Galaxy S2 valt uit na update Android 4

  • 25 april 2012
  • 298 reacties
  • 24001 keer bekeken

Ik heb vanochtend mijn samsung galaxy s2 geupdate naar de laatste android versie. Alles leek prima te zijn verlopen, echter heb ik nu al een aantal keer gehad dat mijn samsung zichzelf automatisch uit zet.

Vervolgens kan ik hem niet "gewoon" aanzetten, maar moet ik eerst de batterij eruit halen alvorens ik hem weer opnieuw kan opstarten. Dit is ontzettend vervelend, vooral wanneer ik niet door heb dat hij uit is gevallen en ik een paar uur onbereikbaar blijk te zijn.

Dit probleem heb ik ook op een samsung galaxy S2 forum gepost, en uit de reacties blijkt dat dit zich bij meerdere Galaxy s2 telefoons voordoet welke een KPN update hebben gehad. 

Hier het desbetreffende topic:

http://www.samsunggalaxy-s2.com/forum/de-samsung-galaxy-s2-group2/probleemoplossen-forum12/s2-valt-uit-na-update-android-4-thread1401.0

Hoe kan ik dit verhelpen?


298 reacties

Ik heb exact de zelfde probleem. Vanochtend geupdate en nog geen 15 minuten later nadat ie klaar was viel mijn S2 uit. In der loop van de dag is dit al 6 keer gebeurd!!!! Zoals ik het op het internet lees zijn alleen de KPN gebruikers die er last van hebben. Het lijkt er ook op dat de batterij sneller leeg is.

KPN ik hoop dat jullie snel een actie gaan ondernemen!!!!

Helaas hier dus ook hetzelfde probleem en moet zeggen dat ik het erg irritant vind, want je weet inderdaad nooit met 100% zekerheid dat je telefoon nog aanstaat.

En aangezien er alleen klanten van KPN er last van hebben, vraag ik me af of KPN de updates niet eerst zelf test.

En andere providers hadden al eerder de update voor de klanten, maar die hebben dit probleem dus niet!

Hier precies het zelfde probleem.

Is gister al 4 maal gebeurd.

Vannacht met volle batterij in een keer batterij leeg getrokken vanmorgen helemaal niets meer.

Heb de sim maar in oude telefoon gestopt om toch bereikbaar te zijn.

Hier gister 1 keer gehad. Na opnieuw opstarten tot nu toe geen problemen gehad. Behalve dat Exchange constant synct terwijl dit op handmatig staat. Batterij gaat redelijk snel leeg.

Hallo, ja ook bij mij hetzelfde probleem, hier wordt je moedeloos van. en dat terwijl ik ICS verder er erg goed uit vind zien en vind werken. kom op KPN, doe er wat aan!!!

Bij mij heeft een full wipe geholpen bij deze klacht 

Sinds de ics update gister viel ie om de haverklap uit , een full wipe van mn telefoon gedaan , nu lijkt het erop dat ie gewoon blijft lopen.

gegroet.

Hier idem, toestel valt (NA een complete wipe en herinstallatie) uit en kan alleen worden gestart nadat de batterij eruit wordt gehaald.

Voor een toestel van 500+ Euro is het schandalig dat het zo slecht werkt! graag snel een update uitbrengen zodat dit opgelost wordt

Ik heb na 8 uur onderbroken plezier van ICS hetzelfde.

Inmiddels geprobeerd de KPN versie te overschrijven met de XEN versie maar dat had ook niet het gewenste effect. Na installatie kreeg de melding andrioid.process. acore is gestopt en dat elke minuut.

Ook niet werkbaar.

Graag snel een oplossing of ik ga maar terug naar 2.3.5

Ook ik heb exact hetzelfde sinds ik gisteren ICS erop heb gezet. Vanmorgen een factory reset gedaan, maar nu is de telefoon alweer uit; heeft nog niets geholpen dus.

Zojuist weer een vastloper. Telefoon was ook erg warm geworden. Ik vind de communicatie van KPN trouwens heel erg slecht. Nergens is iets te vinden waar uit blijkt dat ze op zn minst bezig zijn met een oplossing. 

Vraag me toch af he, hoe testen ze dit soort releases. Of geven ze deze dingen uit met het idee van we zien wel of het goed gaat. 

Joh de bedoeling is gewoon dat je naar een KPN service punt gaat , als je verzekerd bent dan he want anders heb je gewoon pech als je er zelf niet teveel verstand van hebt.

Daar nog vijf keer in een jaar dat ding laat resetten , updaten overnieuwe zus zo dit en dat.

En op het eind van de rit heb je een toestel wat niet na behoren functioneerd en ze repareren em tot die onderhand nieuw is , omruilen ho maar.

Ik ben blij dat ik tot nu toe geholpen ben met een full swipe want het het servicepunt bij mij in de buurt is een ritje met de auto van een klein half uur.

KPN *zucht.

je kunt ook naar een Samsung Servicepunt gaan

http://www.samsung.com/nl/support/location/supportServiceLocation.do?page=SERVICE.LOCATION

dit was de reactie van Samsung Mobile op Twitter (van kpn/hi nog niets vernomen)

Zojuist contact opgenomen met KPN en die kunnen je alleen helpen aan het nummer van Samsung (0900-SAMSUNG),

want die zijn verantworodelijk voor de update. KPN, zoals ze beweren kunnen dit probleem niet verhelpen.

Zodra KPN meer informatie weet omtrent de oplossing zal dat hier en/of op de homepage geplaatst worden.

En nu hup allemaal 0900 nummer van Samsung bellen om hun kas te spekken voor tig cent per minuut... ZUCHT!!!!

Reactie van@KPNWebcare: Er wordt gewerkt aan een oplossing. Indien u kunt downgradenadviser ik dat te doen. ^EZ

Ook bij mij valt de gsm uit na de op date van android 4.0 de batterij is binnen een 1 uur leeg op geladen en weer het zelfde verhaal val weer uit valt weer uit valt weer uit kpn moet dit probleem heel snel oplossen en gewoon geen branded telefoons meer uitgeven en volgens de opta moeten de telefoons simlock vrij zijn en unbranded en ik zal zeker een klacht indienen bij de opta en consumentenbond.

Reputatie 2
Badge
jullie moeten niet zo zeuren, de telefoon is niet door KPN gemaakt en het besturingssysteem is eveneens niet van KPN. KPN geeft geen update van het besturingssysteem, dat doet de maker van de telefoon.

@ookmooi

Wel heel toevallig dat het alleen bij gebruikers met een KPN abbonement fout blijkt te gaan. Ik heb de vraag namelijk ook op een samsung S2 forum gesteld. Hierbij komen dezelfde klachten naar voren, deze mensen geven allemaal aan dat zij een KPN abbonement hebben.

Hier het desbetreffende discussie:

http://www.samsunggalaxy-s2.com/forum/de-samsung-galaxy-s2-group2/probleemoplossen-forum12/s2-valt-uit-na-update-android-4-thread1401

Dat klopt niet helemaal wat je zegt ja de telefoon komt van samsung en het besturingssysteem van android maar net als kpn hebben t-mobile en vodafone ook branded sgs2 dat wil zeggen dat boven op android 4.0 er een provider specifieke interface is geinstalleerd net als b.v HTC sense heeft , heeft samsung touhwiz die voor elke branded telefoon anders is per provider ander zou je je branded telefoon gewoon hebben kunnen updaten naar android 4.0 toen de release uit kwam maar nu moest je wachten op de release van android 4.0 van de provider en daar mee ben je dus afhankelijk van de provider voor de update van branded gsm''s.

Daarom zijn branded telefoons een verschrikking en moeten zo snel mogelijk verdwijnen gewoon unbranded dat heb je over 't algemeen niet zoveel problemen.

En mensen LETOP KPN is WETTELIJK VERPLICHT dat mensen in nood TEN ALLER TIJDE 112 moeten kunnen bellen en bij zoveel problemen met de sgs2 KUNNEN ze dit niet na komen als je telefoon niet meer aan krijgt of elke keer uitvalt.

Ook hier problemen met de nieuwe Android, 2 keer een zakelijke telefoon, beide dezelfde problemen. Mensen die ik ken zonder KPN draaien al bijna 2 weken zonder problemen.

Het ligt dus zeker aan de KPN versie.

Zojuist even contact opgenomen met de KPN, ik was de eerste die dit probleem melde, tenminste de medewerker die ik aan de lijn kreeg. Advies is naar het service centrum.

Iemand een idee hoe de oude versie weer terug te krijgen? Zakelijk kan ik het mij niet veroorloven niet bereikbaar te zijn.

KPN, los dit heel snel op.

Hier is het hetzelfde probleem. Steeds uitval en dan batterij even loshalen. Ik wil ook graag terug, maar heb geen idee hoe ik dat moet doen. Graag hulp hiervoor.

heb hetzelfde probleem,

dacht eerst dat het aan mijn hoesje lag wat tegen de powerknop drukte aangezien je de telefoon nu ook kan uitzetten terwijl die op schermbeveiliging staat...

ging wat langer goed maar helaas vanavond weer niet...

valt weer uit, batterij eruit enz enz.

heel jammer dit...

nu bezig met een downgrade naar 2.3.6

en neem pas weer 4.0 als er een oplossing is of een nieuwe update,

jammer omdat 4.0 sneller en overzichtelijker is/werkt

:(:(

kun je uitleggen hoe dat downgraden in z'n werk gaat?

Thx!

hiermee lukte het :)

http://androidlot.com/downgrade-samsung-galaxy-s2-with-android-4-0-3-ics-to-2-3-6-gingerbread

kost wel wat pijn en moeite (in mijn geval) maar ik draai iig weer op de 2.3.6

HAH

maar nu...

Oplossen KPN !! 4.0 is wel mooier/sneller enz...:p

Ik wacht geduldig af :)

Beste mensen bel kpn en overwelm ze me klachten over de update van android 4.0 want ze hebben bijna geen klachten gehoord van klanten.

Reageer