Vraag

Uit het niets een map leeg

  • 9 February 2020
  • 12 reacties
  • 186 keer bekeken

Dag,

ik ben aan het werk in Outlook in, heb een map geopend waar allerlei mail in staat. Ga even iets anders doen, kom terug aan tafel en wil in die map verder gaan…...map weg.

Snap er helemaal niets van, niemand verder in huis dus er kan ook niet iemand per ongeluk iets hebben gedaan.

Werk met IMAP, is het mogelijk dat KPN op één of andere manier iets op de server heeft gedaan…..? Of dat het daar wellicht allemaal nog staat en ik op een of andere vreemde manier het niet meer kan zien?


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

12 reacties

Hallo @B Hammer , als je inlogt via de webmail, zie je dan ook niets (meer) staan?

 

nee, helaas niet. Dank voor meedenken trouwens…

Wat mij wel opvalt in webmail is dat de submap waar het overgaat en die dus onder een hoofdmap valt opeens er anders uitziet. Hoofdmap heet A en submap B en nu zie ik opeens de hoofdmap A maar nog een nieuwe hoofdmap die ook A heet (maar in webmail dan cursief gedrukt staat) en onder die nieuwe A staat dan submap B. Heel vreemd.

Hallo @B Hammer , kijk eens bij de e-mail instellingen tab ‘wijzig imap abonnementen’ of daar alles juist ingevuld staat.

dat ziet er allemaal goed uit…..:(

Dank @JanD, maar ik geloof dat ik niet verder komt.

Iemand van @Kpn die meeleest?

Hallo @B Hammer , wacht dan inderdaad even de reactie van een moderator af.

Succes.

 

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @B Hammer  Welkom op het forum! Dit is wel een ontzettend merkwaardig verschijnsel inderdaad. Ik ga meteen even voor je op onderzoek uit. Zou je me allereerst kunnen vertellen wanneer dit zich precies voorgedaan heeft? Heb je het mapje ook niet in de prullenbak staan als je daar op het pijltje drukt?

Kun je ook je gegevens invullen in je profiel (en ook de namen van de mapjes in het vakje ( Persoonlijke opmerkingen) en hier een seintje geven als dat is gebeurd?

Hallo @Thomas, dank voor je reactie. Het heeft zich afgelopen zondag voorgedaan. En nee, ik zie in de prullenbak helemaal niets staan. Heb mijn profiel bijgewerkt en de mapnamen in persoonlijke opmerkingen genoemd. Fijn dat je mee wil denken/kijken.

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt! Ik ga het doorzetten naar de specialisten. Ik kom hier nog op terug!

Reputatie 7
Badge +20

Goedemorgen @B Hammer, ik heb inmiddels nog geen concrete reactie maar al wel wat nieuws. Ik begrijp van mijn collega's dat veel mailprogramma's er niet mee om kunnen gaan als twee mappen dezelfde naam hebben en daar vaak wat van in de war raken. Het advies is dan ook om de namen aan te passen naar unieke namen. Dit zal de verdwenen mappen niet terughalen maar het probleem mogelijk wel voorkomen.

Ik heb de vraag nog steeds uit staan bij mijn collega's maar je kunt hierover ook met ons bellen op 0800-0402. Mijn collega's daar kunnen op afstand nog even met je meekijken, dat praat vaak wat makkelijker!

dank je @Thomas. En het zou fijn zijn als je collega’s wellicht vanuit jullie server-backup de mails terug kunnen vinden.

De mappen heb ik nooit dezelfde naam gegeven. Ik heb een hoofdmap F…. en daaronder een submap C….. (volledige namen staan in mijn profiel), maar in webmail zie ik dat de hoofdmap F…. twee keer bestaat. Geen idee waarom. 

Ik wacht het af.

Ik ben bang dat weg=weg hiervoor geldt, @B Hammer . We wachten nog op een reply van techneuten. 

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor het lange wachten @B Hammer,

ik heb helaas niet echt een verklaring waarom de map verdwenen is. Ik heb hier dus ook niet echt een oplossing voor.
De mails zijn zoals @Erwin_  schrijft inderdaad ook niet meer terug te halen.


Mocht je verder nog vragen hebben, je weet ons te vinden!