Sticky F.A.Q.

Alles over het Pluspakket (On Demand) van KPN

 • 14 juni 2017
 • 363 reacties
 • 123357 keer bekeken
Alles over het Pluspakket (On Demand) van KPN
Reputatie 7
Badge +24

[laatste update 7 april 2021]
Je hebt vast wel eens gehoord van het Pluspakket. Dat er ruim 25 extra tv-zenders in zitten weet je waarschijnlijk ook wel. Maar wist je ook dat je toegang hebt tot heel veel films en series On Demand(kijken wanneer het jou uitkomt)? In dit topic leg ik je uit wat je allemaal kan verwachten van het Pluspakket en lees je hier ook welke series en films er toegevoegd worden. Elke maand licht ik een paar titels uit en houd ik je op de hoogte van de titels die binnenkort verdwijnen. :)
 

Extra tv-zenders

Er zitten ruim 25 aanvullende zenders bij het Pluspakket. Een compleet overzicht van alle zenders in het Pluspakket vind je in ons zenderoverzicht.

 

On Demand

Wist je dat in het afgelopen half jaar het aanbod flink is uitgebreid? Zo is het cabaretaanbod verdubbeld en zijn de kinderfilms en -series zelfs verviervoudigd. Elke maand worden nieuwe titels toegevoegd. Ik houd je hier op de hoogte van veel nieuwe films en series.

 

cbe7dae8-2db4-44d1-bae5-c4abd52861f2.jpg

 

Uitgelicht voor de maand april

 

Series

 

Castle (seizoen 1 t/m 8)

Als schrijver is er niets erger dan een writer’s block. Richard Castle (Nathan Fillion) is een succesvol misdaadschrijver, maar als hij de hoofdpersoon in zijn boekenreeks dood laat gaan, heeft hij geen inspiratie meer. Dan ontdekt rechercheur Kate Beckett (Stana Ketic), groot fan van de boeken van Castle, dat een net gepleegde moord wel erg veel lijkt op één van zijn verhalen. Er ontstaat een interessante samenwerking tussen de twee.

 

The Bridge (seizoen 1 t/m 4)

Eén van de bekendste en populairste Scandinavische series is toch wel ‘The Bridge’, een verwijzing naar de bekende brug tussen Denemarken en Zweden. In het eerste seizoen wordt namelijk op die brug, precies op de grens tussen de twee landen, een lichaam gevonden. Inmiddels zijn er vier seizoenen van deze bloedstollend spannende politieserie gemaakt en je kunt ze alle vier zien met het Pluspakket!

 

Gomorra (seizoen 1 t/m 4)

En ook één van de populairste Italiaanse series ooit is te zien in het Pluspakket: namelijk vier seizoenen van de maffiaserie ‘Gomorra’. Deze harde, rauwe serie speelt zich af in Napels, de thuisbasis van de Italiaanse maffia, Camorra genaamd. Het schept een beeld van de relaties tussen de gangsters, drugsdealers en de gewone burgers. Een mooie en realistische inkijk in een criminele organisatie, maar de serie laat ook de invloed zien van de Camorra op de omgeving.


Films
 

Summerland

In dit historische drama, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, krijgt de ambitieuze schrijfster Alice (Gemma Arterton) tegen haar wil in de tijdelijke voogdij over een jongen die gevlucht is. Ze probeert van hem af te komen, maar als ze elkaar beter leren kennen ontstaat er een band. De jonge Frank zorgt dat er allerlei emoties en geheimen uit het verleden van Alice naar boven komen, die wij als kijker meebeleven door middel van flashbacks. Ondanks de toch best zware onderwerpen is ‘Summerland’ een fijne feelgood film.

 

Capone

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van de naam Al Capone gehoord. In deze film over de laatste maanden van zijn leven, zien we Tom Hardy als deze beruchte Amerikaanse gangster. Na een celstraf van tien jaar mag Capone onder huisarrest leven wegens een slechte gezondheid. Hij wordt op afstand in de gaten gehouden door de FBI en zijn familie. Dan begint de eens zo machtige Capone te lijden aan dementie. Steeds meer zal de ziekte zijn geest verteren en uiteindelijk sterft Al Capone in 1947. Hij werd slechts 48 jaar oud.

 

Les Adieux à la Reine

Vier aaneensluitende dagen die zich vrijwel geheel afspelen in het weelderige paleis in Versailles ten tijde van de bestorming van de Bastille in 1789. Maar dit Franse drama richt zich niet, of minder, op Louis XVI en Marie Antoinette. We volgen Sidone Laborde, een voorleesdame en vertrouwelinge van de vorstin. Aangezien het nieuws zich wat langzamer verspreidde in die tijd, pakt Sidonie op 14 juli rustig een boek uit de kast, terwijl Marie Antoinette verveeld op bed ligt. Maar dan begint het onrustig te worden en zal later blijken dat de laatste uren van Versailles zijn geslagen…

 

Waar vind ik al die films en series?

Als je het Pluspakket hebt vind je alle films en series hier:

 1. Druk op je afstandsbediening op het knopje 'Menu'.
 2. Ga naar het menu-item 'Films' of ‘Series’ en druk op 'OK' op je afstandsbediening.
 3. Kies voor 'Pluspakket'.
 4. Kies de film of serie die je wilt kijken.
Het nieuwe menu​​

 

Hoe bestel ik het Pluspakket?

Heb je naast interactieve tv ook een mobiel abonnement bij KPN? Dan kan je het Pluspakket gratis krijgen met KPN Compleet. Bij KPN Hussel kun je entertainmentkorting krijgen op het Pluspakket.

Als je niet KPN Compleet bent vraag je het Pluspakket op de volgende manier aan en kijk je binnen 15 minuten:

Via de tv-ontvanger bestellen:

 1. Druk op menu
 2. Scroll met de pijltjestoesten naar Instellingen en druk op OK
 3. Kies voor Zenderpakketten
 4. Kies voor het Pluspakket en voer je pincode in om te bestellen
 5. Pluspakket wordt nu toegevoegd aan je abonnement. Je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Via MijnKPN bestellen:

 1. Ga naar MijnKPN, log in met je KPN ID.
 2. Klik op Thuis, ga naar Producten, ga naar Wijzig uw pakket en/of extra opties.
 3. Klik op Televisie, kies het Pluspakket en klik op Toevoegen.
 4. Klik rechts op de kassabon op Volgende, ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen.
 5. Klik op Plaats bestelling.


Welke titels uit Pluspakket On Demand raad jij aan? Laat in een reactie weten wat je ervan vindt! Als je vragen hebt dan horen we het graag.


363 reacties

Reputatie 2
Na 1 juli is er veel veranderd.

Ik zie graag hoe het pluspakket er nu uit.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi @joop2100, wat bedoel je precies? In het zenderoverzicht vind je alle huidige zenders die in het Pluspakket zitten. Verder gaat dit topic meer over het On Demand aanbod van het Pluspakket. Heb je een specifieke vraag waar ik bij kan helpen?
Reputatie 2
Dank je, helemaal duidelijk.

Ik ging ervan uit dat het ook over de zenders ging en die zijn per 1 juli veranderd in het pluspakket.

Voor mij geen problem, ik hou zo wie zo het pluspakket erbij.
Reputatie 7
Badge +24
Top! 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Ziet er goed uit @Paul_! 😇
Reputatie 7
Badge +24
Dank je! Binnenkort ga ik ook trailers toevoegen van nieuwe films. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Dank je! Binnenkort ga ik ook trailers toevoegen van nieuwe films. :)Wow! Dat zal helemaal gaaf zijn! 😏
Pluspakket veranderd steeds en is qua on demand een selectie van Videoland zo lijkt het wel.

Irritant dat er series even beschikbaar zijn en dan weer verdwijnen. Bekendste voorbeeld is wel Grey's Anatomy.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi Pinolief, het is geen selectie van Videoland maar er is ongetwijfeld overlap. Het klopt dat het On Demand gedeelte elke maand wijzigt. Dat heeft te maken met het inkopen van de rechten om het aan te mogen bieden. In het geval van Grey's Anatomy was het van begin januari tot eind juni beschikbaar. Dit is trouwens ook één van de redenen dat we dit topic zijn gestart, hier staat elke maand vermeld welke series/films binnenkort verdwijnen.
Reputatie 7
Badge +19
Hallo @Paul_

Komen er ook UHD films of series of... in het pluspakket?
Reputatie 7
Badge +24
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. :)@Paul_, zal wel mooi zijn als er ook 4K-content erbij wordt geplaatst. (voor klanten met een internet + 4K abonnement) Nu staat er in het menu 4K On Demand, maar die mag ook best bijgevuld worden. 😄
Reputatie 7
Badge +20
Hallo @Paul_

Komen er ook UHD films of series of... in het pluspakket?
Dit zal dan in het 4K On Demand komen:MENU > ON DEMAND > 4K ON DEMANDMaar helaas is daar er nog niet veel van. Ik heb die vraag nu ook aan @Paul_ gesteld. 😊
Reputatie 7
Badge +19
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. :)Een huistijger kan niet zonder het 4K abonnement @Paul_ dat begrijp je toch wel? 😂 🤣 🐱 🐅 🐆

Maar ben het met @DennisSchreve eens dat het wel mooi zou zijn.
Reputatie 7
Badge +24
Ik heb geen inzicht in wat en wanneer er bij komt maar dat is een kwestie van tijd. Er zal meer content beschikbaar komen. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Maar ben het met @DennisSchreve eens dat het wel mooi zou zijn.Voel me vereerd! 🤗 😍 😂 😂 🤣 🤣 😜
Beste @Paul_,

Zit in het pluspakket nog steeds de opnemen functie inbegrepen. Ik kan hier niks meer over vinden.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi @F_J_W, welkom! Nee, het opnemen pakket staat volledig los van het Pluspakket. Dat is volgens mij ook nooit zo geweest trouwens. Het zat wel altijd bij "Alles-in-1 Standaard" en "Premium" zoals het nu bij "Internet en TV" en Internet en "TV 4K" zit.Meer vragen? Vraag maar raak.
Reputatie 7
@F_J_W

Het opnemenpakket staat geheel los van het pluspakket. Als je het opnemenpakket hebt kun je ook de zenders in het pluspakket opnemen.
Hoi @Paul_,Dank voor je antwoord.

Ik dacht dat je bij een Alles-in-een Basispakket eerder een los opnemen pakket voor 5,-/mnd kon bestellen of dat je kon kiezen voor het pluspakket waar de opnemen functie ook in opgenomen was.
Reputatie 7
Badge +24
Graag gedaan! Het eerste deel klopt: Bij het basispakket kan je voor €5,- erbij het opnemen pakket toevoegen. Het tweede gedeelte klopt niet. 😉 Het zijn 2 losse producten.
Reputatie 1
beste moderator Paul,Ik heb een kpn compleet abonnement aangevuld met het pluspakket en recent overgestapt naar Kpn 4k. Ik wil best wat extra betalen voor een goed beeld want ik ben van mening dat een wazig beeld niet meer van deze tijd is en volgens de huidige stand van de techniek ook onnodig. Maar het moet mij wel van het hart dat het beeld van de aanvullende thema NPO kanalen in het pluspakket nog SD is. Niet om aan te zien, wordt daar nog iets aan gedaan ? Overigens waarom zitten die NPO thema kanalen niet gewoon in het standaard pakket ?Gaarne je reactie
Reputatie 7
Badge +20
Beste @GePe je bent dus overgestapt naar Internet + 2x 4K? De aanbod in 4K is matig! En er is maar 1 lineair zender: Xite 4K, dat is een lus van 2 uur. Hier kun je zien wat KPN in 4K On Demand te bieden heeft. Voor de rest zijn alle andere zenders HD of SD. Ik denk dat het lang duurt dat TV zenders over gaan naar 4K. Want dat kost de omroepen veel geld om alles weer in 4K te laten uitzenden. Camera's moeten dan ook 4K zijn. 🙂
Reputatie 7
Badge +19
Die lijst is alweer verouderd Dennis er zijn veel meer films bijgekomen inmiddels.
Reputatie 7
@Gepe

De HD zenders blijven HD en de SD zenders blijven SD. Daar verandert een 4K UHD ontvanger natuurlijk niks aan. En er is niks "wazigs" aan HD; ook niet met een HD-ontvanger trouwens.

Er is 1 (ja, één) 4K zender . . . On demand nog diverse documentaires en films. Die kosten

wel €.De NPO themakanalen worden, door de NPO in SD geleverd. Dat is overal zo. Daarvoor zul je de NPO moeten aanschrijven.De providers mogen een aantal themakanalen in een pluspakket plaatsen om de inkoop (enigszins) te compenseren. http://help.npo.nl/vragen/17

Reageer