Beantwoord

Vragen over nieuwe Digitenne

  • 20 March 2019
  • 7 reacties
  • 245 keer bekeken

Goedenavond,
Vandaag de e mail ontvangen over de nieuwe ontvanger voor digitenne.
Wij huren 1 kastje, deze mogen we inruilen. 1 kastje is eigendom. Dat betekent dat we nu een extra kastje moeten gaan huren omdat mijn zoon ook graag tv kijkt op zijn kamer. Daarnaast hebben wij een tuinhuis op een volkstuinvereniging. Daar staat ook een televisie die wij speciaal voor de digitenne hebben aangeschaft omdat hier een ingang in zit waar je het kaartje in kan doen. Deze tv werkt alleen op 12 volt aangezien wij op de vereniging geen elektriciteit aansluiting hebben. Wij gebruiken dus zonnepanelen en die genereren 12 volt. De tv die we hier speciaal voor kochten afgelopen jaar was niet goedkoop. Hoe moeten we dit nu oplossen? Nog een kastje huren? Maar die kan ik niet zomaar in het stopcontact stoppen daar. Mijn man kijkt daar graag tv. Wat voor oplossing er ook voor komt, het gaat ons ongetwijfeld geld kosten! Mag dit zomaar?? Een contract voor bepaalde diensten en producten aanpassen? De medewerker aan de telefoon begreep niet echt veel van mijn vraag en kon mij niet verder helpen. Graag een reactie. M.v.g. E van Vlierden.
icon

Beste antwoord door Giant2000 21 March 2019, 13:01

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7
Badge +16
Hallo, E.

In het topic https://forum.kpn.com/digitenne-12/klaar-voor-de-toekomst-veranderingen-bij-digitenne-445235 staan de meeste antwoorden op jouw vragen. De nieuwe tuners kunnen op 12V dus dat is geen probleem.

Grote voordeel van Digitenne is dat je nu overal HD hebt: veel scherper beeld, zelfs beter dan alle andere providers kunnen leveren.

Je hoeft overigens geen extra tuner te huren, je kan ook je tuner van thuis meenemen, het is tenslotte maar een klein en licht dingetje. Zo bespaar je mooi €5 per maand. De antenne die je nu hebt kan je gewoon blijven gebruiken.
Dank voor je reactie! Ik kan dus gewoon de stekker van de nieuwe tuner in het stopcontact stoppen? , in het tuinhuisje?
waar 12 volt op staat?
Reputatie 7
Badge +28
Zou ik niet doen, de stekker zit vast aan een apparaatje dat van 12 Volt naar 220 volt omvormt.
Je zal een apart kabeltje moeten leggen tussen de ontvanger en de stroombron in het tuinhuisje.

Mogelijk is er op dit forum nog een ervaringsdeskundige?
Euh, @Noordzee . De adapter vormt om van 230 volt náár 12 volt, hè. Niet andersom.

@Elise 1-7-1973 : dus de stekker is voor een gewoon 230 volt stopcontact. Voor een 12 volt stopcontact naar de 12 volt aansluiting van de ontvanger zul je in een gespecialiseerde electronica-winkel een kabeltje moeten kopen.

Maar euh, 12 volt in een tuinhuisje??? Zit daar niet gewoon 230 volt. (?) 🤔
Nee, het huisje staat op een volkstuincomplex. Daar is geen stroom. We gebruiken dus zonnepanelen en accu’s. Kan iemand mij aub vertellen wat voor kabel/ omvormer ik moet hebben? Ben in dit opzicht erg blond☺️
Reputatie 7
Badge +16
Als je in je tuinhuisje gewone stopcontacten hebt, maar dan met 12 v dan zal je een voedingkabeltje nodig zijn met zo'n rond stekkertje die in de tuber past en aan de andere kant een gewone stekker. Pas wel op dat je dit stekkertje NOOIT ergens anders gaat gebruiken want dan blaas je de tuner op. Ik zou voor zo'n stekkertje even met de tuner naar een electro winkel gaan, handyman of zo en de situatie uitleggen. Waarschijnlijk kunnen ze je wel verder helpen.
Aanvulling op Giant2000
Tuner meenemen en foto van aansluiting in tuinhuisje lijkt me ook handig.

En niet naar BCC, Mediamarkt o.i.d. Maar echt een electronicahandel lijkt mij.

Mogelijk kan de tv in je tuinhuisje al wel de norm DVB-T2 HEVC (H.265) ontvangen. Na de omzetting kan je dan wel de NPO zenders daarmee ontvangen.

Reageer