samsung s4 I9505 update lolipop

  • 14 april 2015
  • 0 reacties
  • 1456 keer bekeken

Reputatie 3
Badge +1
Niet werkende SMS/Berichten app

Mocht jouw Berichten app na de Lollipop update problemen geven, probeer dan allereerst de cache ervan te legen. Je vindt deze wederom via Instellingen -> Applicatiebeheer -> Alle, en dan omlaag scrollen naar Berichten (zie hierboven). Echter, hoewel het een poging waard is  - baat het niet dan schaadt het niet – lijkt dit in de meeste gevallen níet de oplossing te zijn.

Wat wél werkt is het terugzetten van de Galaxy S4 naar de fabrieksinstellingen – dé remedie tegen zo’n beetje ieder probleem dat na een grote update de kop op steekt. Wil je jezelf toch de moeite besparen van het maken van back-ups van al je foto’s, video’s en andere bestanden, kun je eerst nog overwegen om een andere SMS applicatie te gebruiken.

samsung-galaxy-s4-android-lollipop-update-sms-werkt-niet-andere-app-instellen

Standaard op het toestel aanwezig is Google’s Hangouts, en je kunt eenvoudig instellen dat je die app wilt gebruiken om te SMSsen. Ga hiervoor in de Instellingen naar het kopje Meer (6) en kies Standaardpplicaties (7). Tik op Berichten (8), en kies nu Hangouts (9) om te SMSsen met deze Google app. Natuurlijk vind je in de Play Store nog legio andere SMS applicaties – voor velen is bijvoorbeeld Textra een prima alternatief.

Standaardgegevens herstellen

Wil je toch echt Samsung’s eigen SMS app Berichten gebruiken, dan is het terugzetten van jouw Galaxy S4 naar de fabrieksinstellingen – pardon: Standaardgegevens herstellen – de beproefde oplossing. Ook de meeste andere bugs en problemen laten zich hiermee oplossen.

Zorg dan wel dat je een back-up maakt van alle bestanden op je telefoon die je niet kwijt wilt. Bij het terugzetten naar de fabrieksinstellingen gaan namelijk ALLE GEGEVENS OP JE GALAXY S4 VERLOREN. Dat dat duidelijk is.

samsung-galaxy-s4-android-lollipop-update-fabrieksinstellingen-factory-rest

Je vindt de mogelijkheid in de Instellingen onder het kopje Accounts (10), onderaan bij Back-up maken en terugzetten (11). Vink eventueel het maken van een back-up van sommige gegevens aan (12) – foto’s, video’s en andere bestanden moet je zelf ergens anders naartoe kopiëren. Kies Standaardgegevens herstellen (13), en scroll naar beneden om de procedure te starten (14).

Voor de goede orde: je Galaxy S4 wordt nu niet teruggezet naar de stand van zaken toen je ‘m voor het eerst uit de doos haalde. Android Lollipop blijft aanwezig, maar wel met een clean, leeg systeem, zonder bugs.


0 reacties

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste.

Reageer