Beantwoord

Mails van afzenders als excldusdfd@abdfdrfqdfsiil.com

  • 25 July 2020
  • 5 reacties
  • 85 keer bekeken

Krijg mail berichten met afzender “ excldusdfd@abdfdrfqdfsiil.com “ als ik dit blokkeer komt er morgen weer een mail maar dan met 1 gewijzigde letter. Dit soort onzin email adressen moeten toch gewoon door KPN geblokkeerd worden

Admin: bericht afgesplitst en nieuw topic aangemaakt.

icon

Beste antwoord door Bart van KPN 3 August 2020, 08:11

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

5 reacties

Reputatie 7
Badge +24

Dit soort adressen blokkeren is zinloos. Want je krijgt meestal maar 1 mailtje, hooguit 2 mailtjes van zo'n adres. Zoals je zelf ook al ontdekt heb.

Jij en ik zien zo wel dat dit een onzin adres is ja. Maar op basis van welke criteria met een computer (spamfilter) bepalen dat dit een onzin adres is?

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @kevavo, welkom hier. Dat is inderdaad knap irritant. Of er ook daadwerkelijk wat aan te doen is durf ik zo niet te zeggen. Ga ik uitzoeken, ik vermoed echter dat het lastig is. Als ik wat hoor, laat ik het je weten.

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @kevavo, ik heb duidelijkheid. Helaas worden dat soort berichten niet altijd tegengehouden zoals je hebt gemerkt. Er wordt niet altijd gecheckt op de geldigheid van het afzenderadres namelijk. Dit ligt niet bij ons, maar die check is over het algemeen nog niet ingeburgerd. Specialist zegt, dus blijven rapporteren als spam, dan wordt het vanzelf ingeburgerd en zal de spamfilter deze dus gaan oppakken als spam. 

Reputatie 7
Badge +10

@kevavo:

Je moet het anders aanpakken. Als je zo'n spam bericht opent haalt dit bericht een bestandje op van een server en dat bestand wordt dan naar jouw computer gestuurd. Daardoor weet de spammer dat jouw emailadres geldig is/bestaat en krijg je daarna nog meer spam.

Er zijn emailprogramma's die deze zogenaamde “Externe inhoud” weten te weren. Deze programmas hebben een optie waarmee je toestemming moet geven om deze “Externe inhoud” te laden voor een emailbericht. Dat geeft de gebruiker dan de tijd om te beslissen of hij zo'n bericht wil openen of verwijderen.

Ik weet dat in Outlook Express Classic (het emailprogramma dat ik zelf gebruik) zo'n filter zit ingebouwd. Maar er zijn ongetwijfeld ook andere programmas die deze mogelijkheid hebben. Thunderbird ? …… ? ……. ?  (weet iemand anders nog een voorbeeld van een programma met zo'n blokkeeroptie ?)

Ikzelf heb het KPN spam filter uitgezet en het “Externe Inhoud” filter/optie aangezet. Met behulp van dit “Externe inhoud” filter/optie ging het aantal ontvangen spam berichten omlaag van ca. 10 - 20 per week naar ca. 2-3 per maand.

 

Reputatie 7
Badge +24

Thunderbird haalt standaard ook geen externe inhoud op.