Overal mail versturen nu mogelijk: Authenticated smtp server actief!

  • 23 July 2015
  • 198 reacties
  • 110744 keer bekeken


Toon eerste bericht

198 reacties

Reputatie 7
Ed.H,
Wij denken graag met je mee, maar dan moet je ook bereid zijn om antwoorden te geven op de vragen die je gesteld worden.
Weet dat ik al meer dan een jaar probleemloos mail verstuur op basis van de instellingen zoals vermeld in het openingsbericht van dit topic. Of ik nu thuis ben en mail verstuur via de wifi thuis, onderweg ben en gebruik maak van mijn 4G verbinding via t-mobile of in het buitenland via een wifi netwerk, geen probleem, het werkt allemaal.

Het kan dus wel en moeten we "alleen" achterhalen waar bij jou de schoen wringt. Vandaar die vragen in mijn vorige bericht.
Reputatie 7
Badge +20
Het punt is dat het wel vanaf de wifi wil en niet vanaf 4g.Ik heb mijn instellingen goed ingesteld. En ik kan nu van iedere netwerk, en ook 4G me mails versturen.
Alles gaat goed totdat ik het gedeelte van de uitgaande mail moet doorlopen. Dan vul ik bij de smtp dus mail.kpnmail.nl TLS en poort 587. Inloggen verplicht aangevinkt en dan op volgende klikken. Dan krijg ik een popup met "Kan het account niet instellen" Kan niet veilig verbinden met server. Daar struikelde de kpn-medewerker dus ook over
Reputatie 7
Badge +20
Hier een voorbeeld van de instellingen:

Alleen hoeft u dan uw gebruikersnaam en wachtwoord in te typen.
Reputatie 7
Welk OS draait jouw mobiele telefoon en welke versie? AndroidVersie?
Heb je de instellingen voor de uitgaande mail zo staan als in het openingsbericht van dit topic? YepScreenshots?
Wat is het domein van het email adres waarvoor je mail wilt versturen? KPNMag ik je deze vraag dan nog een keer stellen?
Reputatie 7
Alles gaat goed totdat ik het gedeelte van de uitgaande mail moet doorlopen. Dan vul ik bij de smtp dus mail.kpnmail.nl TLS en poort 587. Inloggen verplicht aangevinkt en dan op volgende klikken. Dan krijg ik een popup met "Kan het account niet instellen" Kan niet veilig verbinden met server. Daar struikelde de kpn-medewerker dus ook overKrijg je die melding ook als je het zo instelt terwijl je met jouw eigen wifi thuis verbonden bent?
Nee, alleen op de 4g
Weet ff niet hoe ik een screenshot van mijn telefoon hier krijg
Reputatie 7
Weet ff niet hoe ik een screenshot van mijn telefoon hier krijgMet behulp van het knopje linksonder het reageer vak, die met de twee bergjes en het zonnetje.
Hier de screenshot
Reputatie 7
Nee, alleen op de 4gDat is een heel mooi antwoord, via de wifi thuis lukt het dus om mail te versturen. Ben jij in staat om dit via een andere wifi verbinding die niet van KPN is een keer uit te testen.
Ik verwacht dat ook dat probleemloos zal werken, klopt dat?
Ja, dat werkt
Zal even navragen of die wifi niet van de KPN is. Was wat vroeg met antwoorden
Die is van Telfort
Reputatie 7
Mooi, het issue is dus echt "beperkt" tot het 4g netwerk van KPN.
Drie vragen nog:
Wat is het merk en type van jouw telefoon?
Welke versie van Android draait daar op?
Welk APN staat ingesteld voor Internet toegang. (Instellingen -> Mobiele gegevens)
Galaxy Note 3, versie 5.0 en de laatste vraag ben je me kwijt. Wat bedoel je daarmee met mobiele gegevens. Zal driftig opzoek.
Reputatie 7
Zie bijlagen.
Reputatie 7
Badge +24
Via de "Toestelhulp Internet" zie je ook precies hoe je bij de APN-instellingen komt op de Note 3. Met plaatjes en dergelijke.
Wel, dan hier de plaatjes met instellingen. Vandaag weer bij een KPNwinkel geweest. Antwoord op mijn vraag of zij een email kunnen installeren, :"Geen probleem, maar op de site staat een handige uitleg. Ik zal het voordoen". Dus na een half uur en 2 baliemedewerkers verder en een bezweet voorhoofd onverrichte zaken naar huis. Advies was om het toestel naar fabrieksinstellingen terugzetten en hopen of dat gaat helpen, of 3 maanden wachten en een nieuw toestel nemen, of toch maar de webmail gebruiken. M.a.w. ook zij hebben geen oplossing
Reputatie 7
Mist net het scherm met de namen van de toegangspunten.
Meer mogelijkheden zitten er niet op?
Reputatie 7
Druk eens op "Namen toegangspunten" (tweede screenshot).
Wacht, gevonden. Plaatje komt er aan..................................
Reputatie 7
Kies eens voor portalmmm.nl, kan je dan wel mailen?
Verzenden mislukt.

Reageer