen. Daar kun je bij 'Startschermmodus' voor 2 varianten kiezen: basismodus of eenvoudige modus.
Hij stond op basismodus. Nadat ik hem op eenvoudige modus had gezet werkte alles weer. Even blij dus, maar nadat ik daar weer een paar icoontjes op het scherm had toegevoegd kreeg ik plots weer dezelfde melding. Blijkbaar heeft het te maken met de apps/widgets die wel/niet zijn toegevoegd.
De preciese melding is overigens:  TouchWiz-start is gestopt.
Grappig dat de start gestopt is, maar niet grappig dat mijn telefoon nu weer niet te bedienen is.

Iemand nog een idee?


7 reacties

Reputatie 4
Badge +2
Beste olaflang,

Het lijkt dus goed te gaan totdat je een bepaalde app/widget terugzet. Als het telkens dezelfde app/widget is, zou ik die simpelweg niet terugzetten of verwijderen en kijken of het daarmee is verholpen.

Met vriendelijke groet,

Jemy

Reputatie 1
Betekent dit dat er een officiële KPN JB is (geweest) voor de S2?

Bevestigd door KPN?

thnx

Dat klopt, zo ben ik ook tewerk gegaan. Om de telefoon weer actief te krijgen kun je naar de instellingen gaan (dat lukt nog wel, ook als touchwiz een fout geeft) door de balk bovenin naar beneden te slepen. Daar naar applicaties --> alles --> touchwiz --> gegevens wissen.

De schermen worden dan gereset en de telefoon werkt weer. Daarna 1 voor 1 de apps/widgets teruggezet. Bij mij gaat het fout zodra ik de widget S-Planner (maand) plaats. De widget S-planner (mini) geeft geen problemen. Tot nu toe geen andere apps met problemen.

Mijn probleem is nu dus opgelost, maar wel een zoektocht.

Na verder Googlen blijkt dat TouchWiz van de Galaxy SIII komt, de S-planner ook. S-planner hebben ze geschikt gemaakt voor de Galaxy SII, maar de widgets niet ..... fijn dat ze dan wel op je telefoon staan terwijl ze weten dat het niet werkt.

Dus geen S-planner widgets plaatsen op een Galaxy SII.

Ik ga er wel vanuit dat het een officiële KPN update is geweest. De telefoon kwam zelf met de melding dat er een update was.

Als je de bovenste balk naar beneden sleept staat in dat scherm ook KPN vermeld, zal dus wel officieel KPN zijn neem ik aan.

Reputatie 1
@olaflang:

Dat klinkt op zich goed. Als ik het goed lees, zijn er verder geen problemen met de firmware?

Is deze firmware aan een deel van de KPN abonnees beschikbaar gesteld, of is hij slechts tijdelijk beschikbaar geweest? Ik kan hem in ieder geval niet zien.

@MaHa: ik kan je daar geen antwoord op geven. Ik kreeg vanzelf een melding dat er een update beschikbaar was en draai nu Android 4.1.2 op mijn Galaxy S2.
Of dit voor iedereen beschikbaar is en wat eventueel het onderscheid zou zijn kan ik je niet zeggen.

Reputatie 1
Aangezien jij een van de eersten bent die 4.1 KPN style heeft draaien.... kun je iets vertellen over hóe het draait in het algemeen? Merk je een groot verschil met ICS? Wat is beter / slechter / gelijk?

alvast bedankt

Reageer