Beantwoord

Mailadres factuur en profiel MijnKPN komen niet overeen

  • 17 April 2022
  • 1 reactie
  • 17 keer bekeken

  • Nieuwkomer
  • 0 reacties

Krijg een brief van KPN, dat mijn mailadres in hun systeem niet klopt. Ze willen mij een afspraak mailen, maar die gaat naar mijn oude mailadres. Dus ik dacht, even wijzigingen. Ik log in in MijnKPN - daar staat gewoon mijn nieuwe mailadres bij mijn gegevens. Maar op de facturen die ik in MijnKPN vind, staat mijn oude mail-adres. Geen idee waar ik nu mijn mail-adres moet wijzigen, want de gegevens in mijn profiel zijn correct.

 

icon

Beste antwoord door Bram van KPN 19 April 2022, 17:16

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

1 reactie

Reputatie 7
Badge +17

Welkom op het forum @KFl! Wat ik graag voor je zou willen doen is los van die brief kijken of je gegevens kloppen. En daarnaast kijken of ik die brief in onze uitgaande post zie staan. Dan kan ik voor je kijken of het misschien toch om spam gaat.

Zou je om die reden je profiel in willen vullen en hier laten weten wanneer je dat gedaan hebt? Laat daarbij in het veld “Persoonlijke opmerkingen” ook weten wat het juiste e-mailadres moet zijn.