Beantwoord

Foutmelding bij versturen e-mail (outlook) met PDF bijlagen op MacBook Pro

  • 9 May 2021
  • 4 reacties
  • 507 keer bekeken

Sinds een aantal dagen kan ik geen bijlagen in pdf-formaat meer (en documenten met een afbeelding oid) met een e-mailbericht versturen. Het systeem geeft dan de melding 'Er kan geen beveiligde verbinding met de server smtp.kpnmail.nl tot stand worden gebracht.'
Bijlagen in een docx of xlsx formaat worden wel verstuurd.

Van alles gecontroleerd, instellingen, certificaten etc. om de oorzaak vast te stellen, maar helaas. Bestaande e-mailaccount verwijderd, nieuw aangemaakt: probleem blijft zich voordoen.

Gegevens: 
Macbook Pro 2019
macOS Bigsur 11.3.1 
Microsoft Outlook for Mac, versie 16.48

Bij het controleren van de geldigheid van een certificaat kwam ik de volgende informatie tegen.
Verloopt op: zaterdag 29 januari 2022
Fout: smtp.kpnmail.nl ESMTP
Details: De e-mail kan niet worden verzonden
Foutcode: - 17099


Wie zet mij op een spoor?

 

icon

Beste antwoord door Tisacon 25 May 2021, 18:11

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

4 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Hi @Tisacon, welkom!

Wat gek dat je ineens geen PDF bijlagen meer kunt versturen. Met andere documenten is het geen probleem, lees ik. Voor de rest gaat het versturen van mails dus goed, maak ik daaruit op. Hoe gaat het als je inlogt op Webmail en de mail met bijlage vanuit daar probeert te versturen?

Reputatie 7
Badge +19

@Tisacon Ik heb in tussentijd ook even contact gehad met een specialist. Zodoende kwam ik deze stappen tegen om de foutmelding te verhelpen, ik hoop dat je daarmee verder komt. Laat je weten of het is gelukt?

Hallo Alexandra,

Bedankt voor je eerdere reacties en hulp.

Vanaf Outlook versie 2016 vindt het rebuilden niet meer op de beschreven manier plaats. Ingelogd op Webmail en  het versturen van e-mail attachments in pdf-formaat werkt daar wel, dus kan KPN worden uitgesloten. Na enig zoekwerk op internet een bericht gevonden met een verwijzing naar Norton.  De Norton Community bracht de oplossing; veel meldingen van gelijke strekking, allemaal op/rond 12 mei en later. Het probleem is een combinatie van live-updates van Norton en Office/outlook Microsoft for Mac. Microsoft adviseert Norton te de-installeren en Symantec legt het ei bij MS. Het zal zijn weg wel vinden!
Oplossingen nu zijn webmail, mail of outlook.com te gebruiken of in Norton de optie   Vulnerability Protection in de Firewall bij verzending van mail met pdf-attachements tijdelijk uit te zetten.

Thanks voor het meedenken!
Tisacon

 

 

Reputatie 7
Badge +19

Hi @Tisacon, dankjewel voor de update en het delen van je bevindingen :) Je weet nu in ieder geval de oorzaak, en wij hier ook. Ook fijn om te horen dat je een oplossing hebt voor de tussentijd! Geen probleem, ik hoop dat 't snel helemaal opgelost is en mocht je nog updates willen delen (of vragen hebben), laat het dan gerust hier weten.