Beantwoord

Waar overzicht DVB-T2 ontvangers die met de Digitenne Insteekkaart werken?

  • 12 May 2023
  • 5 reacties
  • 169 keer bekeken

Reputatie 2

Ergens op dit forum  heb ik in een thread een keer een overzichtje gezien van losse DVB-T2 ontvangers die met de Digitenne insteekmodule werken. 

Ik heb gezocht gezocht gezocht maar kan die thread / dat overzicht niet meer terug vinden. Weet iemand nog wat dat overzicht te vinden is?

@Noordzee : Jij bent erg enthousiast over die Xoro ontvanger. Die heb ik, hij werkt maar ik ben er persoonlijk niet heel tevreden over. Dus ik zoek iets anders. 

icon

Beste antwoord door PeterG 13 May 2023, 11:55

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

5 reacties

War bevalt niet van de Xoro?

Ik heb er uuuuren aan besteed en alleen de éne Xoro die werkt met de module is er nog.

https://breedbeeldweetjes.wordpress.com/dvb-t2-in-nederland-welke-ontvanger-is-geschikt-voor-het-gratis-npo-pakket/

En ook @Noordzee heeft een artikel gemaakt. 

Alleen de Xoro 8761 is nog sporadisch te krijgen. 

De module is bedoeld voor kijken zonder kastje. Dus waarom koop je niet een geschikte tv?

Er is wel een overzicht van geschikte televisies. 

Hier kun je een merk én model vinden die geschikt zijn. FF raadplegen om teleurstelling te voorkomen!

https://digitenne.kpn.com/insteekkaart/

Reputatie 7
Badge +28

Hallo @Wiend ,

PeterG heeft alles al uitgelegd. Er zijn op dit moment in Nederland en Duitsland geen andere ontvangers meer te koop waar het CI+-module direct in werkt. 
 

Er zijn wel een paar ontvangers waar je iets kunt aanpassen in de software, maar dat gaat voor mij te ver. Wil je dat verder uitzoeken? Ga dan eens rondkijken op Sat4All.com. 
 

De meest simpele oplossing is om een geschikte TV te kopen. Zelf heb ik nu in de huiskamer het CI+-module in een Philips TV zitten en boven heb ik de XORO 8761 ontvanger staan. 
 

Ik weet overigens niet wat er bij jou mankeert aan die ontvanger. Je kunt er meer regionale zenders mee ontvangen en je kunt zelf jouw eigen zenderlijst maken. Ideaal! 

Reputatie 2

Mannen bedankt voor de reactie. De thread die ik zocht, heb ik gevonden. 

Mijn XORO loopt te vaak vast. Geluid valt soms weg, moet je weer opnieuw opstarten. De bediening vind ik persoonlijk nogal gebruiksonvriendelijk. De producent geeft geen ondersteuning meer aan deze ontvanger, dus ook geen firmware updates meer. Ik heb geen “klik” met dat ding. 

Ding staat op de camping, campingseizoen begint weer. 

Suggestie om -= even =- een nieuwe TV te kopen is natuurlijk wel leuk. Maar ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ook hier zijn de energiekosten flink gestegen. Een pakje kaas kost tegenwoordig 4,50 euro in plaats van 2,50 euro. --Even-- een nieuwe TV begint gezien alle extreme prijsstijgingen ook met 300 euro tegenwoordig. Dan vind ik max 100 euro voor een losse DVB-T2 ontvanger meer dan genoeg. 

Over Digitenne en regionale zenders: ik heb daar nog steeds een haat/liefde verhouding mee, gezien de wijze waarop het ingericht is. Mijn camping staat in Overijssel en als ik de straat uitloop ben ik in Gelderland. Toch kan ik Omroep Gelderland niet ontvangen, omroep Drenthe wel.  

 

Reputatie 7
Badge +28

KPN heeft dit jaar al twee steunzenders geplaatst en ik hoop op nog meer zendmasten. Het Noord-Oosten van de Achterhoek is één van de regio’s waar zo’n steunzender gewenst is. 
 

 

De enige CI+-ontvanger die nu nog te koop staat vind je hier: 

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_xoro-hrm-8761-ci-1312214.html

 

 

Dan vind ik max 100 euro voor een losse DVB-T2 ontvanger meer dan genoeg. 

Dat gaat het dus, helaas, niet meer worden. Ze zijn er gewoon niet meer.

Je zou in plaats van de module wel de losse ontvanger van kpn kunnen huren ( ZXV7200 ).

Qua losse ontvanger is het die of de Xoro 8761.

Ik heb gekeken bij Mediamarkt modellen tot 32 inch en tot € 250. Helaas vind ik in die prijsrange geen enkel toestel dat ook in de lijst bij https://digitenne.kpn.com/insteekkaart/ staat. Maar net ietsje daarboven….

De Philips 32 inch ( 32pfs6855/12 ) heeft, bij Mediamarkt alsnog een leuk prijsje. Ik vind € 259 namelijk niet zo duur voor dat merk. (heb bij 32 inch gekeken, lijkt me voor camping leuk maatje.) Helaas is het smart deel een eigen systeem van Philips, namelijk Saphi.

https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_philips-32pfs6855-12-1662225.html

Er zijn ook Philipsen met het veel algemenere, en dus beter toepasbare, Android-TV besturingssysteem. Maar die zijn al gauw enkele tientjes duurder.

https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_philips-32pfs6906-12-1707687.html

 

Nota bene. De tv ( / ontvanger) hoeft ook niet op de camping te staan als je daar niet bent. Digitenne werkt landelijk, dus thuis als extra tv / ontvanger.

NB2 Met een TV kan je 10 jaar of langer doen. Dus daar moet je de prijs ook over uitsmeren.