Beantwoord

Wie is de Mol? 2017

  • 3 januari 2017
  • 59 reacties
  • 25122 keer bekeken


Toon eerste bericht

59 reacties

Reputatie 7
Badge +24
Ik spreid ook nog steeds hoor 😉. Moet mijn punten nog inzetten voor morgen, denk er nog even goed over na.

De eerste minuut van aflevering 3 is te zien. Hebben jullie al gekeken?

Reputatie 7
Wie de Mol is? Donald Trump:@
Reputatie 7
Badge +28
Wat gebeurde er?
In de eerste opdracht van aflevering 3 moesten de kandidaten door de duinen rennen. Zij moesten zoveel mogelijk geld verzamelen. Er waren echter ook halve biljetten en die werden omgezet in 'mingeld'. De mol heeft hier goed z'n best gedaan: de kandidaten haalden €1130 op én een half biljet van €1000. Al met al bleef er dus maar €130 over.

Daarna moesten de deelnemers afbeeldingen in het zand tekenen. Sigrid en Imanuelle moesten dan raden welke afbeelding welk persoon uitbeeldde. Dat ging heel goed en leverde flink wat geld op!

Als laatste opdracht werden er 4 duo's gemaakt. Zij moesten in 4 auto's rijden en aan elkaar uitleggen welke zinnen er op de buitenkant van de auto's stonden. Alle zinnen bij elkaar waren samen een routebeschrijving. Ergens ging het hier goed mis, want het leverde helemaal niets op! Je kunt dus wel zeggen dat dit een geslaagde aflevering voor de Mol was.

Wat viel op?
Op het shirt van Diederik staat een spruitje. Oud-Mol Margriet heeft als bijnaam spruitje. Is dit een hint dat Diederik de Mol is?

De titel van de aflevering is 'einde verhaal'. Jochem en Imanuelle zaten in de auto met het laatste deel van de routebeschrijving. Is een van hen misschien de Mol?

Wat viel jou op? Zit je al op één Mol of twijfel je nog?
Reputatie 7
Badge +24
Wat was het weer spannend en de aflevering heeft bij mij voor verwarring gezorgd!

Nog een opvallen iets, het boek. Er staat een J op die er niet op thuishoort. Zou dat ook nog een aanwijzing zijn?

Reputatie 7
Badge +12
De bizarre opmerking van Sanne om ieders favo drankje uit te beelden op het strand... (die is niet goed ;)

Thomas en Diederik die perfect konden mollen in de estafette opdracht...
Reputatie 7
Badge +24
De bizarre opmerking van Sanne om ieders favo drankje uit te beelden op het strand... (die is niet goed ;)

Thomas en Diederik die perfect konden mollen in de estafette opdracht...


Haha ja dat drankje inderdaad, mijn mond viel open 😉.
Reputatie 7
Badge +16
Ik had een grote misser waardoor mijn submit niet goedgekeurd werd, oftewel 😞 Te veel punten verloren en niet alle punten ingezet, bah! 😛

Ik had eigenlijk maar 75 punten horen te verliezen xD
Reputatie 7
Badge +24
Oee dat is zonde @SjorsK 😞.

Hebben jullie het gezien? Zaterdag naar het Wilde Westsen, ik heb er nu alweer zin in!

Reputatie 7
Badge +24
M'n punten weer ingezet, ik ben heel benieuwd naar morgenavond! 🙂
Reputatie 7
Badge +28
Ohja, punten! Niet vergeten inderdaad.. Doet deze cowboy ook mee?!
Reputatie 7
Badge +30
Hmm. Dat was misschien niet mijn beste idee :8
Reputatie 7
Badge +16
Ik was de aflevering van gisteren(En het inzetten van de punten) helemaal vergeten 😛 Hardlopers zijn doodlopers 😛
Ik heb gister het programma voort eerst gezien, viel me mee. Prachtige vergezichten, waterval, bergen..je krijgt een vakantiegevoel, maar niet het gesawel naderhand. :)
Heel wat leuker dan Big Brother, Boer zoekt vrouw [ en ...... zalk maar nie zegguh;) ] die zap ik weg.


. Trouwens volgens mij hadden ze groot gelijk om zo hard te rennen voor de cowboy en cowgirl. Als ik me niet vergis gebeurde het vroeger in het wilde westen dat na vangst met een lasso het beessie gebrandmerkt werdt.
😉
Reputatie 7
Badge +28
Robin, wat jammer! Ik was ook weer ontzettend goed bezig, net als jij, Sjors 😉.. Samenvatting van de aflevering!

Wat gebeurde er?
We gingen naar het wilde westen! Waar ik met open mond naar keek was het bieden op de jokers. Jeroen als penningmeester mocht vooraf een bedrag verzekeren. De kandidaten gingen daarna bieden op 3 jokers. Ze mochten tot 1300 euro bieden en alles daarboven werd uit de pot gehaald. Ideaal voor de Mol om hier wat mee te doen. Jeroen verzekerde maar zo'n klein bedrag dat aan het einde van de aflevering bijna de hele pot leeg was. Missie van de Mol geslaagd! Verder moesten de deelnemers geld zoeken in een hooiberg en een cowgirl/-boy ontwijken in een veld met hooibalen. Dit leverde ook niet heel veel geld op. Na aflevering 4 zit er nog maar 1280 euro in de pot.
Jochem sloot een bondje met Imanuelle, terwijl hij ook met Sigrid in een bondje zat. Dat leverde heel veel verwarring op en Sigrid moest naar huis.

Wat viel op?
De titel 'meer dan normaal' wijst dat misschien naar het feit dat Jochem ineens twee bondjes had? Of zegt het iets over Imanuelle die Jochem drie handtekeningen liet zetten?
De jokers met het Mol logo hingen aan een stier. Thomas heeft als sterrenbeeld stier.

Wat viel jullie verder op?
Reputatie 7
Badge +28
We verwelkomen een nieuwe kandidaat in de Wie is de Mol app: @Mole buster. Heel erg leuk dat je ook mee doet met onze poule!
Reputatie 7
Badge +16
Deze keer ben ik net niet vergeten om mijn punten in te zetten omdat ik toevallig zat te zappen! 😛
Reputatie 7
Badge +28
Was ik maar vergeten om mijn punten in te zetten, dan had ik er nog een paar gehad! Ik ben er vol ingetuind 😞
Reputatie 7
Badge +24
Oooh Marcia 😞
Reputatie 7
Badge +28
Iets later dan normaal, maar ik moest dit verlies even verwerken ;-)

Wat gebeurde er?
De kandidaten mochten in huifkarren een stukje van de Oregon Trail rijden. Als eerste opdracht mochten ze op doelwitten schieten om punten, en daarmee geld voor de pot, te verzamelen.

Iedereen kreeg een enveloppe om jokers te verkrijgen. Thomas en Jochem mochten samen een joker smeden bij het kampvuur. Ze overnachtten in de vrije natuur en moesten 's ochtends zelf voor hun ontbijt zorgen.

Als laatste opdracht moest Diederik een aantal posters beschrijven en de rest van het team moest deze uit een veld met allemaal posters vissen. Dit leverde dan een aantal posters op, waarachter enveloppen zaten geplakt. Met de inhoud van deze enveloppen maakten zij een voorbeeld voor een poster die ze dan aan Diederik moesten uitleggen. Hij vond de juiste poster en daarmee €2000 voor de pot.

Aan het einde van de opdracht kwam de test en we weten inmiddels allemaal dat Jeroen, en daarmee ál mijn punten, naar huis ging.

Wat viel op?
De titel van de aflevering 'teugels in handen' kan verwijzen naar Sanne, die de gehele aflevering de teugels in handen heeft gehad.
We zien bij de posters heel veel stieren. Het sterrenbeeld van Thomas is een stier.

Wat viel jou nog meer op?
Reputatie 7
Badge +24
Die had ik totaal niet zien aankomen, dat er niemand uit zou gaan! Zelf ben ik na deze aflevering nog geen steek verder eigenlijk!


Reputatie 7
Badge +28
Daar sluit ik me bij aan :P

Deze aflevering werd weer veel geld verzameld, maar er ging niemand naar huis!

Wat gebeurde er?
De kandidaten zijn nog steeds in het wilde westen. Ze beginnen in het stadje Pendleton. Wat ze laten zien van de omgeving ziet er schitterend uit. Echt 'oud' en het doet je denken aan de westernfilms.
Voor de eerste opdracht gaan Sanne en Thomas ondergronds. In een heel stelsel van tunnels gaan zij op zoek naar geld. Daarna gaan de andere kandidaten in het donker met hun aanwijzingen ook op zoek. Het levert ze een gemiddelde 400 euro op.
Vervolgens gaan Imanuelle, Thomas en Jochem op hele grote, rode maaiers zitten. Zij moeten een woord naar keuze 'maaien' en vervolgens moeten Sanne en Diederik raden wat ze gemaaid hebben. Het woord 'molboekjes' levert 2000 euro op voor de pot!
De laatste opdracht heeft een persoonlijke twist. De deelnemers moeten op een drukbezochte rodeo op zoek naar mensen met een Wie is de Mol button. Deze mensen hebben een portofoon bij zich, die geld oplevert. Het bedrag roepen de kandidaten door aan Art en wie het meeste geld heeft doorgebeld, wint. Imanuelle wint en zij krijgt haar scherm niet te zien bij de eliminatie. Daarnaast mag ze twee anderen kiezen, waarvoor dit ook geldt. Zij kiest de persoon met wie ze een bondje heeft, namelijk Jochem en de persoon die zij verdenkt, Diederik. Uiteindelijk krijgen Sanne en Thomas een groen scherm te zien en zij hoeven dus niet naar huis.

Wat viel op?
Mij viel niet het volgende op:
Jochem zegt in het begin van de aflevering: ‘Als je de waarheid zegt hoef je nooit iets te onthouden. Ik moet momenteel heel veel onthouden’.

De mensen op het internet viel natuurlijk nog meer op! Namelijk het volgende:

Thomas zegt tegen een dame op de rodeo: heb ik jou eerder gezien? De mol krijgt van tevoren te horen wie een badge heeft. Heeft hij deze voorkennis?

We zien ondergronds een kaart met de harten twee. Verwijst deze twee weer naar 'tweelingen' en dus naar Thomas?

Wat viel jou nog meer op?
Reputatie 7
Badge +28
Kijkt iedereen nog trouw elke week? Ik vind het nog steeds zo spannend, ondanks dat ik al m'n punten al kwijt ben.. Al weet ik het nu écht niet meer. Is het Diederik? Is het Thomas? Of toch iemand anders? We zullen nog even af moeten wachten.

Wat gebeurde er?
Omdat werkelijk ie-de-reen zo gek was op de 'ethorrrrdiscipline' van Ellie Lust, hebben ze hem er weer ingegooid! Iedereen kreeg een portofoon om in te spreken en eentje om te luisteren. Ze hadden elk een aantal vragen over de anderen die ze moesten beantwoorden. Na een flink aantal minuten kwamen de kandidaten erachter dat steeds maar één iemand de ander kon horen en weer een ander iemand tegen de ander kon spreken. In een cirkel moesten ze dus proberen om de vraag te stellen en antwoorden te geven.

Na deze opdracht kwam Art vragen wie er in een cabrio wilde rijden. Iedereen was heel enthousiast en na even bekvechten, kwamen Thomas, Sanne en Jochem als 'winnaars' uit de bus. Wat bleek: zij mochten in een toffe cabrio rijden, maar Diederik en Imanuelle mochten in een heteluchtballon! Onder de ballonnen stonden cijfers die samen een telefoonnummer werden. Door deze te bellen, kregen de autorijders een bestemming door. Daar wachtte Art met 1500 euro voor de pot.

Voor de laatste opdracht moesten de deelnemers allemaal paardrijden. Zij moesten een parcours afleggen en werden getimed. Nadat iedereen dit gedaan had, werd de werkelijke opdracht duidelijk: binnen de getimede tijd, moesten zij ter paard ballonnen kapot schieten. Elke ballon leverde 100 euro op: 1100 euro voor de pot. Dit was een geslaagde aflevering!

Wat viel op?
Er waren twee bergen, twee luchtballonnen, twee cowboys en twee portofoons. Wijst dit weer naar de 'tweelingtheorie'? Is Thomas toch de Mol?

De titel is 'verblinden'. Thomas en Jochem werden in de auto verblind door de zon.

Wat viel jou op?
Het leek wel of
Wat viel jou op?

Diederik valt mij op. Voorlaatste aflevering, Sanne aan het twijfelen brengen met de weidebloter. ;)Tja, Dreekuh kent die machien.:P Deze aflevering een heel grote speech houden bij de walkietalkie en het dan moeilijk maken.

Zou de mol stiekum proberen te boycotten,?Kweet nie echt wat een bovengronds exemplaar doet. ;)
Een mollenklem gebruik ik voor de mij beter bekende ondergrondse exemplaren. DUS.........;)
Reputatie 7
Badge +24
Ooh, ik ben de mist in gegaan!Gelukkig had ik op 2 "mollen" ingezet. Ik kan het vaak niet kijken op zaterdagavond, maar zondag is het vaste prik om terug te kijken. Ik ben weer totaal in verwarring, misschien toch Sanne?
Reputatie 7
Badge +16
Ik zit nu volledig op Jochem haha 😛 Sanne doet dom en dat is overduidelijk mollen, maar jochem valt gewoon te veel op met z'n mol acties en gedraagt zich verder -te- overduidelijk als kandidaat, zo duidelijk dat je het hem telkens weer vergeeft 😛

Reageer