Beantwoord

Uitzending gemist veranderd in Terugkijken [2018]

  • 13 March 2018
  • 127 reacties
  • 14028 keer bekeken

Reputatie 2

Na een update heeft kpn uitzending gemist veranderd in terugkijken.
Wat een drama als je nou wat wilt terugkijken duurt het een uur voordat je de juiste zender hebt.

Kpn breng aub de oude indeling weer terug met de tegel keuze van de zenders .
Zo als nu gaat niet werken.😭

 

Admin, juli 2020: titel aangepast ter verduidelijking

icon

Beste antwoord door Erik_ 16 March 2018, 09:10

Bekijk origineel

127 reacties

Reputatie 1
Helemaal mee eens! Waardeloos!
Waarom deze verandering? Het werkte prima zoals het was...
Reputatie 2
Snap er ook niks van . Niet iedere verandering is gelijk ook beter KPN.😡
Ik vind het ook helemaal niks. Op alfabetische volgorde werkte prima.
Ik liep de lijst altijd door om te zien of er iets leuks bij stond. Dit schiet niet op. Svp KPN draai het terug!
Reputatie 7
Wij hebben de firmware update nog niet ontvangen op onze HMB2260's, maar als ik deze reacties hier zo zie dan kan ik beter hopen dat onze TV ontvangers overgeslagen worden.
Reputatie 1
Wat een ellende zeg dat nieuwe terugkijken, ontzettend traag, geen zoekfunctie, alleen per dag en niet meer alle programma's tegelijk. KPN, wat een aanfluiting!
Reputatie 1
En ook doorspoelen van reclame is niet meer mogelijk! Alleen maar nadelen.......
Reputatie 7
KPN mag zich geloof ik weer eens flink achter de oren krabben.
In het kader van technische vooruitgang hierbij nog een schepje functionele achteruitgang. 😖
Ik hoop ook van harte dat het teruggedraaid word. Deze verandering is absoluut geen verbetering. Ik vind het zelfs zo onhandig dat ik deze functie niet meer gebruik. Ik baal hier vreselijk van en is absoluut geen reclame voor de KPN. Hopelijk doen jullie er wat aan .. en gewoon verder op de oude manier en dan gratis. Moet kunnen toch !!
Vooruit kijken is ook niet meer te vinden. Pagina niet bijgewerkt https://www.kpn.com/televisie/extra-diensten/vooruitkijken.htm Top service KPN. We zijn er weer blij mee.
Ik wordt hier niet blij van.
Wil oude programma weer terug!
Erg jammer dat het terugkijken veranderd is, het was juist erg fijn om op alfabetische volgorde te zoeken naar de gemiste programma's. Je kwam dan bij programma's uit die je onverwachts gemist had en alsnog terug kon kijken op NPO 1, 2 of 3. Nu moet je ook nog de juiste dag zien te vinden en de juiste zender om iets terug te kijken. Erg vervelend als je dat niet precies weet......en als je het uiteindelijk gevonden hebt moet je ook nog een minuut of 10 een programma bekijken waar je geen interesse in hebt, aangezien doorspoelen niet meer kan. Op deze manier zal ik aanzienlijk minder gebruik gaan maken van terugkijken.
Reputatie 7
Badge +29
Hallo allen! Ik begrijp uit de reacties hier dat het veranderen van Terugkijken niet bij iedereen geliefd is. Laat ik de pleister er gelijk aftrekken: Ik verwacht niet dat we dit gaan terugdraaien. Hieronder leg ik graag uit waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. En hoe je bepaalde dingen nu kunt gebruiken.

Voor deze update hadden we eigenlijk drie manieren om gemiste (delen van) programma's terug te kijken. Eerst was er de losse categorie Programma Gemist (PG) in het menu. Binnen PG was er vervolgens een onderscheid tussen gratis programma's (van onder andere de NPO) en betaald terugkijken (o.a. RTL). Vervolgens kwam Begin Gemist, waarin je een programma dat nog bezig was vanaf het begin kon bekijken. Ook hier was een onderscheid tussen gratis en betaald.

Tenslotte hebben we Terugkijken via de Gids geïntroduceerd. Het kernpunt daarvan is dat je niet hoeft te betalen en dat het op meer zenders beschikbaar is. Ook is de beeldkwaliteit beter. Programma's die je kunt terugkijken zijn te herkennen aan het groene pijlicoon. Hierbij geldt dan wel dat voor programma's van bepaalde commerciële zenders de reclames niet doorgespoeld kunnen worden. Dat is onderdeel van de afspraak die wij hierover met die zenders hebben. Wel kun je bij de commerciële zenders de beginreclame doorspoelen (maximaal 7 minuten). We werken eraan om de voorlooptijd zoveel mogelijk te verkorten zodat programma's beginnen op het juiste moment. Wil je wel reclames kunnen doorspoelen van commerciële zenders, dan is Opnemen een goede vervanger voor Terugkijken.

We kiezen er nu voor om ons te richten op dat Terugkijken via de Gids. Dit omdat we het een beter systeem vinden. Maar ook omdat de omroepen gaan stoppen met het aanleveren van losse Programma Gemist uitzendingen. Zij hebben liever dat mensen specifiek bij hen naar Programma/Uitzending Gemist kijken.

De eerste stap in de volledige overgang naar Terugkijken was het aanpassen van Begin Gemist door het te integreren in Terugkijken via de Gids. Onderscheid tussen een lopend programma vanaf het begin bekijken of een programma van gisteren terugkijken is er al niet meer. De volgende stap daarin is het verwijderen van de categorie Programma Gemist.

In het nieuwe Terugkijken menu wijzen we er op de hoofdpagina gelijk op dat de programma's ook via de Gids beschikbaar zijn. Wil je toch liever via Terugkijken navigeren dan is dat echter ook geen probleem. Er zijn wel wat verschillen in hoe het eruitziet.Via Terugkijken kies je eerst van welke dag je programma's wilt zien. Vervolgens is het zenderlogo te zien (beginnend met NPO 1) met daarnaast alle programma's van die zender. Ook diegene die niet terug te kijken zijn (te herkennen aan het ontbreken van het groene pijlicoon). Het is in feite niets anders dan de Gids in een andere weergave.

Deze manier van selecteren (dag, dan zender, dan overzicht in volgorde van uitzenden) is ons opgelegd door de omroepen. Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor andere providers.

Met de pijltoetsen kun je heen en weer tussen de zenders. Wil je echter naar een verdere zender, dan kun je ook het nummer van die zender intoetsen. Hij zal dan direct die zender laten zien. Het oude uiterlijk, met de tegels voor de zenders, is in deze nieuwe vorm niet handig meer vanwege het grotere aantal aan zenders waarop je kunt terugkijken.

Via de Gids kun je zoals je gewend bent navigeren. Dit kan ook met pijltoetsen, of door het intoetsen van het zendernummer. Wil je terug in de tijd (of vooruit als je iets wilt gaan opnemen) dan kun je de terug- en vooruitspoelknoppen gebruiken die bovenaan de afstandsbediening zitten. Hiermee ga je 24 uur terug of vooruit in de gids.

Het zoeken naar een programma is ook nog mogelijk. Dit kan op verschillende manieren.
  • Als je in het nieuwe Terugkijken menu bent, druk op de gele knop op de afstandsbediening. Het zoekmenu zal dan openen. Alle resultaten die je krijgt zijn alleen in Terugkijken.
  • Ben je in de Gids, druk dan op de blauwe knop. Dit opent een menu met daarin ook de keuze om te zoeken in de gids. Alle resultaten die je krijgt staan in de Gids. Zowel terug in de tijd als vooruit. Je kunt hier dus ook al gelijk programma's kiezen om terug te kijken.
  • Kijk je naar een programma, dan kun je ook op de blauwe knop drukken. Je krijgt dan een menu met daarin de optie om te zoeken in alles. De resultaten worden dan onderverdeeld in een categorie Gids (alles, zowel terug als vooruit in de tijd), Terugkijken (alleen terug in de tijd) en On Demand.

Vooruitkijken is inderdaad ook niet meer mogelijk, dit komt ook vanuit de omroepen. Dank voor de feedback dat de pagina op de website er nog wel staat. Dit heb ik doorgegeven.

Heb je verder twijfels over hoe een bepaald menu werkt, of wat er mogelijk is, kijk dan onderaan het scherm. Daar staat aangegeven welke knoppen op de afstandsbediening te gebruiken zijn en wat ze doen.

En natuurlijk blijven we dit verder ontwikkelen en verbeteren. We zijn dan ook zeker dankbaar voor jullie feedback.

Geüpdatet op 23 maart
Reputatie 7
Wil je toch liever via Terugkijken navigeren dan is dat echter ook geen probleem. Er zijn wel wat verschillen in hoe het eruitziet.
...
Het is in feite niets anders dan de Gids in een andere weergave.
Worden dan ook alleen de zenders getoond uit de actieve zenderlijst?
Ik heb de functionaliteit nog niet, maar uit andere berichten begrijp is dat alle zenders getoond worden en dat zou voor mij killing zijn om deze functionaliteit te gebruiken.

Waarom worden uitzendingen die ik niet kan terugkijken toch getoond bij het navigeren binnen de terugkijken functionaliteit?
Reputatie 7
Zojuist even terugkijken doorgebanjerd.

Ik zie geen grote problemen eerlijk gezegd. De Scroll-lijst is misschien iets te veel van het goede, had persoonlijk ook gewoon tegels gezien. Scrolt makkelijker en je hebt visueel veel meer interactie dan een eenvoudige niet geheel duidelijke lijst,... Maar met 3 keer pijltje naar boven of beneden, en je bent de scroll-lijst voor 1 dag ook wel door,...

Op de zenders waar je op kan terugkijken, via terugkijken, zijn alle programma’s gewoon beschikbaar. Alleen op NPO 1,2,3 kwam ik zenders tegen die je niet kunt terugkijken. Van 4, tot en met 10 kon ik alles terugkijken. Vanaf Discovery, gaat die bijvoorbeeld direct naar sbs9. Tussenliggende zenders zijn dan ook niet via terugkijken beschikbaar.

Keuze is reuze lijkt me!
Reputatie 6
Badge +9
Wil je toch liever via Terugkijken navigeren dan is dat echter ook geen probleem. Er zijn wel wat verschillen in hoe het eruitziet.
...
Het is in feite niets anders dan de Gids in een andere weergave.
Worden dan ook alleen de zenders getoond uit de actieve zenderlijst?
Ik heb de functionaliteit nog niet, maar uit andere berichten begrijp is dat alle zenders getoond worden en dat zou voor mij killing zijn om deze functionaliteit te gebruiken.

Waarom worden uitzendingen die ik niet kan terugkijken toch getoond bij het navigeren binnen de terugkijken functionaliteit?


Nee, alle zenders die je kunt kijken waarbij “terugkijken” mogelijk is staan erin. Zo hebben wij bijvoorbeeld Al Jazeera niet in onze eigen zenderlijst staan. Onder “terugkijken” verschijnt echter deze zender toch.

Net als dat NPO 1 SD op kanaal 1 staat. Wij hebben HD nog op kanaal 701.

In mijn ogen had KPN moeten wachten hiermee totdat landelijk HD op 1 is geregeld.

@Erik_,

Op kanaal 42 zit Al Jazeera. De tekst van het logo (zendernaam) is echter dezelfde kleur als jullie scherm kleur. Hierdoor is alleen het logo zichtbaar. Kan jij dat doorzetten? Wellicht dat ze de tekst bij het logo wit kunnen maken.

Bij kanaal 21 (Investigation Discovery) staat een HD logo maar is bij ons gewoon SD. Kan je dat ook doorzetten?
Na een update heeft kpn uitzending gemist veranderd in terugkijken.
Wat een drama als je nou wat wilt terugkijken duurt het een uur voordat je de juiste zender hebt.

Kpn breng aub de oude indeling weer terug met de tegel keuze van de zenders .
Zo als nu gaat niet werken.😭
Precies, ik mis de alfabetische volgordelijst omdat ik gewoon wil zien welke programma’s ik gemist heb.
Het is teveel werk om de complete gids door te wurmen of dagen apart te bekijken. Waarom is die functionaliteit vervallen?
Reputatie 2
Druk op Gids en kijk op die manier je programma's terug.
Vind het absoluut geen vooruitgang! De zoekfunctie is een op tv veel te lastig. Waarom niet beginnen met het overzicht van de zenders en daarna de dag kiezen. Dat zou volgens mij al schelen. Het is nu erg omslachtig geworden
Ik vind terugkijken waardeloos en wil dat het snel teruggedraaid wordt. KPN zegt nu al dat het niet gaat gebeuren. KPN moet naar de de klanten luisteren en niet eenzijdig veranderen.
Reden teveel gezoek en volgens mij staat er niet alles op.
KPN verkoopt onzin. Het zoeken is absoluut moeilijker geworden, domweg irritanter. Ook moet je nu bij de publieke zenders genoegen nemen met een reclameblok (ja, die kan je doorspoelen maar dat zat er niet in. Kortom een waardeloze “verbetering”. Ik zou zeggen: oplossen!
Reputatie 7
Badge +21
Zojuist de nieuwe software gekregen op de ZXV8001
Programma gemist heb ik nog nooit gebruikt, maar terugkijken zoals ze het nu noemen is best te doen, het is wat onoverzichtelijk omdat je maar één zender tegelijk ziet i.p.v. net als in de gids acht zenders tegelijk.
Maar wat maakt het eigenlijk uit, je kun net zo goed en veel gemakkelijker via de gids terugkijken toch?

Daarentegen mag het item Mijn opnames om mij wel helemaal bovenaan staan.
Ik ben het eens met alle bovenstaande negatieve reacties. Je moet precies weten op welke dag, uur en op welke zender een bepaald programma is uitgezonden, anders vind je het niet terug?
Beslist geen verbetering van KPN!
Reputatie 7
Badge +20
En ook doorspoelen van reclame is niet meer mogelijk! Alleen maar nadelen.......Dat klopt @Essiew, maar dit is niet KPN de keus. Dit moet KPN doen van de commerciële omroepen. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Zojuist de nieuwe software gekregen op de ZXV8001
Programma gemist heb ik nog nooit gebruikt, maar terugkijken zoals ze het nu noemen is best te doen, het is wat onoverzichtelijk omdat je maar één zender tegelijk ziet i.p.v. net als in de gids acht zenders tegelijk.
Maar wat maakt het eigenlijk uit, je kun net zo goed en veel gemakkelijker via de gids terugkijken toch?

Daarentegen mag het item Mijn opnames om mij wel helemaal bovenaan staan.
Hoi @huistijger, heb jij die nieuwe software al? Welke versie heb jij nu op je 4K ontvanger? 🤔

Reageer