Beantwoord

@worldonline.nl email lezen via webmail.

  • 5 december 2020
  • 26 reacties
  • 305 keer bekeken

Ik wil mijn @worldonline.nl email lezen op webmail maar ik kan met dit mailadres/account ?? niet inloggen want het wordt niet herkend. Het zal wel aan mij liggen maar kan iemand mij helpen. Het is onderdeel van sb084...@telfort.nl. Mijn wachtwoord klopt dat weet ik zeker.

icon

Beste antwoord door Go Vantussen 11 december 2020, 18:23

Bedankt voor je uitzoekwerk. Ik zal dus een ander wachtwoord moeten maken als ik webmail wil gebruiken. Heb ik alvast een klus voor het nieuwe jaar en ik wens je fijne dagen daar naar toe.

Bekijk origineel

26 reacties

Reputatie 5
Badge +9

Hallo @Go Vantussen 

 

Kan je dat email account en emailadres nog wel vinden in MijnKPN bij de emailadressen, dat kan je vinden onder Thuis en dan Informatie en instellingen.

Je kan daar eventueel ook een ander wachtwoord instellen.

Ja het email adres is geregistreerd als zodanig op MijnKPN maar als ik de inhoud wil lezen op webmail wordt het adres niet herkend. Omdat ik zeker weet dat het door mij opgegeven wachtwoord voor dat e-mailadres goed is verwacht ik niet dat een ander wachtwoord instellen zal helpen en dan zou ik mijn computerinstellingen moeten aanpassen. Daar zit ik nou ook weer niet op te wachten. Maar bedankt voor je reactie.

Reputatie 5
Badge +9

Via de PC kan je de mail nog wel ophalen?

Misschien is er een verschil in de wachtwoordeisen voor pop/imap en webmail.

Bij de overgang van Telfort naar KPN moest iedereen ook zijn wachtwoorden wijzigen als ze niet aan de eisen van KPN voldeden.

Dit krijg je te zien als ik b.v. nu een ww kies wat er niet aan voldoet:

Het wachtwoord moet voldoen aan:

  • Min. 10 en max. 54 karakters
  • Min. 1 cijfer, 1 hoofdletter en 1 kleine letter
  • Toegestane karakters: cijfers, letters, bijzondere tekens (behalve spatie)  

Voldoet jouw wachtwoord ook aan deze eisen?

Zo niet dan zal je waarschijnlijk toch een nieuw wachtwoord in moeten stellen.

Aha dat zou goed de oplossing kunnen zijn ook al heb ik er niets van mee gekregen bij de overgang. Baal dan wel want zo’n computernerd ben ik niet en het wachtwoord veranderen zal dan op al de apparaten moeten. Enfin dan heb ik wat te doen…. Bedankt !

Reputatie 7
Badge +19

Hallo @Go Vantussen, leuk dat je de KPN Community hebt gevonden, welkom op het forum :)

Goede tip van, GeSp. Is het inmiddels gelukt om je wachtwoord te herstellen op al je apparaten? :)   

Reputatie 5
Badge +7

@Go Vantussen :

1)) De informatie van @GeSp klopt niet helemaal. Het wachtwoord moet aan de volgende eisen voldoen:

• Minimaal 8 en maximaal 16 karakters

• Minimaal 1 cijfer, 1 hoofdletter en 1 kleine letter

• De gebruikersnaam mag niet terugkomen in het wachtwoord

• Alleen de volgende leestekens zijn toegestaan: punt (.), koppelstreepje (-) en underscore (_)

Bron: https://forum.telfort.nl/nieuws-251/e-mail-wordt-vernieuwd-88112

2)) Wat is jouw gebruikersnaam ?  ...@worldonline.nl  of ...@telfort.nl ? Als je wel met jouw emailprogramma email kan ophalen, gebruik dan de gebruikersnaam/accountnaam uit jouw emailprogramma om bij de webmail binnen te komen.

Reputatie 5
Badge +9

@Willy22

Er staat verschillende informatie op het telfort forum, hier staat b.v. weer wat anders voor alle adressen anders dan @telfort.nl: https://forum.telfort.nl/e-mail-310/wijzigen-wachtwoord-e-mail-87963

Maar waarschijnlijk is dat allemaal achterhaalt nu het via 1 mailplatform werkt.

Daarom heb ik zoals ik al schreef bij MijnKPN ingelogd en als je daar je wachtwoord wilt veranderen voor een emailaccount krijg je hopelijk wel de juiste ww eisen te zien:

 

 

Reputatie 5
Badge +7

@GeSp :

Merkwaardig. Dan is er zelfs binnen de KPN geen eenduidig beleid/beeld over wat nu de eisen zijn voor het wachtwoord.

Ik weet dat in genoemd topic van het Telfort forum (zie mijn reactie hierboven) de informatie in eerste instantie ook fout was (d.w.z. dezelfde informatie als in jouw laatste reactie). En dat heeft nog een fikse hoeveelheid problemen opgeleverd. Kijk maar in dat topic hoeveel mensen er problemen hadden met de nieuwe ingloggegevens.

De informatie op die webpagina moest later nog worden gecorrigeerd. Pas daarna werd het aantal reacties in dat (Telfort) topic een fors stuk minder. En @Go Vantussen komt immers van Telfort vandaan.

@Nadia :

Ik zou deze kwestie (zo SNEL mogelijk) onder de aandacht van de specialisten van de KPN brengen. Want het Telfort forum wordt per 1 januari 2021 “uit de lucht gehaald". Als dan ex-Telfort klanten hun wachtwoord willen veranderen komen ze OPNIEUW in de problemen met hun nieuw gekozen wachtwoord. (zie de hoeveelheid reacties in dat ene Telfrot topic).

Reputatie 7
Badge +19

Hier kun hier je je KPN wachtwoord herstellen of wijzigen. In de loop der tijd zijn de regels omtrent het aanmaken van een wachtwoord wel eens veranderd bij zowel KPN als Telfort. We adviseren je een sterkwachtwoord te kiezen voor je mailadres. Mocht het inloggen niet lukken, herstel dan je wachtwoord. Is je nieuwe wachtwoord niet veilig genoeg? Dan laten we het aan je weten:  je krijgt dan een melding te zien met de actuele aanbevelingen waaraan je nieuwe wachtwoord moet voldoen. Je wachtwoord dien je dan op elk apparaat weer opnieuw in te voeren.

@Willy22 Ik heb het artikel op het Telfort forum niet in de gaten gehouden. Ik vraag een oud Telfort moderator om te beoordelen of dit enige (toekomstige) gevolgen heeft, en daar waar mogelijk het intern aan te kaarten. Dank voor je bericht! :)

Ik weet wel dat ik mijn gebruikersnaam moest veranderen in mijn e-mailadres voor de overgang van Telfort naar KPN. Ik ga maar eens proberen of ik mijn oude wachtwoord horend bij mijn oude telfort gebruikersnaam moet gebruiken voor KPN webmail. Dat wachtwoord is niet hetzelfde als mijn mailwachtwoord maar een vast wachtwoord wat destijds door telfort verstrekt was. Verwarrend is het wel allemaal. Op al mijn hardware ontvang ik sinds de overgang gewoon mijn email. Behalve de gebruikersnaam heb ik niets hoeven te wijzigen.

En ook nog wil ik melden dat ik een hele oude klant ben te beginnen bij Worldonline in 1993. Mijn worldonline e-mailadres kon ik blijven gebruiken bij Telfort.(De reden waarom ik bij Telfort gebleven ben). Voor alle duidelijkheid (ahum niet echt dus) ik heb geen @telfort.nl extensie maar @worldonline.nl (en dat wil ik graag zo houden anders kan ik net zo goed naar een hele andere provider gaan als ik toch mijn e-mailadres moet veranderen).

Reputatie 5
Badge +7

@Nadia :

Zie de reacties op deze (sub-)pagina van het Telfort forum:

https://forum.telfort.nl/nieuws-251/e-mail-wordt-vernieuwd-88112/index17.html

Daar wordt gemeld dat de oorspronkelijke informatie niet klopt, met een reactie van Telfort moderator @Alexandra .

Reputatie 7
Badge +19

Hoi allemaal, intern gevraagd deze case te verduidelijken.
@GeSp zijn informatie klopt. Alle mailaccounts en -aliassen moeten sinds de migratie naar het nieuwe mailplatform voldoen aan onderstaande eisen: 

• Min. 10 en max. 54 karakters
• Min. 1 cijfer, 1 hoofdletter en 1 kleine letter
• Toegestane karakters: cijfers, letters, bijzondere tekens (behalve spatie)

Bij KPN ID en MijnKPN is dat minimaal 8 tekens. Voor meer informatie wachtwoord / gebruikersnaam vergeten kpn

Heb je het wachtwoord gewijzigd, @Go Vantussen? Kun je nu weer via Webmail in je mailaccount?  

Beste Nadia, dat zal dan gaan om alle nieuwe (in te stellen)wachtwoorden neem ik aan want op mijn apparaten doet mijn huidige wachtwoord het gelukkig nog goed. Ik meldde het al dan maar geen webmail. Ik vind dat met het stellen van regels waaraan je wachtwoord moet voldoen, je het de eventuele hackers gemakkelijker maakt. Zij weten bij voorbaat dan al waaruit je wachtwoord zal moeten bestaan. Ik begrijp het niet. Ik hanteer liever mijn eigen eisen.

Maar dank voor je belangstelling.

Reputatie 7
Badge +19

Dat is gek, @Go Vantussen. Je zou ook in de Webmail toegang moeten hebben op je worldonline mailadres. Je moet daarvoor het wachtwoord gebruiken die je hebt voor je hoofdaccount van @telfort.nl mailadres. 

Kun je wel inloggen op je hoofdmailadres van: @telfort.nl op Webmail?

​​​​​


 

Ik kan niet (meer) inloggen in de webmail van Telfort. Ik heb altijd alleen mijn @worldonline.nl mail gebruikt bij Telfort en dat ging altijd goed. Sinds de overgang naar KPN heb ik het eigenlijk niet meer geprobeerd denkende dat de Telfort site al niet meer bestond. Mijn hoofdemail moet daar va604...@telfortglasvezel.nl zijn met een door Telfort opgegeven voor mij niet te onthouden wachtwoord met 1 cijfer en 7 kleine letters. Mogelijk heb ik dat wachtwoord wel al eens moeten vervangen. Hoe het ook zij inloggen op Telfort webmail kan ik niet meer. Er is geen combinatie die nog werkt. Het is vervelend.

Reputatie 5
Badge +9

Hallo @Go Vantussen 

 

Als je worldonline.nl emailadres een alias is van dat va60 telfort account dan zijn beide wachtwoorden gelijk, zie het plaatje wat ik geplaatst heb, dat is 1 hoofd emailadres van telfort en daaronder 2 aliassen, van al die emailadressen zijn de wachtwoorden om in te loggen via webmail dus gelijk, net nog even getest met 1 van de aliassen.

Bedankt Gesp. Ik ben trouwens ook een kattenliefhebster.

Ik denk dat @worldonline.nl geen alias is van een @telfort.nl want ik had het e-mailadres al toen Telfort Worldonline overnam. Ik kon mijn wachtwoord voor worldonline email gebruiken om in te loggen op Telfort webmail (nadat ik eerst ingelogd had op MijnTelfort ).Ik denk dat KPN (en Telfort ook) Worldonline totaal vergeten zijn. Ik zie namelijk wel andere extensies dan @telfort.nl maar @worldonline.nl staat er niet bij. 

Reputatie 5
Badge +9

O, leuk, als je nog leuke foto's hebt van je katten dan kan je er ook 1 als avatar instellen :grinning:

 

Het kan toch een alias zijn, een oud tiscali.nl emailadres van mijn moeder wordt onder haar account ook als alias van haar telfort.nl emailadres weergegeven.

Dat zou je moeten kunnen zien in MijnKPN.

Er zijn wel meer van die domeinen die er niet meer bijstaan, maar de mailserver voor worldonline.nl is dezelfde als de kpnmail.nl mailserver, het zou dus nog steeds moeten werken.

 

Oh ja tiscali, a bell is ringing, je hebt gelijk eerst worldonline toen tiscali toen pas telfort….Heb heel veel leuke mooie kattenfoto’s… binnenkort als avatar….

In MijnKpn staat alleen @worldonline.nl (en dat klopt dan weer wel, het is het enige emailadres dat ik gebruik) Zo komen we verder Gesp !

Oh wel Gesp het is een mug geworden….

Reputatie 5
Badge +9

Nu nog van die mug een olifant :elephant: , uh kat :cat2: maken.

 

Als test heb ik een worldonline.nl emailadres toegevoegd als alias aan een mailbox en met dat worldonline.nl emailadres als gebruikersnaam kan ik prima inloggen op de webmail.

Ik denk dus toch dat het met je wachtwoord te maken heeft, de mailserver is een apart onderliggend systeem en het zou best kunnen zijn dat die nog wel een wachtwoord accepteert die niet aan de eisen voldoet zoals die voor de webmail.

 

 

Bedankt voor je uitzoekwerk. Ik zal dus een ander wachtwoord moeten maken als ik webmail wil gebruiken. Heb ik alvast een klus voor het nieuwe jaar en ik wens je fijne dagen daar naar toe.

Reputatie 5
Badge +7

Dit topic is weliswaar gemarkeerd als "beantwoord” maar ik wil toch nog even een reactie plaatsen.

Ik heb nog even verder gezocht in dat ene topic

https://forum.telfort.nl/nieuws-251/e-mail-wordt-vernieuwd-88112 ). Op de 14e index pagina (3e reactie van boven) van dat topic ( https://forum.telfort.nl/nieuws-251/e-mail-wordt-vernieuwd-88112/index14.html ) schrijft ene “Eric_Utrecht” dat hij met het wachtwoord dat hij voor de webmail gebruikt geen email kon ophalen met zijn emailprogramma. “Eric_Utrecht” schrijft daar:

“In de instructies van Alexandra stond: Stap 1. Kan je wel inloggen op Webmail? Dit is belangrijk om te controleren, zodat je zeker weet dat jouw wachtwoord werkt.

Ik kon wel inloggen in Webmail met mijn oude wachtwoord maar toch geen e-mails ophalen met mijn e-mailprogramma. Kunnen inloggen in Webmail zegt dus niets over het wachtwoord.”

Dit is - naar mijn mening - toch een duidelijke aanwijzing dat er binnen de KPN (minstens ??) 2 systemen draaien die - qua eisen voor het wachtwoord - van elkaar verschillen. Zie ook de laatste reactie van @GeSp in dit topic.

Volgens informatie van het forum hier zouden de domeinen bijv. @telfort.nl en bijv. @kpnmail.nl naar dezelfde emailserver(s)/emailstraten moeten verwijzen. Maar dat begin ik nu ook in twijfel te trekken. Ik acht het zeer goed mogelijk dat bijv. @telfort.nl naar een andere “emailstraat” verwijst dan bijv. @kpnmail.nl met de nodige gevolgen voor de eisen voor het wachtwoord (zie de discussie hierboven).

Het kan dus goed zijn dat er ook - qua eisen voor het wachtwoord - verschillen zijn tussen de webmail en bijv. de “emailstraat” @kpnmail.nl.

@Nadia :

In dat opzicht zou ik sterk willen aanraden om de technici van de KPN deze problematiek tot op de bodem te laten uitzoeken. Als dit goed geregeld is, betekent dit ook een reductie van de hoeveelhied werk voor KPN klantenservice.

Sorry dat ik het afgesloten heb maar het leek mij vechten tegen de bierkaai en was bij de pakken neer gaan zitten. Want ik snap er niets meer van.

Begrijp ik nu goed dat ik 3 verschillende wachtwoorden moet aanmaken/hanteren ? Een voor MijnKPN (dat werkt ((wel)) met mijn @worldonline.nl als gebruikersnaam en een wachtwoord dat overigens niet voldoet aan de eisen voor een mailwachtwoord) Een om in te loggen bij KPN webmail (en welke gebruikersnaam moet ik dan nemen ? (afgezien van het wachtwoord) en ook nog mijn huidige ww waarmee ik gelukkig nog steeds mijn mail kan ophalen op mijn computers en telefoon. Eerlijk gezegd durf ik mijn huidige wachtwoord dat tenminste nog op de computers werkt niet te veranderen voor ik meer zekerheid heb. Aan de Telfort site lijkt mij geknoeid wat betreft webmail voor emailadressen die niet onder een telfort hoofd adres vallen want mijn gebruikersnaam voor de email was daar sb084… ZONDER @telfort.nl. en mijn email adres ...@worldonline.nl. En kan ik dan gewoon mijn huidige wachtwoord op mijn computers laten staan……. En tot slot hoe moet het straks na 1 januari 2021 als de hele telfort uit de lucht gaat. Ik maak mij zorgen.

Reageer