Beantwoord

4K Netflix via tv ontvanger kpn of via de tv app wifi

  • 16 januari 2020
  • 37 reacties
  • 581 keer bekeken


Toon eerste bericht

37 reacties

Bedankt Jasper. 

De informatie van Wjb en Galdor heeft inderdaad een hoop vraagtekens weggenomen. Leerzaam!

Heb nu de volgende vraag. De tv bekabeld aansluiten zou nu de beste optie moeten zijn. Alleen de afstand van mijn tv in de woonkamer naar de experiabox in de hal is circa 20 meter. Ik zag van het weekend dat in de kruipruimte een rood wit blauwe kabel naar het contact punt in de hal loopt. Kan die op de 1 of andere manier verlengd en verplaatst worden? Anders is bekabeld aansluiten lastig.

Via adopter devolo is ook niet handig qua verlies snelheid.

Hoor graag.

gr Les Sterk

 

 

@Sterkos daarvoor kan je via KPN een geschikte switch aanschaffen via deze link.

https://m.apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/511342/switch-netgear-gs105e/

Ik ga er hierbij vanuit dat er al een kabel van de experiabox naar je tv ontvanger gaat.

Heb je de TV ontvanger wel via een DVS?

Dag Galdor,

Heb momenteel het dsl aansluitpunt, de experiabox/router, de 4G Modem en dvs (adaptor devolo in geaard stopcontact) in hal. Ook een Dvs in woonkamer met lan verbinding naar tv ontvanger. Tv gaat via de wifi.

 

Jullie tip...tv bedraad aansluiten op experiabox voor het beste Netflix resultaat.

 

Wat kan ik dan het beste doen? Dsl lijn naar woonkamer verleggen. Daar de experiabox, 4G modem plaatsen en de dvs niet meer gebruiken? 

Vervolgens de tv met lan aansluiten op de experiabox of aansluiten op 4G Modem?

 

Is dat akkoord zo?

Gr. Les Sterk

 

 

4G modem je woont in een buiten gebied dat was mij nog niet duidelijk?

Het verplaatsen van de isra is aan KPN lijkt me geen verkeerd plan eerlijk gezegd.

Voor de technische adviezen wat nu het beste is zal WJB je mogelijk beter kunnen helpen.

Een utp kabel via de kruipruimte lijkt mij een optie deze in de lan van de experia en een switch bij de tv en tv ontvanger. Als KPN wil meewerken aan het verplaatsen van de isra mogelijk tegen kosten lijkt mij dat zoals al genoemd een goed idee. Beter dan via de devolo's

Reputatie 7

Je kunt in jouw woonkamer een switch tussen de DVS en de TV ontvanger plaatsen en daar zowel de televisie als de TV ontvanger op aansluiten.

Als het mogelijk is om een netwerkkabel van de meterkast naar jouw woonkamer te trekken dan is dat altijd te prefereren.

Heb je niet een "oude" telefoonaansluiting in jouw woonkamer die je zou kunnen vervangen door een UTP netwerkkabel?

Of is anders een netwerkkabel door de kruipruimte een mogelijkheid?

Een kabel vanuit het israpunt hal via de kruipruimte naar de woonkamer is een mogelijkheid. Welke kabel moet het dan worden? Utp of lan of netwerk of dsl?? Categorie 5 of 6 of 7 of 8?

Deze kabel vervolgens in Dsl poort van de Experiabox? Dan de tv, de tv ontvanger, de 4G Modem en de Onkyo aansluiten op de router/eb. Met welk type kabels? De devolo's en een switch zijn dan toch niet meer nodig?

Voor mij is het abracadabra. Galdor en Wjb, hoor graag jullie ideeën.

Les Sterk

Reputatie 7

Dat moet dan een UTP Cat5e of hoger zijn.

Zelf gebruik ik shielded stugge 100% koper Cat6 netwerkkabels die aan beide zijden afgemonteerd zijn in een Cat6 UTP wandcontactdoos.

Ik heb er maar liefst 14 vanuit mijn meterkast naar de verre uithoeken van mijn woning liggen. 4 van die 14 kabels lopen door de kruipruimte.

De Experia Box laat je in de meterkast bij het ISRA punt staan.

Wjb heeft het al beantwoord.

Als je het niet zit zitten zou ik dit uitbesteden aan een specialist.

Toch nog even een vraag.

 

Waarom de Experia niet in de woonkamer plaatsen? In mijn meterkast zit geen (ISRA) aansluiting. Het ISRA punt is in de hal (kabel komt van buitenaf in kruipruimte uit en vanuit kruipruimte in muur uit.

Kabeltje (1 meter) uit ISRA punt naar DSL poort Experiabox vervangen door een kabel van 20 meter en deze door de kruipruimte naar woonkamer laten lopen en daar de Experia aansluiten...is dat geen optie?

 

De Experia heeft meerdere ethernet poorten waarop dan de tv ontvanger, de tv en onkyo receiver en modem op aangesloten kunnen worden. 

Benieuwd naar jullie gedachten hierover.

Reputatie 7

In mijn meterkast zit geen (ISRA) aansluiting. Het ISRA punt is in de hal (kabel komt van buitenaf in kruipruimte uit en vanuit kruipruimte in muur uit.

Dan moet de Experia Box in de hal komen en zal de UTP netwerkkabel vanuit de hal naar de woonkamer moeten lopen.

 

Kabeltje (1 meter) uit ISRA punt naar DSL poort Experiabox vervangen door een kabel van 20 meter en deze door de kruipruimte naar woonkamer laten lopen en daar de Experia aansluiten...is dat geen optie?

Nee, de kabel tussen Experia Box en ISRA punt moet zo kort mogelijk zijn. Een langere kabel met verkeerde electrische eigenschappen kan killing zijn voor de kwaliteit en daarmee snelheid van de verbinding.

Wat je wil kan wel, zoals aangegeven is de gebruikte type kabel dan wel van groot belang. Hiervoor zou je dan een verzoek tot verplaatsing van het isra punt kunnen indienen daar zitten kosten aan verbonden die mogelijk hoger uitpakken dan 25 meter utp kabel en een switch.

https://www.kpn.com/service/internet/aansluitpunt.htm

Vanaf de Experiabox met gebruik van cat5e of 6 kan je in theorie zonder snelheids verlies wel verder dan die 20 meter diverse bronnen melden 100 meter als de grens wat kan worden gecertificeerd.

Ik snap zeker de gedachte, had je een glasvezel aansluiting had ik dat meteen gezegd. Dan nog zou je vanaf de glasvezel aansluiting een kabel naar de gewenste plek moeten brengen.

Beste Wjb en Galdor,

 

laatste vragen …..

 

-Kan ik bij het ISRA punt de “behoorlijk oude"” telefoonstekker met kabeltje naar de Experiabox zo laten. Of moet deze stekker vervangen worden door een andere  vorm van aansluiten. En de kabel een keer vervangen kan denk ik ook geen kwaad. Welke zou ik moeten nemen dan?

 

-de door Wjb aanbevolen shielded stugge 100% koper Cat6 netwerkkabel sluit ik in de hal aan op de ethernet poort Experiabox of sluit ik die aan op de ethernet poort van de aan de Router verbonden 4G Modem? 

 

-Vervolgens in de woonkamer aan de betreffende netwerkkabel een switch hangen en dan met dezelfde type netwerkkabels (3 stuks naar) naar tv, en naar de Onkyo receiver (of is deze bekabeling niet nodig) en naar de kpn tv ontvanger .

 

Bedankt voor al jullie hulp.

Reageer