Beantwoord

Welke DVB T2 Hevc 265 ontvanger is geschikt voor FTA NPO1, 2 en 3 ontvangst

 • 26 oktober 2018
 • 76 reacties
 • 42146 keer bekeken


Toon eerste bericht

76 reacties

Reputatie 7
Tinus. Zo te lezen op totaaltv is je Rebox (ook) geschikt voor de HD van canaldigitaal.
https://www.totaaltv.nl/tests/rebox-re-8500hd-pvr-stijlvol-en-veelzijdig/

Als ik dat verhaal lees lijkt ie me eerder voor SAT ontvangst bedoelt door Rebox.
Reputatie 7
Badge +22
Ik heb hier de handleiding gevonden :
https://www.visound.nl/uploads/RE-8500-PVR.pdf

Het blijkt dat deze Rebox ook een DVB-T2 uitvoering kent, echter alleen H.264 en geen HEVC/H.265.

Oftewel : Waardeloos voor DVB-T2 in Nederland
Reputatie 7
Niet alleen in Nederland. Alleen Engeland heeft die (ver)oude(rde) HD norm. Die is zo'n 9 jaar geleden al geïntroduceerd. Maar er kunnen wel minder zenders per frequentie doorheen dan nu met H.265 / HEVC.
Reputatie 7
Badge +22
Engeland heeft nog DVB-T. Net als diverse andere landen, check : https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Länder_mit_DVB-T-Betrieb#Übersichtstabelle_DVB-T

De meeste landen hebben DVB-T2 met h.264 b.v. België en Frankrijk.
maar er zijn meer landen. check : https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Länder_mit_DVB-T-Betrieb#Übersichtstabelle_DVB-T2
In al deze landen is de Rebox-ontvanger nog wel te gebruiken, als hij tenminste de DVB-t2 uitvoering heeft.

DVB-T2 met H.265/HEVC wordt nog bijna nergens gebruikt. Duitsland en Nederland lopen voorop.
Reputatie 7
Wil ik naar bed zie ik nog deze fout.
Engeland heeft nog DVB-T. Net als diverse andere landen, check : https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Länder_mit_DVB-T-Betrieb#Übersichtstabelle_DVB-T

Engeland heeft een behoorlijk aanbod DVB-T2 HD in 1080i (H.264) via freeview. Al ruim 8 jaar.
Zie o.a. deze:
https://www.freeview.co.uk , https://www.totaaltv.nl/nieuws/60-miljoen-freeview-decoders-verspreid/ (okt. 2010).
Wiki: High-definition television in the United Kingdom is available via cable, IPTV, satellite and terrestrial television. (bron)

p.s. je link is niet erg overtuigend. Klik er maar eens op. Staat geen lijst.

Een kleiner deel v.h. aanbod in Engeland is inderdaad ook nog in SD via mpeg2 (DVB-T) te krijgen. Zodat mensen met oudere ontvangers ook nog kunnen kijken. Zo zit de Engelse wet in elkaar. Elk huishouden betaalt nml £ 150,50 (pond) per jaar. Ontvangst moet daarbij gegarandeerd zijn volgens de Engelse wet.

Landen die al in HEVC uitzenden voor Nederland: Duitsland, België en Oostenrijk. Nederland is in de E.U. het 4de land.
België heeft T2 HEVC (provider Telenet zendt nog in H.264, als die nog bestaan . . .; Antenne TV, waar ook VRT wordt doorgegeven per 1-12 a.s., in HEVC), en Frankrijk heeft DVB-T2 H.264. Je informatie is wel verouderd zeg.

Op de pagina van m'n site die ik hier al eerder gelinkt heb (overzichtje geschikte ontvangers) heb ik ook een lijstje staan met de uitzendnormen van diverse Europese landen. Zorgvuldig uitgezocht indertijd.
Reputatie 7
Badge +16
Engeland heeft inderdaad DVB-T2, ik heb het met eigen ogen ervaren.
Veel hotels werken er zelfs mee, elke HD tv heeft een tuner, handig, want in Engeland zijn alle reguliere kanalen FTA. Graag zou ik zo'n systeem ook in Nederland zien, maar helaas, het kabeltv klimaat heeft ons in de greep (vind het nog steeds belachelijk dat je voor de reclame volle RTL'en en SBS'en abonnementen moet afsluiten).
Reputatie 7
Badge +22
Dat de informatie op Wikipedia niet goed wordt bijgehouden, dat zou heel goed kunnen....😪

Maar op DIT moment kun je in België (Vlaanderen) en Frankrijk nog kijken via DVB T2 in h.264. Deze info heb ik rechtstreeks van hobbyisten uit Zuid-West Vlaanderen. Dit zou per 1 december 2018 zo maar weer kunnen veranderen, want dan stopt de VRT inderdaad met FTA-uitzendingen.

Maar waar het hier om gaat is of de vraagsteller nog wat heeft aan zijn Rebox-ontvanger. Als zijn Rebox-ontvanger de DVB-T2 variant is (Is mij nog niet helemaal duidelijk), dan zou hij de ontvanger kunnen gebruiken tijdens b.v. een vakantie in Frankrijk.

Ik ben niet van plan om dit voor alle landen in Europa uit te zoeken, maar ik weet wel (uit eigen ervaring) dat in Zweden ook diverse Zweedse zenders gratis (FTA) te zien zijn via DVB-T2 H.264.
Reputatie 7
Badge +16
Dat de informatie op Wikipedia niet goed wordt bijgehouden, dat zou heel goed kunnen....😪


Ik ben niet van plan om dit voor alle landen in Europa uit te zoeken, maar ik weet wel (uit eigen ervaring) dat in Zweden ook diverse Zweedse zenders gratis (FTA) te zien zijn via DVB-T2 H.264.


Wikipedia staat en valt bij het bijhouden van de liefhebber. Ik raadpleeg bij voorkeur de Engelse Wikipedia die accurater is.

Ik weet uit eigen ervaring dat ook Denemarken DVB-T2 met h.264 heeft en al jaren uitzendt in HD.
Reputatie 7
Badge +18
Bescheidenheid is een goede deugd...ten minste dat vind ik dan...Bovendien het zou wat zijn als het beeld niet voldoende zou zijn, dan zou de gehele overstap helemaal een bijzonderheid zijn;-) ...of zo je wilt, een overbodige en verkwistende....dat misschien deels nu al zo is als ik zo op dit forum lees, een overstap die de nodige situaties voor KPN oplevert....en dan moeten de provincies met hogere bevolkingsdichtheden nog gedaan worden.

Overbodig en verkwistend wil ik het niet noemen. KPN verkreeg in 2016 de nieuwe licentie voor digitale ethertelevisie opnieuw tot 1 februari 2030. Daarmee is de continuïteit van de dienstverlening voor honderdduizenden gebruikers gewaarborgd. Gelukkig.

Schaarse frequentieruimte voor publieke en commerciële omroepen wordt verdeeld via een veiling of vergelijkende toets. Het Agentschap Telecom organiseert deze veilingen. Een voorwaarde van het Agentschap voor het uitgeven van de uitzendlicentie aan KPN was dat de zenders op een andere frequentie worden uitgezonden. Dit forceert inderdaad de nodige investeringen om het netwerk en apparatuur van KPN om te wisselen. Wat ook nodig is om HD-kwaliteit te kunnen uitzenden.

Uiteraard heeft zo'n grote verandering voor klanten de nodige impact. Wij begrijpen dat het omwisselen van tuner(s), opnieuw instellen van zenders of de aanschaf van nieuw apparatuur (voor FTA) in het begin als vervelend worden ervaren. Op de lange termijn verwachten wij dat draadloos televisie kijken in HD-kwaliteit met Digitenne ook in de toekomst zal blijven voorzien in specifieke klantbehoeftes 🙂
Reputatie 7
Badge +22
Uiteraard heeft zo'n grote verandering voor klanten de nodige impact. Wij begrijpen dat het omwisselen van tuner(s), opnieuw instellen van zenders of de aanschaf van nieuw apparatuur (voor FTA) in het begin als vervelend worden ervaren. Op de lange termijn verwachten wij dat draadloos televisie kijken in HD-kwaliteit met Digitenne ook in de toekomst zal blijven voorzien in specifieke klantbehoeftes :)

Voor FTA-kijkers zoals Tinus Channel zero en mijzelf vind ik het allemaal wel meevallen. Zo'n XORO-ontvanger die wij allebei nu hebben kost nog geen 30 euro, maar daar heb je wel een prachtig HD-beeld voor terug. En nog een tweede regio-zender als bonus.

Alleen jammer dat er zo weinig reclame wordt gemaakt voor de vrije TV-ontvangst van de NPO-zenders.

Wat betreft de klanten van het betaal-TV-product Digitenne: Die worden soms wel benadeeld door dat ze (soms) meer moeten betalen en doordat ze b.v. niet meer kunnen opnemen. (@Nadia: Daar kan jij uiteraard niets aan doen, dat is een door KPN gemaakte keuze.)

KPN heeft weliswaar de licentie gratis ontvangen, maar maakt nu wel veel kosten met het omwissel-traject. Voorlopig is pas een klein deel van het land overgezet, dus jullie zijn er nog lang niet. Zeker ook omdat er volgend jaar ook nog is een frequentiewijziging aankomt. Daar gaan veel mensen niets van begrijpen, ik voorspel een drukke periode voor de Klantenservice....

Wat betreft jouw laatste opmerking over specifieke klantbehoeftes. Daar heb je helemaal gelijk in. In het verleden hebben veel mensen niet gekozen voor Digitenne vanwege de matige beeldkwaliteit. Als KPN volgend jaar nu is flink gaat adverteren met dit mooie HD-beeld, zou er best wel is een groep mensen kunnen zijn die willen overstappen van de satelliet of kabel. Want Digitenne is wel goedkoper en ook best praktisch. Nu nog meer antennemasten in b.v. het Noord-Oosten van het land.
Reputatie 7
Badge +16

Alleen jammer dat er zo weinig reclame voor wordt gemaakt door de NPO.


Waarom zou NPO hiervoor reclame moeten maken? De wet schrijft voor dat ze FTA moeten uitzenden en voor de rest laten ze alles over aan KPN.
Reputatie 7
Badge +11
Nouhh, er zijn velen die niet weten dat je voor een paar tientjes (eenmalig) overal de NPO gratis kan ontvangen.
Inclusief de radio zenders, waar onder radio5 die niet op FM uitzend.
Reputatie 7
Badge +22
Tsjaa, als de NPO hier geen reclame voor maakt, doet niemand het. KPN heeft daar ook geen belang bij. Dan zeg ik het anders:

"Alleen jammer dat er zo weinig reclame wordt gemaakt voor de vrije TV-ontvangst van de NPO-zenders."

Nu zijn maar weinig mensen op de hoogte van dit gratis alternatief op betaal-TV.

(Originele tekst kon ik nog aanpassen..)
Reputatie 7
Badge +16
De Publieke Omroep zend al sinds 1951 FTA uit.
Reputatie 7
Badge +11
https://forum.kpn.com/digitenne-12/klaar-voor-de-toekomst-veranderingen-bij-digitenne-445235/index21.html#post642144
(onderste ~helft van die bijdrage)
Reputatie 7
Badge +16
Stukje geschiedenis en hoe ons land een kabel tv land werd.

In den beginne moest je, als je een tv had, kijk- en luistergeld betalen een belasting. De opbrengst was samen met de STER de inkomsten van de omroepen. Analoge ontvangst via zendmasten was verder gratis, maar je zorgde zelf voor ontvangst mogelijkheden (antennes). In steden waren antennes niet gewenst dus kwamen er CAI, de centrale antenne systemen.

Toen kwamen de commerciële zenders en die waren niet zomaar te ontvangen, nee, daarvoor moest je aangesloten worden op de kabel. Kabel tv kostte extra geld en in ruil daarvoor kreeg je een bak zenders vol reclame.

Je kon er op wachten, grote kabelmaatschappijen kochten de centrale antenne systemen, die vaak door gemeentes zelf waren aangelegd en gefinancierd, op en daarmee was de huidige situatie geschapen: Nederland ging massaal aan de kabel. Kijk- en luistergeld was inmiddels overgeheveld naar de belastingdienst, dat betaal je namelijk nog steeds.

De kabelmaatschappijen gingen digitaal, net als de ether en werden commerciele bedrijven met commerciële belangen, alle zenders werden gecodeerd enz. enz., behalve de NPO, want die mogen dat volgens de omroepwet niet.

Kortom: we betalen in Nederland en belasting, en kabeltv abonnementen en bij sommige zelfs de apparatuur. Hoe je een volk een worst voor kunt houden...

Duitsland en Engeland zijn geen dicht bekabelde gebieden en wat zie je daar: alle zenders, zowel PO als CO worden FTA aangeboden via satelliet en via de ether. Ok, ze betalen ook daar een soort belasting, maar die is lager dan wat we hier alleen al aan abonnementen uit moeten geven, en daar komt de belasting nog overheen. Bijkomend voordeel in Duitsland en Engeland is de keuze vrijheid van apparatuur, geen gedoe met CI+ modules en verplichte Humax recorders of whatever.
Reputatie 7
Badge +11
Goed verhaal, voordien was er nog een kabelnet voor radio, de draadomroep.
In vele gevallen kwam dat ook per draad uit de studio, dus goede kwaliteit (wat ik er van begrijp, niet uit eigen ervaring)


. . .
Je kon er op wachten, grote kabelmaatschappijen kochten de centrale antenne systemen, die vaak door gemeentes zelf waren aangelegd en gefinancierd, op en daarmee was de huidige situatie geschapen: Nederland ging massaal aan de kabel.

. . .
Een dorpje hield moedig stand en zo is er nog steeds : S K V p N L
Die zijn nu de laatste woningen aan de randen van de gemeentegrens ( en soms ook nog iets daar buiten ) aan het aansluiten op glasvezel, gratis, althans, de aanleg.
Als er geen ruimte is om te graven dan met een gestuurde boring.
Dat kan allemaal, want geen aandeelhouders . . . !

Alleen jammer dat er zo weinig reclame voor wordt gemaakt door de NPO.Waarom zou NPO hiervoor reclame moeten maken? De wet schrijft voor dat ze FTA moeten uitzenden en voor de rest laten ze alles over aan KPN.


Waarom ze dat moeten?
Omdat deze partijen naast de verplichting tot het FTA aanbieden van de zenders ook een wettelijke zorgplicht hebben. Lees de wetteksten en de toelichting daarop er maar eens op na. In dat verband is reclame maken niet de juiste benaming maar kun je beter spreken over voorlichting.

Ook hier in dit topic heb ik gevraagd om een lijstje op te stellen door KPN. Dat lijstje komt er desondanks niet. Daarmee wordt duidelijk dat KPN deze voorlichtende taak niet als de hare beschouwd ondanks dat dit forum een officieel communicatiemedium is voor KPN. De voorlichtende taak wordt opgepakt door mede gebruikers die, zoals ik het zie, volledig belangeloos en zonder een formele rol te hebben binnen of voor KPN, goede informatie geven. (Hulde voor deze mensen!)

Dit in schil contrast met de situatie in Duitsland waar wel op actieve wijze gecommuniceerd wordt naar "klanten" die FTA wensen te ontvangen door de verschillende omroepen.

Bescheidenheid is een goede deugd...ten minste dat vind ik dan...Bovendien het zou wat zijn als het beeld niet voldoende zou zijn, dan zou de gehele overstap helemaal een bijzonderheid zijn;-) ...of zo je wilt, een overbodige en verkwistende....dat misschien deels nu al zo is als ik zo op dit forum lees, een overstap die de nodige situaties voor KPN oplevert....en dan moeten de provincies met hogere bevolkingsdichtheden nog gedaan worden.Overbodig en verkwistend wil ik het niet noemen. KPN verkreeg in 2016 de nieuwe licentie voor digitale ethertelevisie opnieuw tot 1 februari 2030. Daarmee is de continuïteit van de dienstverlening voor honderdduizenden gebruikers gewaarborgd. Gelukkig.

Schaarse frequentieruimte voor publieke en commerciële omroepen wordt verdeeld via een veiling of vergelijkende toets. Agentschap Telecom regelt deze veilingen. Een voorwaarde van het Agentschap voor het uitgeven van de uitzendlicentie aan KPN was dat de zenders op een andere frequentie worden uitgezonden. Dit forceert inderdaad de nodige investeringen om het netwerk en apparatuur van KPN om te wisselen. Wat ook nodig is om HD-kwaliteit te kunnen uitzenden.

Uiteraard heeft zo'n grote verandering voor klanten de nodige impact. Wij begrijpen dat het omwisselen van tuner(s), opnieuw instellen van zenders of de aanschaf van nieuw apparatuur (voor FTA) in het begin als vervelend worden ervaren. Op de lange termijn verwachten wij dat draadloos televisie kijken in HD-kwaliteit met Digitenne ook in de toekomst zal blijven voorzien in specifieke klantbehoeftes :)Nadia, dank voor je reactie.
Als ik spreek over verkwistend ,doel ik met name op het overbodig worden van apparatuur dat afgevoerd moet worden naar de vuilnis. Dit met betrekking tot apparaten die nog gewoon functioneerden.
Duurzaam ondernemen door bij te dragen aan CO2 reductie etc. wordt hier niet mee bereikt. Ik snap de doelstelling en je perspectief (vanuit KPN) maar voor mij zijn dat belangrijke negatieve zaken die ik niet zelf zou willen zetten als ik een keuze zou hebben gehad...

Voor FTA-kijkers zoals Tinus Channel zero en mijzelf vind ik het allemaal wel meevallen. Zo'n XORO-ontvanger die wij allebei nu hebben kost nog geen 30 euro, maar daar heb je wel een prachtig HD-beeld voor terug. En nog een tweede regio-zender als bonus.


Zeker Noordzee, ik ben erg onder de indruk van ons kleine XORO kastje. Heb je al programma's opgenomen? Opmerkelijk goede kwaliteit en dus ook lekker gratis terug te kijken.

Ook opmerkelijk, muziek bestanden luisteren en videomateriaal tonen gaat fantastisch. Beeldkwaliteit en geluid is prima in orde. Ik denk dat betalende digitenne klanten heel erg blij zouden zijn als KPN deze kastjes zou uitdelen...

Hoe zie jij dat Noordzee met betrekking tot de standaard KPN kastjes die worden geruild:: zou KPN een deal hebben gemaakt met NPO om geen opnamemogelijkheid aan te bieden omdat wellicht daarmee marktaandeel zou worden afgenomen van NPO met zijn betaald terug kijken service?
Reputatie 7
Badge +22
Leuk dat je naar mijn opinie vraagt. Ik ga hieronder reageren.

Eerst even kort wat over mezelf. Ik werk inderdaad niet voor KPN, ik ben hier pas sinds twee maanden hobbymatig. Op diverse satellietboards kom ik al sinds 2000 bijna dagelijks. Doordeweeks werk ik 36 uur lang voor een soort klantenservice (wij noemen het front-office) voor een groot bedrijf uit een hele andere sector.

Mijn XORO heeft geen opnamemogelijkheden. Dat was een bewuste keuze, omdat ik nooit programma's opneem. Als ik sporadisch is een programma mis wat ik wil terugkijken, doe ik dat via de NPO app. (voorheen uitzending gemist) Naar RTL en SBS kijk ik vrijwel nooit. Ik snap heel goed dat jij wel veel plezier beleeft aan de extra mogelijkheden van de XORO.

Waarom KPN hier niet voor heeft gekozen?:

 1. KPN is een bedrijf dat winst moet maken, het maken van kosten moet zoveel mogelijk beperkt blijven.
 2. Vergeet niet dat elke mailing of wijziging een enorme stroom van reactie's oplevert. Wij zien hier daar maar een heel klein gedeelte van. 99,99% van de klantcontacten vindt plaats via de telefoon of het contactformulier.
 3. KPN probeert de switch zo simpel mogelijk te houden. Elke keuzemogelijkheid levert een hausse op aan reactie's van klanten die dit niet begrijpen of daar vragen over gaan stellen.
 4. KPN kiest nu voor een huurontvanger, omdat de klanten dan nu niet voor extra eenmalige uitgave komen te staan. Bovendien blijkt nu ook dat veel klanten boos reageren omdat ze zo'n 10 jaar (!!) geleden een tuner hebben gekocht die naar hun idee nog prima werkt. Dit willen ze voor de toekomst natuurlijk voorkomen. Bovendien houden ze het hele proces nu in eigen hand.
 5. De door KPN gekozen tuner is low-budget. Ik schat de inkoopprijs op hooguit 15 Euro. Een tuner met opnamemogelijkheden kost qua inkoopprijs zeker het dubbele. Op een klantenbestand van 200.000 is dat een aardig verschil aan kosten.
 6. KPN heeft echt geen deal gemaakt met de NPO om geen opnamemogelijkheid te bieden. Vanuit de NPO is er weinig tot geen interesse in het hele Digitenne-gebeuren. Ze zijn blij dat KPN dit voor hun regelt.
 7. Het speerpunt van KPN is niet digitenne, maar de interactieve TV. Het liefst hebben ze iedereen als een totaal-klant, omdat daar de meeste winst op valt te halen. Digitenne kost KPN in 2018 en 2019 veel geld. Zowel aan personeelskosten, als materiaal. Daarna moeten ze die kosten in de resterende contractperiode tot 2030 maar zien terug te verdienen.
 8. Door extra mogelijkheden van interactieve TV stappen ook nu weer veel mensen over van Digitenne naar Interactieve TV. Daar zit dus een winst in voor KPN.
Reputatie 7
Badge +18
Als ik spreek over verkwistend ,doel ik met name op het overbodig worden van apparatuur dat afgevoerd moet worden naar de vuilnis. Dit met betrekking tot apparaten die nog gewoon functioneerden.
Duurzaam ondernemen door bij te dragen aan CO2 reductie etc. wordt hier niet mee bereikt. Ik snap de doelstelling en je perspectief (vanuit KPN) maar voor mij zijn dat belangrijke negatieve zaken die ik niet zelf zou willen zetten als ik een keuze zou hebben gehad...
Eens, wanneer we de kwaliteit van leven die we nu hebben, willen behouden, moeten we allemaal actie ondernemen. KPN ziet dit ook als een serieuze taak en heeft maatschappelijk ondernemen al jaren hoog op de agenda staan. Zo behoort KPN tot de meest groene bedrijven ter wereld. Het is vanzelfsprekend dat we keuzes maken die de negatieve effecten op onze leefwereld zoveel mogelijk beperken. Bij de productie van apparatuur gebruiken we materialen die eenvoudig een tweede leven kunnen krijgen: ‘cradle-to-cradle’. Doel van KPN is om in 2025 vrijwel 100% herbruikbare materialen te gebruiken. Dat betekent dat we nu al kritisch zijn bij alles wat we bouwen of produceren 🙂

Ook hier in dit topic heb ik gevraagd om een lijstje op te stellen door KPN. Dat lijstje komt er desondanks niet. Daarmee wordt duidelijk dat KPN deze voorlichtende taak niet als de hare beschouwd ondanks dat dit forum een officieel communicatiemedium is voor KPN. De voorlichtende taak wordt opgepakt door mede gebruikers die, zoals ik het zie, volledig belangeloos en zonder een formele rol te hebben binnen of voor KPN, goede informatie geven. (Hulde voor deze mensen!) Dat heb je goed gezien Tinus. Wij faciliteren dit platform, de echte kennis ligt bij de gebruikers en dus mede klanten. Dat is ook de filosofie van een online community (fora): peer to peer (klant helpt klant) 😉

Op ons forum moedigen we je aan om over netwerken en ICT gerelateerde onderwerpen van KPN te discussiëren en met elkaar in gesprek te gaan. Hier vind je meer fanaten, hobbyisten of belanghebbende met dezelfde interesse. Ik laat jullie hier verder met rust. Dit is allemaal niet meer mijn kennisgebied. Fijn weekend!
Reputatie 2
Op basis van de reviews en ervaringen van anderen heb ik ook een Xoro-ontvanger aangeschaft. Aangezien ik geen kabelaansluiting heb en mijn internetverbinding voor tv-via-internet niet toereikend genoeg is, en ik al gewend was te kijken via dvb-t, ben ik erg benieuwd naar het resultaat van de T2 ontvanger.

Met mijn huidige TV kon ik het digitennesignaal opnemen op mijn videorecorder (via scart werd de tuner van de tv dan benut) Maar met dvb-t2 kwam daar een einde aan... Nu dus de Xoro HRT 8772 besteld, waar een SDD of HDD in kan. Daarnaast heeft hij 2 tuners dus kan ik ook nog opnemen en kijken tegelijkertijd...

Nu is in mijn provincie (Utrecht) de oude standaard nog actief, maar toch, beter op tijd dan te laat!

Ik ben erg benieuwd! Nu nog een energiezuiniger TV en dan ben ik weer helemaal up to date. Hopelijk dat mijn dvb-t1/2 passieve harkantenne het gewoon blijft doen...
Hallo @ginkelvanmichiel ,
De antenne-specs zijn vooralsnog niet gewijzigd, ik heb nog een oude sprietantenne en werkt perfect met Digitenne type II.
Reputatie 2
Vandaag is de ontvanger binnengekomen. Meteen uitgebreid getest op mijn twee antennes in huis.
Boven heb ik een versterkte binnenantenne, waarop het signaal prima is, en beneden heb ik een dvb-t harkantenne. Ook die werkt vooralsnog prima op de ontvanger.

binnenantenne van dit type:harkantenne buiten, gericht op de zendmast in Amersfoort:Nu afwachten als ze in de provincie Utrecht zijn overgestapt op dvb-t2!

Het mooie is dat er in dit model Xoro een slot zit voor een 2,5"HDD, en die had ik nog liggen. Mooi meteen een mogelijkheid tot het timen van programma's!

de ontvanger:

Reageer