Beantwoord

Spam in mailboxToon eerste bericht

2572 reacties

Dagelijks ontvang ik tientallen spamberichten die niet in mijn spambox terechtkomen. Kunnen jullie daar nu echt niks aan doen? 

Admin: topic verplaatst naar actueel topic

Reputatie 4
Badge +2

Ik zie de spam niet minderen met de nieuwe mailaccount. Sterker nog het neemt bij mij toe.

Ja ze komen soms in de spammap. Dan doe ik dus niks want dat is de bedoeling en als iedereen dat doet dan zou de spam snel worden herkend als spam en worden tegengehouden.

Helaas ze komen iedere dag opnieuw…………………...soms in de spammap dat wel dus………………..

Ook niet spam komt in de spammap die geef ik een duim dus geen spam en wat denk je morgen weer in de spammap. Wat s er nu veranderd???? niks dus!!!

 

De spammail rechtsreeks in de mail markeer ik met het stopbord maar dan morgen, ja hoor weer……….

 

MOEDELOOS

Reputatie 7

Wat s er nu veranderd???? niks dus!!!

Wow, de doorlooptijd van melden tot analyse is teruggebracht van uren (dagen) naar seconden (minuten) en daarmee is de tijd dat die spammer gebruik kan blijven maken van dezelfde mailserver, afzender en/of mailinhoud drastisch verlaagd. 

Het succes is rechtevenredig met het volume van abonnees dat actief (false) spam meldt en de rating die abonnees opbouwen voor correcte meldingen.

Ik heb al meerdere berichten zien verhuizen van de inbox naar de spamfolder nadat ik (en waarschijnlijk anderen) deze een eerdere keer als spam doorgegeven hadden.

Voorbeeld:

Een eerder bericht van deze "Charlotte" heb ik als spam gemeld omdat deze in mijn inbox terecht was gekomen.

Reputatie 7
Badge +28

Wat wjb aangeeft inderdaad. Ik heb zojuist ook even een update geplaatst in het gemarkeerde antwoord om wat toelichting te geven op hoe de situatie is als je de nieuwe webmail hebt. 

Steennul, specifiek voor jou, ik weet dat er in eerder stadium contact met je is geweest door de mensen achter de webmail. Tijdens dat contact is ook aangegeven dat jouw mailadres(sen) erg bekend zijn op internet en dat je daardoor waarschijnlijk ook meer spam krijgt dan de gemiddelde klant. Er is op dat moment ook aangegeven dat de enige permanente oplossing voor jou is om een ander mailadres aan te maken en te gaan gebruiken. Maar dat is een keus die je zelf moet maken als je wilt.

Reputatie 3
Badge +1

De laatste maanden ging het stukken beter met het spamfilter en slechts sporadisch  spambericht in de inbox. De laatste dagen gaat het minder goed en zit er dagelijks weer het een en ander in; o.a. Charlotte wist mij ook te vinden.

De valspositieven (ten onrechte aangemerkt als spam en in de spambox afgeleverd) blijft echter een ramp. Diverse nieuwsbrieven en andere (soms ook persoonlijke!) berichten komen dan weer in de spambox, dan weer in de inbox terecht. er is geen peil op te trekken.

Ik zit nog in de oude webmailomgeving en gebruik de betawebmail. Ik ben benieuwd hoe het gaat in de nieuwe webmail. Ik hoop dat in die nieuwe webmail het leesvenster uitgeschakeld kan worden, zoals nu in de betawebmail kan (en niet in de standaard webmail).

Reputatie 4
Badge +2

@Erik_  Nog nooit heeft iemand gemeld, niet via privé bericht of wat dan ook dat ik een bekend e-mailadres zou hebben. Bovendien is het de taak van de provider om spam tegen te houden.

Mogelijk zijn mijn gegevens gestolen door de hack, jaren terug, bij kpn.

Eerder in dit forum wordt er geschreven dat er een levendige handel is in e-mailadressen en dan is die van mij zeker heel speciaal?????????

Nog hooit zulke onzin gelezen……………………………………………….:mrs_claus_tone5:

 

Reputatie 7

Mogelijk zijn mijn gegevens gestolen door de hack, jaren terug, bij kpn.

Dan zouden die van ons ook vast en zeker gestolen zijn bij die hack maar dat lijkt niet zo te zijn.

Wat zegt haveibeenpwned.com over jouw e-mail adres? Kijk hierbij ook naar de aliassen.

Reputatie 7
Badge +28

Ik heb gesproken met degene die jou destijds gebeld heeft, Steennul, en hij heeft dit bij mij aangegeven. Maar als dat volgens jou niet klopt, dan zal dat zo zijn. Ik raad je echter wel aan om de website te checken die wjb al noemt. Als jij jouw mailadres gebruikt om op websites accounts aan te maken kan het zijn dat je mailadres bekend is geraakt bij breaches van een van die websites. In zo'n geval is het ook gelijk zo goed als zeker dat je mailadres bij allerlei spammers op de lijst staat. Daar kunnen wij verder niets aan doen.

Reputatie 7
Badge +7

Hier wil ik aan toevoegen dat als je er niet opstaat, het niet wil zeggen dat je email adres niet op straat ligt. HIBP heeft alleen de grote breaches, kleinere zul je er niet terug vinden. Mijn ervaring is dat ongeveer de helft van de bij hackers/spammers bekende email accounts niet terug te vinden zijn in HIBP. Wat de site niet minder waardevol maakt overigens, ken echter de limieten hiervan.

Reputatie 7

Mijn ervaring is dat ongeveer de helft van de bij hackers/spammers bekende email accounts niet terug te vinden zijn in HIBP. 

Mijn e-mail is dan ook niet vrij van spam, maar de hoeveelheid is gelukkig nog altijd heel laag. Er is vast en zeker een correlatie tussen de hoeveelheid spam en het aantal breaches waar een e-mail bij betrokken is.

 

Mijn vrouw kreeg lang geleden heel veel spam op een nooit gebruikte alias (voornaam@planet.nl).

Ik heb toen die alias verwijderd en het was direct over. Dat ligt natuurlijk anders als je een e-mailadres actief gebruikt want dan is verwijderen natuurlijk geen echte optie.

Overigens heb ik die alias een tijdje terug ook weer teruggezet en gelukkig is bij haar de hoeveelheid spam niet toegenomen. Blijkbaar worden e-mailadressen ook wel eens uit spamlijsten verwijderd. :slight_smile:

Reputatie 7
Badge +7

Mijn ervaring is dat ongeveer de helft van de bij hackers/spammers bekende email accounts niet terug te vinden zijn in HIBP. 

Mijn e-mail is dan ook niet vrij van spam, maar de hoeveelheid is gelukkig nog altijd heel laag. Er is vast en zeker een correlatie tussen de hoeveelheid spam en het aantal breaches waar een e-mail bij betrokken is.

 

Dat klopt absoluut. Mijn punt was meer dat niet alle breaches in HIBP staan.

vanaf vandaag de nieuwe webmail. Werkt hierin de spam-report knop wel? 

Voorheen was die knop maar een wassen neus, en moest je alsnog alles handmatig doorsturen naar abuse e-mail om te rapporteren als spam, zou mooi zijn als dit nu door middel van de knop automatisch goed verwerkt wordt.

Heb gelijk ongeveer 200 oude berichten via de knop als spam gemarkeerd, kijken of het iets helpt.

 

Ook heeft deze webmail eindelijk een goeie search functie.

 

Reputatie 7
Badge +28

vanaf vandaag de nieuwe webmail. Werkt hierin de spam-report knop wel? 

 

Yes! Wij zijn daar ook heel blij mee! :grin:

Dankzij een een -eindelijk- goed werkende search gister m'n mailbox aardig kunnen opschonen en een paar honderd e-mails als spam gemarkeerd.

 

Bijvoorbeeld
Zoek ‘Max Media’, markeer alle berichten, rapporteer als spam
Zoek ‘Traplift’, markeer alle berichten, rapporteer als spam

Zoek ‘Albert’ (van Albert Heijn), markeer alle berichten, rapporteer als spam

Zoek ‘Lidl’, markeer alle berichten, rapporteer als spam

Zoek ‘SnelleOfferte’, markeer alle berichten, markeer als spam

Zoek ‘Gefeliciteerd’ (vaak e-mails van 500 euro gewonnen, cadeaubonnen, etc.) markeer alle berichten, rapporteer als spam.

 

Als ik de tel goed heb bijgehouden heb ik hierdoor gister zo'n 800-900 berichten als spam gerapporteerd. Vandaag nog geen spam e-mail in de inbox, en 4 in de spam folder. Hopen op verbetering nu!

Reputatie 7
Badge +15

Als ik de tel goed heb bijgehouden heb ik hierdoor gister zo'n 800-900 berichten als spam gerapporteerd. Vandaag nog geen spam e-mail in de inbox, en 4 in de spam folder. Hopen op verbetering nu!

@gise

Waren dat allemaal “echte spam” berichten of ook “ongewenste” legitieme nieuwsbrieven, waar je je wellicht ooit voor hebt aangemeld? Die moet je dan gewoon afmelden via de link in de mail.

Onterechte spam meldingen hebben ongewenste resultaten. Gewenste mail kan bij anderen opeens ook in de spam-map terecht komen. Ook jouw betrouwbaarheid als spam-melder gaat omlaag bij veel onterechte meldingen, waardoor echte spam-meldingen van jou geen/minder waarde zullen hebben voor het spamfilter.

Nee, dit waren allemaal echt, echte spam mails.

Bijvoorbeeld de mails van Albert Heijn en Lidl, ik heb mij daar nooit bij aangemeld en mijn e-mail adres is daarom ook niet bij hun bekend, zijn allemaal e-mails met soortgelijke strekking (gratis boodschappen, €500 gewonnen) en niet verzonden van lidl.nl of albertheijn.nl / ah.nl.

 

Zo heb ik bijvoorbeeld ook spam e-mails van bol.com en Media Markt, maar heb deze nog niet uitgezocht, omdat ik bij deze partijen wel accounts heb en ook regelmatig legitieme e-mails ontvang.

Reputatie 7
Badge +15

Sterkte bij zoveel spam!! Ik zou bijna zeggen: sluit dit e-mailadres af en verzin een nieuw. Maar ja, dat is makkelijker gedaan dan het uitzoekwerk wat er bij komt kijken. Zoals overal aanmelden met het nieuwe adres.

voorbeeldje, dit is wat er vandaag aan spam is binnengekomen tot nu toe in mijn inbox, en daarnaast dus 4 e-mails in de spambox.

 

 

Dit topic staat niet voor niets zo vol met posts, de lading spam is gewoon verschrikkelijk geweest de afgelopen jaren (!!!) dus hoop echt dat er nu eindelijk verbetering in komt, ik kijk het aan de komende weken en zal braaf alle spam rapporteren om te kijken of het bijdraagt en verbetering brengt.

Reputatie 7

Die hoeveelheid spam krijg ik normailter in een week.

Als er per dag één spambericht binnen komt, dan is het veel.

Op mijn e-mail accounts die ik bij XS4ALL heb lopen ontvang ik ook snel zo'n 5 spamberichten per dag.

Reputatie 7
Badge +15

Brrr… ik moet er niet aan denken, dat mijn inbox er zo uit ziet. Dan zou ik subiet een ander e-mailadres aanmaken en al het extra werk voor lief nemen. Mijn score voor heel 2019 is 3 echte spam’s en die zijn door het spamfilter netjes in de spam-map gezet.

Liever niet, ik heb nou eenmaal een e-mail adres, welke ik inmiddels denk ik al bijna 20 jaar heb (eerste e-mail adres dat ik aanmaakte) en deze is ook bij iedereen bekend (familie, vrienden, mailings die ik WEL wil ontvangen, accountregistraties, etc)

 

Ik heb nog een keer een opschoonactie gedaan, wederom 763 e-mails aangemerkt als spam, allen via de search-functie gevonden en in grote getalen kunnen markeren. 

 

Iedereen hier ontvangt dezelfde soort spam berichten, wil je jouw mailbox ook opschonen en de spam rapporteren, zoek dan op onderstaande onderwerpen in de linker bovenhoek, en rapporteer de e-mails met z'n allen :-)

 

Onderwerpen:

Max Media
MGD
TDG
fiets
lift
alarmsystemen
SnelleOfferte
CBD
cannabis
olie
albert
Jumbo
Lidl
kruidvat
primera
HEMA
ikea
karwei
KLM
ryanair
cadeaukaart
500
€500
munt
uitgave
postzegel
speciale uitnodiging
persoonlijke uitnodiging
uitnodiging voor jou
beloning
winnen
gewonnen
verdienen
geschenk
winactie
prijsvraag
gefeliciteerd
casino
bitcoin
gehoorverbetering
klantenservice
energienota
energiemeter
besparen
leverancier
ism
dreft
gillette
nivea
zwitsal
nespresso
miele
airfryer
testpanel
samples
alarm
Charlotte
Lars
Claudia
Michelle
afvallen
gezondheidscentrum
gezondheids nieuws
afslank
slank
kilo
methode
verzorging

Als je de zoek resultaten terugkrijgt, wees er dan zeker van dat er geen legitieme e-mails tussen staat als je de e-mails selecteerd. 

Reputatie 7
Badge +15

Je bent goed bezig @gise, maar het zet pas echt zoden aan de dijk als iedereen z'n spam op de juiste manier behandelt. En dus ook echte nieuwsbrieven niet meer melden als spam maar netjes afmelden.

In jouw voorbeelden hierboven daarom wel goed kijken of er na selectie geen “goede” berichten tussen zitten.

Je bent goed bezig @gise, maar het zet pas echt zoden aan de dijk als iedereen z'n spam op de juiste manier behandelt. En dus ook echte nieuwsbrieven niet meer melden als spam maar netjes afmelden.

In jouw voorbeelden hierboven natuurlijk wel goed kijken of er na selectie geen “goede” berichten tussen zitten.

 

Klopt, dat is wel cruciaal, ik pluis de resultaten wel goed uit om te kijken of er geen legitieme e-mails tussen zitten, of mailings (waar ik me netjes voor kan afmelden).

Hieronder een voorbeeld van één van de zoekopdrachten, en de resultaten die ik dus in mijn mailbox heb gevonden:

"Slank”
"ism”Van mijn lijstje, enige zoekopdrachten waar voor mij persoonlijk een aantal false-positives tussen zaten waren KLM en Nespresso.

Vangst van de dag, 8 spam e-mails in de inbox, één spam e-mail in de spamfolder.

 

Spam in inbox

---------------------------------------------------------------------------

 

Spam in spambox

 

Afgeleopen weekend:

Spambox: 15 spam e-mails
Inbox: 4 spam e-mails

 

Hopen dat deze stijgende lijn van gedetecteerde spam zich voortzet

Reageer