Beantwoord

Mijn KPN app met e-sim optie niet beschikbaar?

  • 10 November 2020
  • 26 reacties
  • 788 keer bekeken

Hoi mensen,

 

Ik wil graag de e-sim instaleren maar dat kan alleen met de mijnkpn app. Helaas heb ik de oude versie en dat terwijl er een nieuwere versie is waar wel de optie van sim vervanging erbij is.

 

Ben nr de kpn kantoor geweest en zij snappen het absoluut niet. Heb het verwijderd en weer gedownload maar toch dezelfde oude versie. 

 

Kan iemand me aub hiermee helpen???

icon

Beste antwoord door Erik van KPN 13 December 2020, 16:17

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

26 reacties

Reputatie 7
Badge +9

@Jasper2 Wat voor een telefoon heb je. Wanneer je een IPhone hebt moet je minimaal IOS 10.0 hebben geïnstalleerd op je IPhone om de nieuwste versie van de MijnKPN app te kunnen downloaden.

Hoi, nee nee. Ik heb een Note 20 Ultra. De allernieuwste Android dus. 

 

Snap echt niet wat er aan de hand is. Hoe kan het zijn dat er 2 versies van apps zijn. Weird.

Reputatie 7
Badge +9

@Jasper2, je hebt dus wel Android 6.0 of hoger op je mobiel staan? 

 

 

Jaa man, heb Android 10 staan. Ik snap het maar niet. Hoe kan dit?

Reputatie 7
Badge +9

@Jasper2 , ik heb 2 websites gevonden welke je misschien kunnen helpen.

Website 1

Website 2

Reputatie 7
Badge +30

Hoi @Jasper2, welkom op het forum. De nieuwe MijnKPN app met de e-sim optie is alleen beschikbaar voor toestellen die ook e-sim ondersteunen. Is dat ook het geval met de jouwe? 

Hoi hoi. 

 

Tis raar man. Ik heb de nieuwste Samsung Note 20 Ultra. En die komt met e-sim dus ik snap echt niet waarom ik nog steeds de oude kpn app heb.

 

Heb van alles gedaan, herinstalleerd en alles maar de optie van sim vervangen is er gewoon niet. En bij de kpn kantoor weten de mensen daar ook niet zoveel. Helaas mag je geen contact hebben met de echte IT specialisten bij de kpn. Tis jammer man, echt jammer.

Reputatie 7
Badge +9

@Jasper2 Volgens de website van KPN voldoet je mobiel om te werken met E-sim.

Toch voor mij nog even. Welke versie nummer heeft jou Mijn KPN-app.

Ik heb 4.4.7 , maar ik zag dat andere mensen een nieuwere versie hadden met de optie sim vervangen.

Reputatie 7
Badge +9

@Jasper2 , kan je kijken of het zo bij je lukt.

Simkaart, simkaart vervangen, E-sim

 

Dus dat is mijn probleem. Mijn app is nog steeds de oude dus die optie van sim vervangen is er niet eens bij me.

Reputatie 7
Badge +9

@Jasper2 , dan hoop ik dat @Erik_ nog iets weet. Ik denk dat we nu alles hebben uitgesloten.

Reputatie 7
Badge +30

Wil jij dan je forumprofiel eens invullen, @Jasper2? Laat even weten als je dat gedaan hebt, dan doe ik even navraag. 

Hoi Erik,

Ik heb mijn profiel bijgewerkt. Ik hoop dat u me kunt helpen met dit probleem, alvast bedankt. 

 

p.s. Ik was bij een XL winkel laatst en er bleek een medewerker daar met precies hetzelfde probleem. Bij zijn tel staat nog steeds de oude app versie. Het schakelt gewoon niet nr de nieuwe.

Reputatie 7
Badge +30

Dank je, Jasper. Wil je voor de zekerheid nog een keer kijken of je kunt updaten? Er is net een nieuwe versie van de nieuwe app uitgebracht. Hopelijk is hij dan nu ook voor jou beschikbaar. Als dat nog niet zo is, dan ga ik dit even verder navragen.

Hoi Erik,

 

Nee, helaas is het exact hetzelfde. Ik heb het verwijderd en weer gedownload en het is gewoon precies hetzelfde app als voorheen. Ik snap dit echt niet, en ik heb dit ivm met werk echt nodig. Erg jammer dit.

 

Bedankt vr je hulp.

Reputatie 7
Badge +30

Dank voor het checken. Ik heb navraag gedaan en kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Hoi Erik,

 

Ik heb eindelijk de juiste update maar dan is de optie van e-sim er niet. Wat moet ik nu doen?? Is er wat met mijn abbonnement of zo? Hoezo krijg net ik het niet?

Reputatie 7
Badge +30

Fijn dat je nu wel de de update hebt. Maar dan zou de optie er ook moeten zijn. Mijn melding hierover is meegenomen ter onderzoek. Daar heb ik nog geen verdere update over gehad. Dus daar ga ik even achteraan. Kun jij eens screenshot plaatsen van hoe de app er bij jou uitziet als je kiest voor simkaart vervangen?

Hoi Eric,

 

Dankje vr je reactie. Hier heb je een foto…

 

Admin: afbeelding verwijderd vanwege privacy

Reputatie 7
Badge +30

Dank je! Ik heb het geheel, met screenshot, opnieuw doorgezet. Screenshot heb ik vervolgens verwijderd omdat je 06-nummer zichtbaar was. Ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Reputatie 7
Badge +30

Gebaseerd op toestel zou het inderdaad moeten werken, maar dat is dus duidelijk bij jou niet het geval. Dus ze gaan nu kijken of er bij jou toch ergens op abonnementsniveau, of elders bij ons in de systemen iets niet goed staat. Als ik daar verdere reactie op heb kom ik het hier weer melden :)

Reputatie 7
Badge +30

Alright, we hebben hier naar gekeken, @Jasper2 . Waar heb je jouw toestel vandaan? Er zijn namelijk twee varianten van de Note 20 Ultra. En als je een geïmporteerde variant hebt, dan gaat esim waarschijnlijk niet werken. Zie ook dit topic daarover op de Samsung Community.

Hoi Erik,

Dankjewel vr je reactie. 

Yes, die van mij heb ik in Hong Kong gekocht, niet in NL. Ik heb de andere topic gelezen, en da's vrij interessant maar ik heb zijn problemen niet met mijn tel. Ik heb dus wel een Sim manager die prima werkt. Mijn issue is dat ik gewoon die optie krijgen moet via jullie app en die krijg ik niet.

 

Heb je een andere tip?

Reputatie 7
Badge +30

Het topic op de Samsung community noemt ook iets over dat er dan benodigde NL-configuratie bestanden ontbreken. Daar zou het dan best aan kunnen liggen dat de MijnKPN app het dan niet ziet. Dat is dan, helaas, ook niet iets wat wij kunnen aanpassen. Je zou, voor de zekerheid, nog eens contact kunnen opnemen met Samsung of hier van hun uit iets aan te doen is.