Mail geblokkeerd

  • 26 November 2020
  • 28 reacties
  • 311 keer bekeken

Tot nu toe ging alles gesmeerd ondanks dat wat droevige verhalen die ik van anderen hoorden over hun ervaringen met meel van de KPN. Sinds vandaag kan ik geen berichten via @kpnplanet.nl meer ontvangen of verzenden. Ik krijg een melding dat mijn wachtwoorden (ik heb 2 @adressen) niet kloppen. Heb het wachtwoord veranderd, maar dat helpt allemaal niet. Wat is er aan de hand?


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

28 reacties

Reputatie 7

Hoi @Onraad, welkom terug op het forum. Dat is een goede vraag, een wachtwoord zou niet zomaar geweigerd moeten worden. Waar krijg je de melding dat de wachtwoorden niet goed zijn, is dat in een mailprogramma zoals Outlook, of in de Webmail? Als het in Outlook was, zou je het ook in de Webmail kunnen proberen? Ik ben benieuwd hoe het dan gaat.

Ik gebruik Thunderbird en Mail op mijn Apples en Thunderbird op mijn PC (WIndows en Ubuntu). Het vreemde is dat ik een paar maal mijn wachtwoord heb veranderd naar het bestaande, zonder daar melding van te krijgen. Nu functioneert het weer (behalve op een MacBook Pro die ik voor mijn muziek gebruik). Webmail gebruik ik zelden of eigenlijk nooit. Kortom: het groter raadsel blijft bestaan.

Reputatie 7

Je hoeft de Webmail inderdaad niet te gebruiken, het was puur als test bedoeld. Als je daar kunt inloggen met het wachtwoord weten we zeker dat het wachtwoord juist is, en hoef je die niet te wijzigen.

Gelukkig werkt het nu weer op bijna alle apparaten. Dat het alleen niet op de MacBook werkt doet vermoeden dat de instellingen daarop mogelijk niet kloppen. Op onze site hebben we een pagina voor de e-mail instellingen, zou je die kunnen vergelijken met de instellingen op de MacBook en eventueel aanpassen waar het niet overeenkomt?

Die instellingen zijn nooit veranderd, ook op mijn andere computers niet.

Reputatie 7

Toch is er iets op die MacBook waardoor het nu niet meer werkt, de vraag is wat. Zou je de instellingen wel kunnen nakijken voor de zekerheid?

Heb ik gedaan. Niks mis mee. Zou de fout niet bij de KPN kunnen liggen?

Reputatie 7

Dan zou het e-mailadres op geen enkel apparaat werken. Je gaf aan dat het op andere apparaten wel werkt, alleen niet op die MacBook. Wat gebeurt er op die MacBook precies als je probeert te mailen? Krijg je nog steeds de melding dat het wachtwoord niet klopt, of is dat anders geworden? Als het nog steeds dezelfde melding is kan je de account in het mailprogramma eens verwijderen en helemaal opnieuw instellen. Het kan dan zijn dat er ergens achter de schermen nog een oud wachtwoord is bewaard, door opnieuw te beginnen vergeet het programma die.

Ik moet steeds weer het ww invullen dat ook op mijn andere computers staat. Het punt van mij is, is dat ik de instellingen niet veranderd heb en toch de vraag kreeg het goede ww in te vullen. Ik heb niets aan de instellingen veranderd en na een tijdje werkte de meel weer op een aantal computers, maar niet op die oude MacBook Pro. Ra ra…

Ik zal idd de boel daar opnieuw instellen (en nee, ik gooi mijn oude ww-en weg)

Opnieuw instellen levert niks op. Ik moet bij de instelling wel ‘langs’ de opmerking dat KPN werkt met een onbetrouwbaar certificaat. Als ik aangeef dat te vertrouwen blijft het probleem in Mail voor Apple bestaan voor een van de twee KPN-meelprofielen (heel merkwaardig). Overigens lijk ik nu een dergelijk probleem met een andere aanbieder te hebben. Is het mogelijk dat VPN voor problemen zorgt?

Reputatie 7

Een VPN zou niet voor problemen moeten zorgen, maar je zou die even uit kunnen zetten om te testen of het zonder beter gaat. Het adres van de andere aanbieder, speelt dat ook op dezelfde MacBook, of ook op andere apparaten? 

“Het adres van de andere aanbieder, speelt dat ook op dezelfde MacBook, of ook op andere apparaten? “

Tot voor kort niet, maar sinds een paar dagen wel (en ik heb het dan niet over gmail of outlook)… Ra, ra. Voor zover ik kan overzien loopt het nu weer goed zonder dat ik ook maar iets aan de isntellingen heb veranderd (dat had ik, overigens, ook niet toen het probleem zich aandiende).

Reputatie 7

Beide adressen werken nu weer, zowel de andere als ons adres dus? Als dat zo is was het naar alle waarschijnlijk toch iets op die MacBook, maar wat precies blijft een vraagteken. Misschien dat Thunderbird of Apple Mail een update heeft gehad die het verholpen heeft, er zijn weinig andere dingen die ik kan bedenken als mogelijke oorzaak.

Nee. Het werkte niet op mijn Mac’s, niet op Windows, niet op Ubundu/Thunderbird, niet op mijn Androidtelefoon...

Reputatie 7

Dan heb ik geen idee wat de oorzaak was, maar het werkt nu weer. Laten we de instellingen niet verder aanraken zodat het ook blijft werken! Als we nog iets voor je kunnen doen weet je ons te vinden.

En weer krijg ik er melding dat de inlogcodes voor mijn meelprofielen niet klooppen. Ik kan ook niet (tijdelijk?) op mijn mijnkon-profiel komen. Wat is er nu weer aan de hand? Het lijkt wel of het de laatste tijd voortdurend mis gaat door wat voor een oorzaak dan ook. Onderhoud? Digitale inbrekers?

Ik heb mijn ww-en ‘terugveranderd’ naar dezelfde wachtwoorden en nu werkt t weer. Kennelijk worden mijn ww-en stiekem (automatisch?) veranderd zonder dat ik daar iets aan doe. Is dat mogelijk? Ik blijf het vreemd vinden. Jarenlang gaat het goed maar de laatste maand twee keer mis….

Reputatie 7

Dat is inderdaad vreemd, wij wijzigen het wachtwoord niet zomaar. Lukte het op dat moment nu nog wel om op Webmail in te loggen, of lukte het daar ook niet? Als het daar wél lukte moet het toch in de instellingen in het programma zitten, maar blijft de vraag wat het dan is. 

Gebruik je voor MijnKPN hetzelfde wachtwoord als voor de e-mail? Of is dat verschillend? Het is het beste om verschillende wachtwoorden te gebruiken, zodat niet al je gegevens gevaar lopen als je wachtwoord door derden wordt geraden.

Ik gebruik voor mijnKPN verschillende ww’s als voor mijn beide kpn-@dressen. Ik kan nu weer geen berichten ontvangen. Ik had mijn ww-en teruggezet naar mijn oorspronkelijke ww-en. Dat werkte een paar dagen en nu weer niet. Ik heb beide @dressen heftig in mijn toegangscodes verwerkt voor diverse webdiensten. Ik kan wel zeggen: de boom in met die KPN, maar dan moet ik dat hele ww-gedoe omzetten/veranderen. Ik neig er toe. Verzin maar eens een afdoende oplossing, want hier heb ik niks aan. En nee, de instellingen die op mijn postprogramma’s goed werkten  heb ik niet veranderd (alleen af en toe het ww). De fout moet echt bij de KPN-kant liggen. Zijn er misschien servers gewisseld oid? Oplossing, graag….

Ik heb de ww-en weer terugveranderd. Het werkt nu weer (maar voor hoe lang?)...

Reputatie 7

Ik snap dat je daarvoor een oplossing wilt, het is niet fijn als dat elke paar keer gebeurt. Ik heb alleen nog geen idee wat er precies speelt, daarvoor heb ik je eerder bijvoorbeeld onderstaande vraag gesteld waar je nog niet op geantwoord hebt. Jij bent mijn ogen, ik weet alleen wat jij me vertelt. Als het weer niet lukt om in te loggen, zou je dan als eerste de Webmail kunnen proberen en kijken of je daar met datzelfde wachtwoord wel kunt inloggen of ook niet?

Lukte het op dat moment nu nog wel om op Webmail in te loggen, of lukte het daar ook niet?

 

Ik dacht dat ik daar al antwoord op had gegeven: nee, dus. Alle mogelijkheden zijn geblokkeerd (en komen dus ook de meldingen niet binnen dat er een antwoord op mij vraag/probleem is).

Reputatie 7

Duidelijk, dan wil ik een specialist even vragen om mee te denken, Zou je daarvoor je forumprofiel ook nog kunnen invullen, met het bewuste e-mailadres bij "Persoonlijke opmerkingen”? Dan kan hij ook kijken of er meer over te zien is aan onze kant.

Gedaan.

Reputatie 7

Merci, ik heb de adressen doorgegeven aan een specialist zodat hij er ook een blik op kan werpen. Als ik een reactie van hem heb zal ik dit met je delen!

Reputatie 7

Hoi @Onraad, ik heb een terugkoppeling van de specialist gekregen. Ik heb je naar aanleiding daarvan een privébericht gestuurd. Sowieso lijkt het ons verstandig om het wachtwoord naar iets compleet anders te wijzigen, en te kijken hoe het daarmee gaat.