Stotterend beeld Digitenne

  • 24 maart 2021
  • 12 reacties
  • 98 keer bekeken

Wij hebben al heel lang veel storing: beeld en geluid "stotteren”, vooral in de namiddag en avond.

De antenneontvangst is 100%, het probleem doet zich voor op beide tv's, die allebei een eigen kastje hebben. Resetten, HDMI kabel vervangen, geen effect. Vanuit KPN zou  2 weken geleden een correctie uitgevoerd worden, geen effect gezien, Inmiddels is contact per telefoon ook niet meer mogelijk. Wie helpt?????

admin: eigen topic voor je vraag aangemaakt 


12 reacties

Reputatie 6
Badge +10

Hoi @SFInx,

Dat is natuurlijk weg vervelend. Ook apart wanneer de antenne 100% ontvangst aan geeft. Welk type antenne maak jij momenteel gebruik van?

Voor de hoofdtv een buitenantenne Funke DSC550, de kleine tv dezelfde Funke maar die staat binnen.

Reputatie 6
Badge +7

Heb je zxv7200 of Rebox2800 kastjes?

Heb je ze al een keer omgewisseld om te zien of ze dan anders reageren?

Kan je de signaal sterke ( niet kwaliteit) doorgeven als je afgestemd bent op 4, 9, 12 en 13? Dit kan je doen door op de ‘ant’ knop te drukken op je afstandsbediening en daarna op de rode knop (onder aan/uit). Je ziet dan kwaliteit én sterkte.

zvx7200, en ja, heb ze al es omgewisseld. 

Op 4, 9, 12 en 13 allemaal 100%, en sterkte resp. 68, 63, 58 en 75 %.

Helpt dat?

Overigens is het telefonisch contact hersteld, maar wist men er ook geen raad mee.

Reputatie 6
Badge +7

Je hebt last van externe storingen, de zxv7200 is daar erg gevoelig voor. Je zou eens kunnen kijken of er een led-lamp, dimmer of iets dergelijks de storing veroorzaakt. Bij mij waren het langsrijdende vrachtwagens, tractoren en brommers. Je hebt op zich voldoende signaal en een antenne buiten hangen dus dat zou het niet moeten zijn.

 

Als je de oorzaak niet kan vinden zou je KPN eens heel vriendelijk kunnen vragen of ze je een Rebox kunnen sturen. Daar doen ze wel erg moeilijk over vanwege de zeer beperkte beschikbaarheid. Er moet een Digitenne specialist aan te pas komen maar het zal je probleem zeker oplossen.

Dank je wel, daar dacht ik ook al eens aan. Ik ben rond gaan kijken maar vind niks. Het enige is dat op een flatgebouw hiernaast, op naar schatting 100 m. een grotere zendmast is geplaatst. Het stotteren was er ook al toen de kleinere mast er nog stond, maar is nu veel erger geworden. Blijft raar dat juist eind van de middag en de avond de meeste storing is, terwijl die mast er toch de hele dag staat.

Ik zal in ieder geval proberen de Rebox te krijgen. Zover bedankt voor je hulp!

Reputatie 6
Badge +7

Rond eind van de middag en 's avonds lijkt op storing door verlichting. Een keer een avond in het donker kijken en zien of er minder storing is :-)

Maakt ook al niet uit. Heb nog contact gehad met klantenservice, uiteindelijk een reset naar fabrieksinstellingen gedaan. Dit leek te helpen, wel een half uur :sleepy: . Toch lijkt het wel iets beter te gaan, maar prettig kijken is het niet.

Reputatie 6
Badge +7

Een factory reset en daarna uitgebreid zoeken in plaats van op regio wil ook wel eens helpen. De regio zoekfunctie is niet altijd betrouwbaar.

 

Reputatie 4
Badge +2

Een factory reset en daarna uitgebreid zoeken in plaats van op regio wil ook wel eens helpen. De regio zoekfunctie is niet altijd betrouwbaar.

 

Ik kom nog weer eens even buurten om na te gaan hoe het op Digitenne front gaat. Staat het in de planning dat FOX voetbal ook voor de Digitenne gebruikers beschikbaar komt.

 

Kom ik hier terecht.

Maar 1 ding verbaast me nog steeds, dat is die zxv kastjes nog steeds uitgeleverd worden (of is er een software update?). De Rebox heeft voor mij alle ellende weggenomen, perfecte ontvangst! Ik denk eigenlijk,die zxv kastjes kan je met goed fatsoen niet opsturen.

Reputatie 7

@wimdebok12

FOX voetbal???? 

Je kunt bij digitenne een abonnement nemen voor ESPN en ESPN 2.

En als je op ITV ESPN-pakket neemt krijg je op je digitenne dat er gewoon bij.

En sorry hoor, maar die zxv werkt hier fantastich, prima, uitmuntend :grin: . Als er één niet werkt kun je ze niet allemaal over één kam scheren.

Reageer