Welkom op het

KPN Forum

Recent online
Beantwoord

IMAP-mail lezen op diverse Windows PC's


Reputatie 4
Badge +6
Binnen ons gezin hebben we diverse laptops en een vaste PC. De vaste PC gaat naar boven verhuizen. Nu willen we op beide laptops (Windows 8.1) kpn mail kunnen lezen. Ik heb de POP-email al gewijzigd naar IMAP. Geen prblemen zover en kan mijn mail uitezen via de WIndows 8 app. 

Als ik echter op 1 laptop de mail uitgelezen heb is deze op d eander laptop (met dezelfde instellingen) niet meer op te halen.

Is er een instelling mogelijk die er voor zorgt dat op beide laptops de (gelezen en ongelezen) mail zichtbaar is en blijft?

Tips welkom!

groet, Edwin

icon

Beste antwoord door Edwin_Merks 16 januari 2014, 20:59

Nog maar eens alles gecontroleerd. Stond allemaal goed. Alle mailprogramma's afgesloten en opnieuw opgestart..en...voila...het werkt!

Bekijk origineel

2 Reacties

Reputatie 4
Badge +1
Even ter illustratie

Ik heb thuis een imac en een macbook en op beide apparaten mijn mail ingesteld via imap, dat betekent dus dat ik rechtstreeks op de e-mail server werk. Als ik dus een e-mail verwijder, dan verwijder ik hem van de server en is er in principe geen backup meer. 

Door het gebruik van impa zie ik op beide apparaten exact dezelfde e-mail inbox, echter als ik op 1 apparaat een e-mail heb gelezen of gedelete, dan zie ik op het andere apparaat het mailtje ook als gelezen of inderdaad ook gedelete. 

Zo zou het bij jou ook moeten werken als je alle apparaten op imap hebt ingesteld. 

Reputatie 4
Badge +6
Nog maar eens alles gecontroleerd. Stond allemaal goed. Alle mailprogramma's afgesloten en opnieuw opgestart..en...voila...het werkt!

Reageer