Beantwoord

Digitenne regio migratie: postcodes ontbreken in een overzicht

  • 16 oktober 2018
  • 28 reacties
  • 1378 keer bekeken

  • Deelnemer
  • 9 reacties
Het is onduidelijk in welke regio POSTCODE 3956 BN valt: het kan optisch zowel REGIO 2 (migratie 1 januari 2019) als 5 (gepland juli 2019) zijn.
ZIE:
https://www.kpn.com/service/televisie/digitenne-omwisselen.htm

Ook klantenservice kan deze vraag niet beantwoorden: een chat met KPN klantenservice hielp ook niet. Klantenservice KPN heeft beloofd mij terug te bellen met een adequaat antwoord.

Ik gebruik DIGITENNE op meerdere locaties/meerdere regio's ook in regio 5 en weet niet wanneer ik moet migreren.
Admin: titel aangepast i.v.m. vindbaarheid
icon

Beste antwoord door Noordzee 18 oktober 2018, 18:27

Het gaat er in eerste instantie om dat je in staat bent om een zender uit regio 5 te kunnen ontvangen.
Hoe kan je dat testen?
Ga handmatig kanalen zoeken op kanaal 50. Als het goed is krijg je dan de NPO zenders en RTV Utrecht in je lijst. TV Gelderland is dan uit je zenderlijst verdwenen. Als je geen ontvangst krijgt op RTV Utrecht kan je de zendmast uit Regio 5 niet ontvangen. Als je RTV Utrecht wel kan ontvangen zou ik als ik jou was een verzoek indienen om pas bij Regio 5 te switchen als je onverhoopt binnenkort al aan de beurt bent. .Overigens zou een indeling in Regio 5 wel logisch zijn aangezien Leersum bij de provincie Utrecht hoort......
Verder kan je e.e.a ook zelf sturen door je adres in Mijn KPN op Den Haag te zetten, als dat al niet het geval is. Want dan val je zeker in Regio 5.
Bekijk origineel

28 reacties

Reputatie 7
Badge +16
De overstap regio's zijn niet gebonden aan regionale omroepen maar ontvangstgebieden die onder een aantal zendmasten vallen. Regio 1 bevat de masten van Groningen en Smilde. Groningen heeft andere regionale zenders als Smilde (Drenthe).
Reputatie 7
Badge +23
Nog een klein beetje historie:


Bij de start van Digitenne (jaren terug) waren er veel klachten uit de regio Veenendaal. Ze konden daar toen TV Utrecht niet ontvangen.

Dit is opgelost door een extra zendmast in Veenendaal, waar toen via twee verschillende frequenties ook twee regionale zenders uitgezonden werden/worden. Want als ze b/.v alleen RTV Utrecht zouden gaan uitzenden, zouden de klanten aan de overkant van de Rijn in de Betuwe hun lokale zender niet meer hebben.

Nu was iedereen blij, iedereen in de regio Veenendaal kon zijn eigen zender bekijken en daarmee was het probleem opgelost.
Reputatie 7
Badge +16
Met de komst van DVB-T2 met standaard 2 regionale zenders kan er dus 1 zendmast verdwijnen, of begrijp ik dat verkeerd?
Wel luxe trouwens, zoals al eerder gemeld moeten grote delen van Friesland het doen met TV Drenthe (zendmast Smilde) en TV Noord-Holland (zendmast Wieringerwerf). Wat betreft TV Drenthe blijft dat ook zo aangezien Smilde in de nieuwe DVB-T2 situatie TV Drenthe en TV Oost doorgeeft. Geen wonder dat ze Omroep Friesland landelijk willen.

Reageer