Digitenne problemen

  • 10 mei 2013
  • 31 reacties
  • 16658 keer bekeken

Hallo,

Sinds een week of twee is het helemaal mis met de ontvangst van digitenne. Ik heb gebeld en gesproken met een heel aardige medewerkster, alle stappen gedaan, maar er is geen oplossing.

Ik heb twee kastjes een Rebox en een Topfield en op beide tv's hapert het beeld en geluid, krijg ik blokkjes of strepen. Het maakt niet uit of ik een binnenantenne of een buitenantenne gebruik. Ik heb beide geprobeerd. Tv kijken is alleen nog mogelijk op kanaal 21 (Ned1, Ned2, Ned3, RegioTV) en kanaal 27 (Nickelodeon, 13 street, Xite, Investigation Discovery, CNN) maar dit is ook niet perfect.

Vorig jaar hebben we ook in de zomermaanden slecht ontvangst gehad, maar vanaf oktober was het beeld weer prima. Wat is er aan de hand? Wat kan ik nog doen?


31 reacties

Ja, ik beantwoord mijn bericht zelf maar... na twee weken met problemen is de ontvangst, zonder dat ik iets veranderd heb, sinds zaterdagmiddag weer prima! Ik blij, maar hoop wel dat dit zo blijft.

Reputatie 7
Badge +11
Beste mteijlingen,

Goed te horen dat het probleem inmiddels is opgelost, door omstandigheden hadden onze Webcare Specialisten je nog geen antwoord gegeven. Mocht het probleem met ontvangst zich wederom voordoen horen we dat graag van je.

Met vriendelijke groet,

Cornelis

Ja, het is weeeeer zover. Sinds vorige week vrijdag 14 juni is de ontvangst weer slecht en wordt met de dag slechter. We hebben ruim twee weken prachtige ontvangst gehad en nu is het weer zo slecht.

Zowel de binnenantenne als de buitenantenne geven problemen met de ontvangst. Via de binnenantenne is nauwelijks nog beeld te ontvangen en via de buitenantenne zijn alleen Ned1, Ned2, Ned3 (ch.21) en Nickelodeon, 13Street, Xite, InvestigationDiscovery, CNN (ch.27) zijn nog enigzins te bekijken, de andere zenders zijn met strepen, blokjes, piepjes en gekraak niet meer te volgen.

Na jaren zonder noemenswaardige problemen, die altijd op te lossen waren met opnieuw de zenders installeren, begin ik toch wel moedeloos te worden.

Ik heb dezelfde verschijnselen.

De zenders Nederland 1,2,3 , TV Gelderland (ch.42) en Nickelodeon, 13Street, Xite, InvestigationDiscovery, CNN (ch.28) zijn te ontvangen. Geen van de andere zenders is te ontvangen.

Daarbij zijn de zenders het best te ontvangen als de antenne op zijn kant ligt ipv netjes staan.

Het gaat hier om de omgeving Rhenen.

Kan het iets te maken hebben de ouderdom van de ontvanger?

VanBaren

Bij mij omgeving Zoeterwoude (Groene Hart)

Beste zenders zijn op frequentie 498000

- Veronica/Disney

- RTL8

- één

- Canvas

- KinderNet/Comedy

- Discovery Channel

- EuroSport

Redelijk te ontvangen zijn op frequentie 522000

- Nickelodeon

- 13th Street

- Xite

- Investigation Discovery

- CNN

Minder zijn op frequentie 722000

- Nederland 1

- Nederland 2

- Nederland 3

- TVWest

Slecht te ontvangen zijn op frequentie 698000

- RTL4

- RTL5

- RTL7

- SBS6

- Net5

Niet te ontvangen (alleen gekraak, gepiep, blokjes en strepen) zijn op frequentie 762000
- EreDiv2/AT5/Cartoon
- BBC one
- MTV
- TLC
- 24Kitchen
- BBC two
- National Geographic

Heb gister tot 23:30 u. via de Facebookpagina van KPN nog gechat met ondersteuning, maar het is en blijft een vreemd probleem.

MAAAAAR, sinds ik vanavond weer aan het rommelen ben geweest...

Ik heb de Rebox omgeruild voor de Topfield en daarna 3x fabrieksinstellingen en 3x installeren, heb ik nu op alle zender weer ontvangst. Niet alles topkwaliteit, maar beter dan niks.

Ik heb ook oude bakkies en misschien hebben ze af en toe rust nodig...hahaha

Ga morgen nog het type buitenantenne checken, misschien is daar ook een beter type voor beschikbaar.

Gr. Marianne

Sinds zaterdag zijn de zenders op frequentie 762000 weer helemaal weg...

Reputatie 5
Badge +7
Beste mteijlingen,

Kun je aangeven welke ontvanger op dit moment aangesloten zit? En heb je ook wederom geprobeerd de zenders opnieuw in te stellen, volgens de instructies op deze pagina? Ik hoor het graag van je.

Met vriendelijke groet,

Jeroen

Badge
Ik heb ook last van storingen bij de zenders van bbc1 en zo.

En ik gebruik een insteekkaart.

Waarschijn komt het hier door http://www.totaaltv.nl/nieuws/13259/Mooie_weer_zorgt_voor_storingen_door_buitenlandse_zenders.html

Reputatie 7
Badge +16
In de zomer tijdens warme dage, zoals nu, zijn er vaak atmosferische storingen die de FM band en Digitenne storen. Buitenlandse zenders komen honderden kilometers ver en die storen de Nederlandse zenders. In de Randstad kan je op dit moment zonder problemen de BBC zenders ontvangen op de autoradio. Het beste is even wachten tot het mooie weer voorbij is.

Lees ook: http://www.totaaltv.nl/nieuws/13259/Mooie_weer_zorgt_voor_storingen_door_buitenlandse_zenders.html
@KPN Webcare: verdiep u hier in want dit komt elk jaar terug:

http://www.broadcastpartners.nl/website/Achtergronden-11.html

Hé ja, da's ook lekker... gelukkig zit ik met mooi weer niet de hele dag en avond bij de tv, maar de Tour de France wil ik graag volgen. Ook het internationale nieuws op BCC zie ik graag. En natuurlijk mijn verslaving aan 24Kitchen.

Ik vond het ook al zo vreemd dat ik in de zomermaanden steeds zo slecht ontvangst had.

Vandaag is het bewolkt en af en toe spettert het buiten, maar de ontvangst van digitenne is met de binnenantenne op beide ontvangers weer redelijk.

Marianne

@Jeroen,

Als zeer ervaren Digitenne gebruiker is het eerste wat ik doe als de ontvangst slecht is het opnieuw instellen van de zenders. De TopField ontvanger zet de zenders meteen in een vaste volgorde. Bij de Rebox ben ik na de installatie nog even bezig om de zenders in de juiste volgorde te zetten, maar ook daar ben ik nu redelijk snel in.

Ik heb gisteren een nieuwe antenne (Funke DSC 550) per post ontvangen. Waarvoor dank! Gisteren bij het prachtig zonnige weer was de ontvangst hiermee geen verbetering, maar vandaag met het bewolkte weer en af en toe een buitje is de ontvangst prima. Trouwens ook met de andere antennes...

Marianne

Tja, daar ben ik weer... vandaag weer blokjes, strepen, gekraak en gepiep op een aantal frequenties. Ik kan mij niet voorstellen dat het ligt aan de antennes, ontvangers of tv, want gisteren op alle zenders redelijk goede ontvangst. Ergens voordat het bij de antenne komt zit er iets dat het signaal stoort of verhaspelt.

Zal ik maar een dagboek bij gaan houden over de digitenne ontvangst?

Marianne

Reputatie 7
Badge +16
Stoorzenders kunnen ook mobiele telefoons in de buurt van de antenne zijn.

Verder is het weer aan het vernaderen en heb je nu waarschijnlijk geen last meer van atmosferische storingen

Een heel herkenbaar probleem.

In het begin had ik nog wel eens strepen door het beeld enzo, maar sinds (ik schat het even ruw) ruim een week kan ik RTL4, RTL5, SBS6, RTL7 en Net5 niet meer ontvangen en Nederland 3 stoort heel vaak. Zoals in de berichten hier boven ook genoemd; alle standaard dingen geprobeerd om het te verhelpen. Ik heb een tv met insteekkaart en een tv met een losse ontvanger. Alle kruistesten gedaan, niets verandert.

Ik zit verplicht naar TLC of discovery te kijken, best leuke zenders, maar niet erg prettig zo.

:(

Reputatie 1
Badge
Heb je al wel eens een buitenantenne geprobeerd? Die zijn sterker en iets groter dan de binnenantennes. Ik had ook Digitenne en deze gewoon binnen staan. Werkte al meteen beter.

http://www.kpn.com/al-kpn-televisie-klant/apparatuur/digitenne_sub/Digitenne-Antenne.prod

Grtz, J.

Misschien denk je, ik heb al een tijdje niets gehoord, dus de problemen met digitenne ontvangst zullen wel over zijn... Niets is minder waar!

Ik heb de TdF op de Belg kunnen volgen (die geeft steeds prima beeld), op Ned1 is het beeld redelijk (af een toe strepen en blokjes) of op Eurosport (goed te doen). Maar de TdF is afgelopen en nu wil ik weer een naar 24Kitchen, BBC, RTL4/5/7/8 of andere zenders kijken.

Helaas sommige zenders zijn helemaal weg (EreDiv2/AT5/Cartoon, BBC one, MTV, TLC, 24Kitchen, BBC two, National Geographic) en anderen zijn heel slecht (RTL4/5/7/8, SBS6, Net5) te ontvangen. TV-kijken blijft beperkt tot de overige zenders.

Wat ik allemaal al niet geprobeerd heb:

- Rebox met nieuwe binnenantenne (Funke DSC 550),

- Rebox met buitenantenne (Funke DSC 300)

- TopField met binnenantenne

- TopField met buitenantenne

- Elke dag alles opnieuw installeren

Het signaal is op sommige frequenties niet sterk genoeg, soms maar 50% en dat geeft geen goed beeld.

Ik heb ook nog gezocht of er andere aanbieders zijn in mijn postcodegebied, maar die zijn er niet. Dus 's avonds maar weer buiten met een boek op schoot, of op de computer uitzending gemist bekijken. Jammer, daar betaal ik geen abonnementsgeld voor...

Hallo,

Een buitenantenne heb ik niet geprobeerd, eigenlijk omdat hetvan te voren wel goed ging met de ontvangst. Spontaa is het gebeurd, net als de voorgaanden hebben omschreven, dat de ontvamgst heel slecht is geworden. Ik heb toegang tot een paar zenders nu nog. Het lijkt wel hoe warmer, hoe slechter...

Badge
kennelijk zijn de omstandigheden om de een of andere reden flink gewijzigd.

dus lijkt me een poging met een buitenantenne best wel een goeie gedachte :)

Ook de buitenantenne geeft voor mij geen oplossing. Gisteravond alle zenders weer opnieuw geïnstalleerd en nog steeds niet alle zenders. Vanmorgen zelfs geen Ned1/2/3 meer...

:(

Badge
heb je wel een in-line voeding, tussen de ontvanger en de antenne ??

m.a.w. brandt het ledje aan de onderkant van de DSC-antenne wel ??

@fred44nl1,

Ik weet niets van een in-line voeding, alles is gewoon al jaren aangesloten (sinds 2004 en de buitenantenne en paar jaar later) en een ledje aan de onderkant... ik ga 's avonds als er happeringen zijn niet steeds naar buiten op een trapje klimmen en met een zaklamp klooien om te zien of er een ledje brandt (als die er al zit...).

Mijn buitenantenne is een Funke DSC 300 (al een oudje) die het tot half mei perfect deed, maar sinds het weer beter is geworden, is de ontvangst steeds minder en erg wisselend. Sommige zenders komen prima door en andere geven blokjes, streepjes, piepjes en gekraak. Hier had ik vorig jaar zomer ook last van, maar toen stonden er werkzaamheden aan de zender gepland tot oktober 2012. Daarna was de ontvangst weer perfect.

Volgens mij heeft het meer te maken met het weer (atmosferische storingen) en/of de capaciteit en manier van uitzenden van de zendmasten tijdens de zomermaanden.

Marianne

Reputatie 7
Badge +16
Het is het overwegen waard om een nieuw type buitenantenne te plaatsen. Deze heeft een veel betere ontvangst.

Badge
de nieuwere antenne is DSC-500

en als er een langere kabel aan zit, dan hoort er zeker ook een voeding tussen.

kijk maar es of die er tussen zit.

misschien is ie wel defect.

in het verleden behaalde resultaten, zijn geen garantie ........... etc.etc.

vroeg of laat gaat alles stuk en dat geldt ook voor een voeding en/of een antenne.

Ik heb ondertussen het probleem van meer mensen vernomen.
Allemaal rond dezelfde tijd is de verbinding zo veranderd. Allemaal ook de probleemoplossingen geprobeerd, zonder enig resultaat. Ik denk dat dit te toevallig is en dit eerder aan atmosferische storingen ligt zoals Marianne hier boven aan geeft, dan aan wel of geen buitenantenne of een verouderd model..
Helaas heb ik er dan nog geen oplossing voor dat ik al mijn zenders gewoon kan zien...
Hallo allen,

Heb net nog 20 minuten met een aardige jongen van de servicedesk aan de telefoon gezeten en alle oplossingen doorgenomen. Er zijn geen storingen in dit gebied. Ik zit uitstekend qua zendmasten in de buurt (Alphen a/d Rijn, Oegstgeest, Zoetermeer) en zou met het uitrichten van de antennes een beter resultaat moeten kunnen behalen of anders de ontvangers (Rebox en TopField) eens laten vervangen.

En inderdaad resultaten in het verleden... etc. maar op sommige dagen is de ontvangst prima! Als er nu een constant probleem was, dan zou ik alles vervangen.

Ga toch maar eens een kostenplaatje maken van satelietontvanger met schotel. Zo'n schotel vind ik geen gezicht aan mijn monumentje, maar misschien moet dat toch...

Marianne

Reageer