Beantwoord

foutmelding 4013 bij verzenden

  • 14 June 2019
  • 5 reacties
  • 165 keer bekeken

Ik probeer met webmail een mail te versturen maar krijg foutmelding 4013.
Ik bevind me in het buitenland en maak met een asus minicomputer met windows 10 gebruik van mijn wifi hotspot op mijn telefoon waarop ik een databundel heb.
Bundel is groot genoeg en mail bevat geen bijlages ofzo. OOk maar aan 3 geadresseerden.

Graag uw hulp want mail is belangrijk om zsm te versturen.
icon

Beste antwoord door Erik van KPN 16 June 2019, 10:59

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

5 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Welkom@Kikidi

Dan is je mail adres waarschijnlijk geblokkeerd🙁,zie https://forum.kpn.com/e-mail-10/foutmelding-4013-bij-versturen-e-mail-428498
Dank je maar daar heb ik al gekeken en daar staat dat het adres niet geblokkeerd is.
Evengoed bedankt!.

Gr
Reputatie 7
Badge +11

Dit vond ik op Google

Waarom kan ik geen e-mail verzenden vanuit het buitenland? zie https://www.travelsmtp.com/nl/email-buitenland.php


Zie ook https://forum.kpn.com/e-mail-10/e-mail-versturen-smtp-server-instellen-360421
Reputatie 7
Badge +11

Waarom kan ik geen e-mail verzenden vanuit het buitenland?


Vaak is het zo dat uw eigen smtp server niet meer werkt zodra u ingelogd bent op een ander netwerk, bijvoorbeeld in het buitenland. Dit komt omdat uitgaande (SMTP) servers meestal enkel e-mail verzenden van computers / notebooks welke op dat moment op hun netwerk ingelogd zijn (zoals thuis het geval is. Bent u echter in het buitenland, dan maakt u hoogstwaarschijnlijk gebruik van een andere internet provider, zoals bijvoorbeeld een Wi-Fi hotspot. E-mail zal dan niet meer in ontvangst genomen worden door uw eigen SMTP server, dit is veelal een restrictie van Internet providers om spammers tegen te gaan, mensen die ongeautoriseerd gebruik willen maken van hun mail servers om hiermee spam te verzenden.

Ik denk dat je daar om die foutmelding krijgt.
Reputatie 7
Badge +30
Hoi Kikidi, welkom op het forum! Het kan alsnog zijn dat je geblokkeerd wordt. We hebben eerder dit jaar onze mailservers aangepast waardoor de blacklist niet altijd meer bruikbaar is om te kijken of je geblokkeerd bent.

Je geeft aan dat je gebruik maakt van de webmail. Dat moet normaliter gewoon lukken. Dus ik vermoed dat je toch geblokkeerd bent. Stuur een mail naar abuse@kpn.com vanuit de webmail (dat kan altijd, ook als je geblokkeerd bent) dan kijken ze dit voor je na en kunnen de blokkade opheffen.