Beantwoord

Veranderingen bij Digitenne: Aanvullende informatie omzetting Regio 2 Midden & 2.1 Friesland [Afgerond]

  • 21 januari 2019
  • 85 reacties
  • 14988 keer bekeken


Toon eerste bericht

85 reacties

Reputatie 7
Badge +27
Welkom op het forum, Bejede! Jammer te horen dat het wisselproces en de informatie daaromheen bij jou niet vlekkeloos verliep. Soms komt het voor dat we van mensen geen up to date informatie hebben waardoor communicatie niet aankomt. Het kan ook zijn, als het e-mailadres dat we van je hebben wel klopt, de mail misschien in een spammap is blijven hangen.

Goed om te zien dat het uiteindelijk wel gelukt is om alles om te wisselen en dat je beeld hebt. Als je richting Arnhem blokkering beeld hebt, dan bereikt het signaal je waarschijnlijk niet helemaal goed. Probeer in dat geval of je de antenne hoger kunt plaatsen. Of, als je dat niet al hebt, buiten.
Ik krijg wel digitale facturen. Verder is de spammap leeg. Dus de info zou dan naar een ander e-mailadres gestuurd moeten zijn.
Verder mag er geen buitenantenne geplaatst worden. Er zou dan een gat in de buitenmuur gemaakt moeten worden en dat mag niet. Hoger plaatsen heb ik ook al geprobeerd maar alles richting Arnhem is blokkering tot geen beeld.
Reputatie 7
Badge +27
Als je de facturen wel ontvangt zou het mailadres in orde moeten zijn, dat is ook dezelfde die we gebruiken voor communicatie zoals deze. Dan heb ik helaas geen verklaring waarom jij geen bericht hebt gekregen. In ieder geval mijn excuses daarvoor.

Met de antenne in de richting Arnhem zijn dan echt alle zenders blokkerig, of een bepaald deel ervan? Als het een bepaald deel is, dan zou het kunnen zijn dat je alleen dat ene bouquet niet goed ontvangt. In dat geval kun je nog de volgende methode gebruiken:
  • Druk op Menu en ga naar Zender zoeken
  • Ga naar Handmatig zoeken (Zie je deze optie niet, druk dan op de blauwe knop)
  • Ga dan naar RF Kanaal (een van de pijlen eromheen) en pas deze aan naar het kanaal voor het bouquet dat de problemen geeft.
  • Ga dan naar Start zoeken en druk op OK van je afstandsbediening

Voor Arnhem zijn de frequenties (nu nog, dat zal later wijzigen) als volgt:
RTS (bouquet 1) = 42
NTS1 (bouquet 2) = 36
NTS2 (bouquet 3) = 58
NTS3 (bouquet 4) = 53
NTS4 (bouquet 5) = 28
Ik wacht voorlopig even. Pas als mijn schoonmoeder niet meer belt als ze tv wilt kijken hoe dit aan te zetten ga ik proberen of via Arnhem er betere ontvangst is. Omroep Gelderland is even minder belangrijk dan de eerste 10 zenders die ze wilt kijken.

hebben jullie al ervaring met een harmony one van Logitech om zowel tv als de digitenne ontvanger te gebruiken
Reputatie 7
Badge +27
Ah, ja in dat geval is afwachten waarschijnlijk beter :)

Wat betreft de afstandsbediening, daarvoor raad ik je aan om dat te vragen in het hoofdtopic over nieuwe Digitenne, of om een nieuw, los, topic aan te maken. Dit omdat die vraag niet specifiek regiogebonden is. Met een los topic, of reactie in het hoofdtopic, krijg je dan waarschijnlijk sneller een reactie van andere gebruikers 🙂 Zelf heb ik geen ervaring met de Harmony One.
Vanaf de omzetting naar DVB-T2 in de regio Arnhem op 12 februari ontving ik de FTA TV zenders NPO1, NPO2, NPO3 en TV Gelderland met een Raspberry PI 3 B+ met TV HAT en TVheadend. Ik ontving deze zenders prima in HD via de 642 MHz mux (Tenet toren Arnhem) tot gisteren 16 april 2019 plotseling geen signaal meer door kwam. Ik krijg sterk de indruk dat deze zender vanaf gisteren niet meer actief is of door een storing getroffen is.

Kan iemand van KPN daar uitsluitsel over geven?
Reputatie 7
Badge +13
Hoi SprintV,

Gisterochtend is de frequentie gewijzigd. De NPO zit nu op kanaal 26. Even opnieuw zenders zoeken en je hebt weer beeld.
Hoi Noordzee,

Dank voor je response. In TVheadend zie ik geen kanaalnummers. Weet je ook de bijbehorende frequentie in MHz.?
Reputatie 1
Dat is 514 MHz.

Succes.
Dank jullie, hij doet het weer.

De mux van 514 MHz aangepast naar DVB-T2, scan uitgevoerd en ik had er 14 services bij.

Nogmaals dank.

Reageer