Beantwoord

Losse IEC male -> F kabel kunnen toesturen

  • 24 May 2023
  • 4 reacties
  • 95 keer bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hoi Allen,

Op het moment dat hier op het forum iemand komt met het probleem dat de digitenne antenne kabel kapot is, dient er altijd een volledig nieuwe antenne+kabel toegestuurd te worden.

Is het niet veel beter dat er gewoon los een IEC male → F connector kabel toegestuurd kan worden?Zo worden er niet steeds onnodig antenne's vervangen.

(al is het natuurlijk wel zo dat de klant beter zelf een kabel van hogere kwaliteit kan kopen.De digitenne kabel is veel te dun en totaal niet afgeschermd.Deze is heel erg goed afgeschermd en van fatsoenlijke dikte: https://www.coaxkabelwinkel.nl/product/coaxkabel/hirschmann-koka-9ts-coaxkabel-koswi-5-en-f-connector/ )

icon

Beste antwoord door Noordzee 24 May 2023, 19:49

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

4 reacties

Reputatie 7
Badge +28

Hoi @martijn197108 ,

Sinds een aantal maanden kunnen moderators (of de klanten zelf) een losse antennekabel bestellen. 
 

Die kabel is tien meter lang, is van goede kwaliteit en is compleet met de pluggen er al aan. 
https://m.apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/2731015/digitenne-antenne-coax-kabel-10-meter/?soPos=1625

Hoi @Noordzee ,

Dank voor je reactie.

Kunnen moderators die inmiddels ook kosteloos toesturen?

Reputatie 7
Badge +28

Nee, dat is niet mogelijk.

Het voordeel van de losse kabel is uiteraard duidelijk. Precies wat jij al aangaf. Kan los van een antenne verstuurd worden als er iets kapot is gegaan aan de kabel.  

Ik had er mij destijds hard voor gemaakt bij de moderators nadat de Funke V6 geïntroduceerd werd. Het heeft een aantal maanden geduurd, maar uiteindelijk is deze mogelijkheid er gekomen. (Met dank aan de Digitenne-specialist bij KPN die achter de schermen belangrijk werk doet.) 


Admin edit: antwoord aangepast naar actuele situatie: kabel is tegen eenmalige kosten te bestellen via onze webshop.

Die kabel is tien meter lang, is van goede kwaliteit en is compleet met de pluggen er al aan. 

https://m.apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/2731015/digitenne-antenne-coax-kabel-10-meter/?soPos=1625

Kijk nou ! De wonderen zijn de wereld nog niet uit, ik ben op dit forum gekomen omdat ik veel oplosbare ontvangstproblemen zag, met name door die veel te dunne kabel, met te veel demping op de frequenties van DVB-T.
Dat heb ik echt heel vaak benoemd hier, koop ergens anders een goede kabel.
De eerste meegeleverde antennes hadden een vaste kabel maar daar knutselde ik toch een dikkere kabel aan, ik wou een foto maken maar ik heb de laatste weggeven zie ik nu.
Nadeel van een dikke kabel is dat je de antenne lastig op z’n plek kan houden, een kort stukje dun op het eind kan dan wel, zo wordt dat vaak gedaan.