Beantwoord

Huawei P30 Pro houdt zich niet aan de "stil" of "niet storen" stand en maakt toch hard geluid!

  • 2 juni 2019
  • 6 reacties
  • 2066 keer bekeken

De Huawei P30 Pro die ik onlangs bij KPN gekocht heb is zich sinds een week of zo gaan misdragen. Hij maakt luid geluid voor alle notificaties die binnen komen (vaak zelfs door elkaar heen), zelfs als de telefoon op "stil", "trillen" of "niet storen" staat!

De telefoon is volledig up-to-date en een reboot helpt niet. Een reset ook niet; dat hielp eventjes, daarna kwam het probleem gewoon weer terug. Ik heb geen ongebruikelijke apps geïnstalleerd of andere non standaard dingen gedaan. Ik heb zelfs geprobeerd het standaardgeluid voor notificaties op "geen" te zetten, of het volume van de notificaties zo laag mogelijk (maar niet uit) te zetten; zelfs dat helpt niet, hij blijft luid het "bongo" geluid spelen.

Dit is extreem vervelend. Het is een groot probleem dat mijn telefoon luid geluid maakt in meetings, stiltecoupés en als ik probeer te slapen! De enige manier om hem stil te krijgen is om hem uit te zetten. Absoluut onacceptabel natuurlijk. Als dit niet snel opgelost kan worden moet ik mijn telefoon als defect retourneren en mijn geld terug vragen.
icon

Beste antwoord door Pepijn Schmitz 3 juni 2019, 22:36

Update: het lijkt er sterk op dat dit een Android 9 bug is.

Reddit thread: https://www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/buqmtg/notificationringermedia_volume_bug/
Melding bij Google: https://issuetracker.google.com/issues/134214639
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +11
@Pepijn Schmitz

Misschien eens informeren op t forum Tweakers?
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1915296
Bedankt voor de tip @Tycha, ik zal het daar ook eens proberen.
Reputatie 7
Badge +29
Ha @Pepijn Schmitz, welkom! Wat gek dit. Het lijkt me inderdaad heel irritant. Je kunt sowieso eens navraag doen bij Huawei Support. En anders inderdaad toch met je aankoopbewijs langs de winkel om het toestel ter reparatie op te laten sturen 😞.
Bedankt @Marcia_. Het zou wel heel jammer zijn als ik mijn telefoon fysiek op moest sturen voor iets dat overduidelijk een softwareprobleem is.
Update: het lijkt er sterk op dat dit een Android 9 bug is.

Reddit thread: https://www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/buqmtg/notificationringermedia_volume_bug/
Melding bij Google: https://issuetracker.google.com/issues/134214639
Reputatie 7
Badge +29
Goed dat het dus al wel bekend lijkt! Dan heeft het opsturen niet heel veel zin lijkt me. Hopelijk komt Android snel met een update. Heb je de tips uit de eerste link nog getest? Daar ben ik wel benieuwd naar. Wel op eigen risico natuurlijk 😉.

Reageer