Beantwoord

Tv Reclame Oranje en de betekenis daarvan

  • 21 May 2021
  • 2 reacties
  • 553 keer bekeken

Wat is de betekenis in de reclame over Oranje waarin mensen met gekruisde vingers over hun gezicht te zien zijn. Wat is daar de betekenis van?

icon

Beste antwoord door Noordzee 22 May 2021, 20:23

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

2 reacties

Reputatie 7
Badge +28

Hallo @Diamondpaintster ,

Gekruiste vingers is een gebaar dat men gebruikt om iemand die voor een uitdaging staat succes te bezorgen of te wensen. Het gebaar bestaat eruit om wijs- en middelvinger van een hand gekruist over elkaar te houden. In de Engelse taal bestaat een equivalente uitdrukking, namelijk keeping one's fingers crossed. Wikipedia

Reputatie 7
Badge +20

Hoewel Noordzee het natuurlijk helemaal juist heeft, gaat het @Diamondpaintster wellicht om een andere manier van juichen? Gaat het om de manier van juichen die voetballer Steven Bergwijn heeft geïntroduceerd? Juichen met zijn hele hand voor zijn gezicht en dan de middelvinger en ringvinger gekruist? De achterliggende gedachte daarvan was iets minder prozaïsch: het was ontstaan bij een tijdens een computerspelletje.  ;-) 

(ik las het laatst toevallig en zag het topic voorbij komen. Vandaar :) )Â