Beantwoord

Digitenne regio migratie: postcodes ontbreken in een overzicht

  • 16 oktober 2018
  • 28 reacties
  • 1409 keer bekeken


Toon eerste bericht

28 reacties

Reputatie 7
Badge +16
De overstap regio's zijn niet gebonden aan regionale omroepen maar ontvangstgebieden die onder een aantal zendmasten vallen. Regio 1 bevat de masten van Groningen en Smilde. Groningen heeft andere regionale zenders als Smilde (Drenthe).
Reputatie 7
Badge +24
Nog een klein beetje historie:


Bij de start van Digitenne (jaren terug) waren er veel klachten uit de regio Veenendaal. Ze konden daar toen TV Utrecht niet ontvangen.

Dit is opgelost door een extra zendmast in Veenendaal, waar toen via twee verschillende frequenties ook twee regionale zenders uitgezonden werden/worden. Want als ze b/.v alleen RTV Utrecht zouden gaan uitzenden, zouden de klanten aan de overkant van de Rijn in de Betuwe hun lokale zender niet meer hebben.

Nu was iedereen blij, iedereen in de regio Veenendaal kon zijn eigen zender bekijken en daarmee was het probleem opgelost.
Reputatie 7
Badge +16
Met de komst van DVB-T2 met standaard 2 regionale zenders kan er dus 1 zendmast verdwijnen, of begrijp ik dat verkeerd?
Wel luxe trouwens, zoals al eerder gemeld moeten grote delen van Friesland het doen met TV Drenthe (zendmast Smilde) en TV Noord-Holland (zendmast Wieringerwerf). Wat betreft TV Drenthe blijft dat ook zo aangezien Smilde in de nieuwe DVB-T2 situatie TV Drenthe en TV Oost doorgeeft. Geen wonder dat ze Omroep Friesland landelijk willen.

Reageer