Onlangs eenpansgerecht gemaakt, grote portie.
Ingrediƫnten:
- Potje zilveruitjes
- 2 uien
- 1 reepjes gerookt spekblokjes
- 500 gram soepgroenten
- erwtjes met worteltjes
- schaaltje champignons
- aardappeldobbelsteentjes
- Worcestersaus en bouillon poeder.
Als garnituur een pikante gehaktstaaf.
Erwtjes en worteltjes koken.
Grote koekenpan, scheutje zonnebloemolie.
Op groot vuur zilveruitjes licht sauteren, daarna gesnipperde uien erbij doen en ook mee sauteren.
Champignons, gesneden, erbij ook meebakken.
Daarna de spekblokjes erbij. (*Edit* de spekblokjes eerst apart sauteren en daarna afblussen met cognac)
Even later de soepgroenten erbij en alles meebakken.
In de frituurpan de aardappeldobbelsteentjes bakken op het laatst en naar verhouding eronder mengen
Op smaak brengen met Worcestersaus en bouillonpoeder, goed mengen.
Het geheel kan gegeten worden met bijvoorbeeld een pikante gehaktstaaf - mijn favoriete.
Wat is voor jou een heerlijk gerecht? Graag met receptuur.