Sticky F.A.Q.

Alles over het Pluspakket (On Demand) van KPN

 • 14 juni 2017
 • 363 reacties
 • 121460 keer bekeken
Alles over het Pluspakket (On Demand) van KPN
Reputatie 7
Badge +24

[laatste update 3 augustus 2020]
Je hebt vast wel eens gehoord van het Pluspakket. Dat er ruim 25 extra tv-zenders in zitten weet je waarschijnlijk ook wel. Maar wist je ook dat je toegang hebt tot heel veel films en series On Demand(kijken wanneer het jou uitkomt)? In dit topic leg ik je uit wat je allemaal kan verwachten van het Pluspakket en lees je hier ook welke series en films er toegevoegd worden. Elke maand licht ik een paar titels uit en houd ik je op de hoogte van de titels die binnenkort verdwijnen. :)
 

Extra tv-zenders

Er zitten ruim 25 aanvullende zenders bij het Pluspakket. Een compleet overzicht van alle zenders in het Pluspakket vind je in ons zenderoverzicht.

 

On Demand

Wist je dat in het afgelopen half jaar het aanbod flink is uitgebreid? Zo is het cabaretaanbod verdubbeld en zijn de kinderfilms en -series zelfs verviervoudigd. Elke maand worden nieuwe titels toegevoegd. Ik houd je hier op de hoogte van veel nieuwe films en series.

 

cbe7dae8-2db4-44d1-bae5-c4abd52861f2.jpg

 

Uitgelicht voor de maand november

 

Series

 

Criminal Minds (seizoen 1 t/m 14)

Vijftien jaar lang was deze serie een instituut op de Amerikaanse televisie. ‘Criminal Minds’ volgt een aantal FBI-agenten gespecialiseerd in gedragsanalyse. Ze analyseren de gedachtegang van de crimineel, om zo te kunnen voorspellen wat zijn volgende stap zal zijn. Maar daarbij blijven ze zelf niet altijd buiten schot… Met deze serie kom je de koude, donkere dagen wel door, want 14 seizoenen van ‘Criminal Minds’ zijn nu te zien in het Pluspakket!

 

The First 48

De 48 uit de titel verwijst naar het aantal uren die cruciaal zijn tijdens een moordonderzoek. Als er in die eerste 48 uur namelijk geen goede aanwijzingen of verdachten naar voren komen, wordt de kans dat de zaak wordt opgelost met maar liefst de helft verkleind. In deze spannende documentaireserie volgen we rechercheurs tijdens deze eerste twee dagen, in een spannende race tegen de klok.

 

Great Blue Wild

De documentaireseries van Love Nature zijn altijd weer een waar feest voor het oog, met prachtige beelden van natuurgebieden en dieren over de hele wereld. In ‘Great Blue Wild’ duiken we de oceaan in en komen we terecht in een enorme onderwaterwereld. Dieren waarvan je niet wist dat ze bestonden, koraalriffen in de meest bijzondere kleuren: als je benieuwd bent naar wat er diep in de zee allemaal te vinden is, dan is ‘Great Blue Wild’ zeker een aanrader.


Films
 

Capharnaüm

Je ouders aanklagen voor het feit dat je bestaat. Dat is wat de 12-jarige Zain (al weten zowel hij, zijn ouders als de autoriteiten niet precies hoe oud hij is) doet in het indrukwekkende Libanese drama ‘Capharnaüm’. Via flashbacks zien we hoe hij opgroeit in de sloppenwijken van Beiroet en voor welke uitdagingen hij komt te staan. Steeds beter begrijp je dat het voor Zain inderdaad geen pretje moet zijn dat hij ooit geboren is…

 

The Master

De helaas veel te vroeg overleden acteur Philip Seymour Hoffman speelt in dit drama de titelrol; de charismatische oprichter van een religieuze organisatie. Joaquin Phoenix speelt een getraumatiseerde marinier die, na de Tweede Wereldoorlog, op zoek is naar troost en deze vindt bij die organisatie. Maar naarmate de organisatie populairder begint te worden, rijst bij hem de vraag of het allemaal wel pluis is… De link met een ander (bestaand) geloof is snel gelegd, al wordt dit nooit zo expliciet genoemd.

 

Fruitvale Station

‘Fruitvale Station’ vertelt het waargebeurde en helaas nog altijd actuele verhaal van de 22-jarige zwarte Amerikaan Oscar Grant, die op oudjaarsnacht 2008 betrokken raakt bij een vechtpartij in Fruitvale Station, een metrostation in San Francisco. De situatie loopt uit de hand en de politie komt erbij. Oscar heeft alle schijn tegen zich en dan maakt een agent een fatale inschattingsfout… Nog elk jaar wordt deze gebeurtenis op Fruitvale Station herdacht.

 

Waar vind ik al die films en series?

Als je het Pluspakket hebt vind je alle films en series hier:

 1. Druk op je afstandsbediening op het knopje 'Menu'.
 2. Ga naar het menu-item 'Films' of ‘Series’ en druk op 'OK' op je afstandsbediening.
 3. Kies voor 'Pluspakket'.
 4. Kies de film of serie die je wilt kijken.
Het nieuwe menu​​

 

Hoe bestel ik het Pluspakket?

Heb je naast interactieve tv ook een mobiel abonnement bij KPN? Dan kan je het Pluspakket gratis krijgen met KPN Compleet. Bij KPN Hussel kun je entertainmentkorting krijgen op het Pluspakket.

Als je niet KPN Compleet bent vraag je het Pluspakket op de volgende manier aan en kijk je binnen 15 minuten:

Via de tv-ontvanger bestellen:

 1. Druk op menu
 2. Scroll met de pijltjestoesten naar Instellingen en druk op OK
 3. Kies voor Zenderpakketten
 4. Kies voor het Pluspakket en voer je pincode in om te bestellen
 5. Pluspakket wordt nu toegevoegd aan je abonnement. Je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Via MijnKPN bestellen:

 1. Ga naar MijnKPN, log in met je KPN ID.
 2. Klik op Thuis, ga naar Producten, ga naar Wijzig uw pakket en/of extra opties.
 3. Klik op Televisie, kies het Pluspakket en klik op Toevoegen.
 4. Klik rechts op de kassabon op Volgende, ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen.
 5. Klik op Plaats bestelling.


Welke titels uit Pluspakket On Demand raad jij aan? Laat in een reactie weten wat je ervan vindt! Als je vragen hebt dan horen we het graag.


363 reacties

Reputatie 2
Na 1 juli is er veel veranderd.

Ik zie graag hoe het pluspakket er nu uit.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi @joop2100, wat bedoel je precies? In het zenderoverzicht vind je alle huidige zenders die in het Pluspakket zitten. Verder gaat dit topic meer over het On Demand aanbod van het Pluspakket. Heb je een specifieke vraag waar ik bij kan helpen?
Reputatie 2
Dank je, helemaal duidelijk.

Ik ging ervan uit dat het ook over de zenders ging en die zijn per 1 juli veranderd in het pluspakket.

Voor mij geen problem, ik hou zo wie zo het pluspakket erbij.
Reputatie 7
Badge +24
Top! 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Ziet er goed uit @Paul_! 😇
Reputatie 7
Badge +24
Dank je! Binnenkort ga ik ook trailers toevoegen van nieuwe films. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Dank je! Binnenkort ga ik ook trailers toevoegen van nieuwe films. :)Wow! Dat zal helemaal gaaf zijn! 😏
Pluspakket veranderd steeds en is qua on demand een selectie van Videoland zo lijkt het wel.

Irritant dat er series even beschikbaar zijn en dan weer verdwijnen. Bekendste voorbeeld is wel Grey's Anatomy.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi Pinolief, het is geen selectie van Videoland maar er is ongetwijfeld overlap. Het klopt dat het On Demand gedeelte elke maand wijzigt. Dat heeft te maken met het inkopen van de rechten om het aan te mogen bieden. In het geval van Grey's Anatomy was het van begin januari tot eind juni beschikbaar. Dit is trouwens ook één van de redenen dat we dit topic zijn gestart, hier staat elke maand vermeld welke series/films binnenkort verdwijnen.
Reputatie 7
Badge +19
Hallo @Paul_

Komen er ook UHD films of series of... in het pluspakket?
Reputatie 7
Badge +24
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. :)@Paul_, zal wel mooi zijn als er ook 4K-content erbij wordt geplaatst. (voor klanten met een internet + 4K abonnement) Nu staat er in het menu 4K On Demand, maar die mag ook best bijgevuld worden. 😄
Reputatie 7
Badge +20
Hallo @Paul_

Komen er ook UHD films of series of... in het pluspakket?
Dit zal dan in het 4K On Demand komen:MENU > ON DEMAND > 4K ON DEMANDMaar helaas is daar er nog niet veel van. Ik heb die vraag nu ook aan @Paul_ gesteld. 😊
Reputatie 7
Badge +19
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. :)Een huistijger kan niet zonder het 4K abonnement @Paul_ dat begrijp je toch wel? 😂 🤣 🐱 🐅 🐆

Maar ben het met @DennisSchreve eens dat het wel mooi zou zijn.
Reputatie 7
Badge +24
Ik heb geen inzicht in wat en wanneer er bij komt maar dat is een kwestie van tijd. Er zal meer content beschikbaar komen. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Maar ben het met @DennisSchreve eens dat het wel mooi zou zijn.Voel me vereerd! 🤗 😍 😂 😂 🤣 🤣 😜
Beste @Paul_,

Zit in het pluspakket nog steeds de opnemen functie inbegrepen. Ik kan hier niks meer over vinden.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi @F_J_W, welkom! Nee, het opnemen pakket staat volledig los van het Pluspakket. Dat is volgens mij ook nooit zo geweest trouwens. Het zat wel altijd bij "Alles-in-1 Standaard" en "Premium" zoals het nu bij "Internet en TV" en Internet en "TV 4K" zit.Meer vragen? Vraag maar raak.
Reputatie 7
@F_J_W

Het opnemenpakket staat geheel los van het pluspakket. Als je het opnemenpakket hebt kun je ook de zenders in het pluspakket opnemen.
Hoi @Paul_,Dank voor je antwoord.

Ik dacht dat je bij een Alles-in-een Basispakket eerder een los opnemen pakket voor 5,-/mnd kon bestellen of dat je kon kiezen voor het pluspakket waar de opnemen functie ook in opgenomen was.
Reputatie 7
Badge +24
Graag gedaan! Het eerste deel klopt: Bij het basispakket kan je voor €5,- erbij het opnemen pakket toevoegen. Het tweede gedeelte klopt niet. 😉 Het zijn 2 losse producten.
Reputatie 1
beste moderator Paul,Ik heb een kpn compleet abonnement aangevuld met het pluspakket en recent overgestapt naar Kpn 4k. Ik wil best wat extra betalen voor een goed beeld want ik ben van mening dat een wazig beeld niet meer van deze tijd is en volgens de huidige stand van de techniek ook onnodig. Maar het moet mij wel van het hart dat het beeld van de aanvullende thema NPO kanalen in het pluspakket nog SD is. Niet om aan te zien, wordt daar nog iets aan gedaan ? Overigens waarom zitten die NPO thema kanalen niet gewoon in het standaard pakket ?Gaarne je reactie
Reputatie 7
Badge +20
Beste @GePe je bent dus overgestapt naar Internet + 2x 4K? De aanbod in 4K is matig! En er is maar 1 lineair zender: Xite 4K, dat is een lus van 2 uur. Hier kun je zien wat KPN in 4K On Demand te bieden heeft. Voor de rest zijn alle andere zenders HD of SD. Ik denk dat het lang duurt dat TV zenders over gaan naar 4K. Want dat kost de omroepen veel geld om alles weer in 4K te laten uitzenden. Camera's moeten dan ook 4K zijn. 🙂
Reputatie 7
Badge +19
Die lijst is alweer verouderd Dennis er zijn veel meer films bijgekomen inmiddels.
Reputatie 7
@Gepe

De HD zenders blijven HD en de SD zenders blijven SD. Daar verandert een 4K UHD ontvanger natuurlijk niks aan. En er is niks "wazigs" aan HD; ook niet met een HD-ontvanger trouwens.

Er is 1 (ja, één) 4K zender . . . On demand nog diverse documentaires en films. Die kosten

wel €.De NPO themakanalen worden, door de NPO in SD geleverd. Dat is overal zo. Daarvoor zul je de NPO moeten aanschrijven.De providers mogen een aantal themakanalen in een pluspakket plaatsen om de inkoop (enigszins) te compenseren. http://help.npo.nl/vragen/17

Reageer