Mijn evaluatie van KPN tijdens het afgelopen jaar

  • 16 February 2024
  • 1 reactie
  • 90 keer bekeken

Badge

In het afgelopen jaar heeft KPN belangrijke stappen gezet. Er zijn zowel successen als verbeterpuntjes. Ik heb deze even voor mezelf op een rijtje gezet, en nuttig om te delen. Ik doe dit op PERSOONLIJKE TITEL. En op basis van mijn recht op vrijheid van meningsuiting. 

Positieve aspecten:

1. Uitbreiding van 5G-netwerk: KPN heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de uitbreiding van haar 5G-netwerk, waardoor klanten kunnen profiteren van snellere en betrouwbaardere connectiviteit.

2. Investeringen in duurzaamheid: KPN heeft haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid geïntensiveerd door te investeren in groene energiebronnen en het verminderen van de ecologische voetafdruk van haar activiteiten.

3. Klantgerichte innovatie: Het bedrijf heeft zich gericht op klanttevredenheid door innovatieve producten en diensten aan te bieden, zoals verbeterde bundelaanbiedingen, hippe televisiekanalen en klantenservice via digitale kanalen.

4. Glasvezeluitbreiding: KPN heeft het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt in de uitbreiding van haar glasvezelnetwerk, waardoor meer huishoudens en bedrijven kunnen profiteren van snellere en betrouwbaardere internetverbindingen. Deze uitbreiding heeft geleid tot een verbeterde connectiviteitservaring voor klanten, met hogere downloadsnelheden en een stabiele netwerkverbinding. Bovendien heeft KPN geïnvesteerd in het moderniseren van bestaande infrastructuur en het aanleggen van nieuwe glasvezelkabels in gebieden met een hoge vraag, waardoor het bedrijf haar positie in de markt versterkt en tegemoetkomt aan de groeiende behoefte aan snelle internetverbindingen.

5. Vaste telefoons: Ondanks de opkomst van mobiele telefonie blijft KPN haar vaste telefoondiensten handhaven en verbeteren om te voldoen aan de behoeften van klanten die de voorkeur geven aan traditionele vaste telefoonlijnen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in het moderniseren van haar vaste telefoonnetwerk, waardoor betrouwbaarheid en geluidskwaliteit zijn verbeterd. Bovendien heeft KPN geïnnoveerd met nieuwe functies en diensten voor vaste telefoons, zoals bundelaanbiedingen met internet, televisie en fax en geavanceerde belopties zoals nummerherkenning en voicemail.

 

Negatieve aspecten:

1. Storingen en netwerkonderbrekingen: KPN heeft te maken gehad met herhaalde storingen en netwerkonderbrekingen, wat heeft geleid tot frustratie bij klanten en een afname van het vertrouwen in de betrouwbaarheid van de diensten.

2. Concurrentiedruk: Het bedrijf heeft te maken gehad met toenemende concurrentiedruk van zowel gevestigde spelers als nieuwe markttoetreders, wat de winstgevendheid heeft beïnvloed en heeft geleid tot een intensivering van prijsconcurrentie.

3. Vertragingen in infrastructuurprojecten: Enkele geplande infrastructuurprojecten zijn vertraagd, waardoor de uitrol van nieuwe technologieën en diensten is vertraagd en het concurrentievermogen van het bedrijf is aangetast, met name in de provincies Groningen, Overijssel en Flevoland.

4. Afname van vaste telefoonabonnees: Ondanks inspanningen om haar vaste telefoondiensten te handhaven en te verbeteren, heeft KPN te maken gehad met een geleidelijke afname van het aantal vaste telefoonabonnees. 

5. Klachten over klantenservice: KPN heeft te maken gehad met klachten over de kwaliteit en responsiviteit van haar klantenservice, met name bij het afhandelen van storingen en technische problemen met betrekking tot vast bellen en internet.

6. Ondanks de vooruitgang in de uitbreiding van het glasvezelnetwerk, heeft KPN te maken gehad met enkele infrastructuuruitdagingen, zoals vertragingen bij vergunningen, bouwprojecten en coördinatie met lokale overheden. Deze vertragingen hebben geleid tot een langzamere uitrol van glasvezelverbindingen dan oorspronkelijk gepland, waardoor veel te veel klanten langer moeten wachten op snelle internetverbindingen.


1 reactie

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor je overzicht @Andries van Bed, wij blijven ons best doen om alles te verbetern!

Reageer