Hoeveel data gebruiken de apps op mijn iPhone/iPad?

  • 21 augustus 2015
  • 0 reacties
  • 372 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +12
  • Community manager
  • 1885 reacties
Ben je benieuwd hoeveel data een bepaalde app op je iPhone of iPad gebruikt? Pak dan je toestel erbij en voer de onderstaande stappen uit.

Datagebruik inzien met iOS
Het datagebruik op een tablet  of smartphone van Apple kan je eenvoudig achterhalen via de ingebouwde datameter. In het onderstaande voorbeeld gebruiken wij de laatste versie (op het moment van schrijven) van iOS, 8.3.

  1. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk. Hier zie je de instellingen voor het in- of uitschakelen van mobiele data (3G of 4G en dataroaming). De hoeveelheid data die in de ‘huidige periode’ gebruikt is, vind je daar ook.
  2. In hetzelfde menu, een beetje naar onderen, zie je alle apps op je iPhone/iPad en de hoeveelheid data dat ze hebben gebruikt in de afgelopen periode. Rechts daarvan zijn schuifjes te zien. Hiermee kan je de apps waarvan je vindt dat ze teveel data gebruiken, eenvoudig uitzetten. Op die manier gebruikt deze app alleen nog Wi-Fi en gaat er niets van je databundel af. Tip: het is handig om op de eerste dag van de maand, de data gegevens opnieuw in te stellen, zo meet je iedere maand wat je verbruikt. Je doet dit door onder instellingen > mobiel netwerk, helemaal naar beneden te scrollen en te kiezen voor stel gegevens opnieuw in.
https://


0 reacties

Er zijn nog geen reacties. Reageer als eerste.

Reageer