Sticky F.A.Q.

Alles over het Pluspakket (On Demand) van KPN

 • 14 juni 2017
 • 364 reacties
 • 123854 keer bekeken
Alles over het Pluspakket (On Demand) van KPN
Reputatie 7
Badge +24

[laatste update 7 juli 2021]
Je hebt vast wel eens gehoord van het Pluspakket. Dat er ruim 25 extra tv-zenders in zitten weet je waarschijnlijk ook wel. Maar wist je ook dat je toegang hebt tot heel veel films en series On Demand(kijken wanneer het jou uitkomt)? In dit topic leg ik je uit wat je allemaal kan verwachten van het Pluspakket en lees je hier ook welke series en films er toegevoegd worden. Elke maand licht ik een paar titels uit en houd ik je op de hoogte van de titels die binnenkort verdwijnen. :)
 

Extra tv-zenders

Er zitten ruim 25 aanvullende zenders bij het Pluspakket. Een compleet overzicht van alle zenders in het Pluspakket vind je in ons zenderoverzicht.

 

On Demand

Wist je dat in het afgelopen half jaar het aanbod flink is uitgebreid? Zo is het cabaretaanbod verdubbeld en zijn de kinderfilms en -series zelfs verviervoudigd. Elke maand worden nieuwe titels toegevoegd. Ik houd je hier op de hoogte van veel nieuwe films en series.

 

cbe7dae8-2db4-44d1-bae5-c4abd52861f2.jpg

 

Uitgelicht voor de maand juli

 

Series

 

Line of Duty (seizoen 1 t/m 5)

Het klinkt in eerste instantie misschien niet heel spannend, een afdeling van de Britse politie die hun collega’s controleert op corruptie. Maar vergis je niet: ‘Line of Duty’ is een Britse topserie van de bovenste plank! Steve Arnott en zijn collega’s van de anti-corruptie-eenheid van de politie in Manchester, ook wel AC 12 genoemd, worden met de nek aangekeken door hun politie-collega’s. En dat wordt er niet beter op als ze, in het eerste seizoen, de praktijken van een immens populaire inspecteur onder de loep nemen. In Engeland kon je op maandagochtend niet meepraten als je de nieuwe aflevering niet had gezien en werd seizoen vijf door zo’n acht miljoen Britten bekeken. Gelukkig kun je deze en de andere vier seizoenen nu zien in het Pluspakket.

 

New Kids in the Wild

Cuteness alert! Zelfs de stoerste en meest gevaarlijke dieren zijn ooit kleine, schattige babydieren geweest. In de serie ‘New Kids in the Wild’ van Love Nature volgen we een aantal van die pluizige dieren tijdens de eerste maanden van hun leven. We zien ze opgroeien en de vaardigheden leren die ze nodig zullen hebben om te kunnen overleven in het wild.

 

Hell in the Heartland: What Happened to Ashley & Lauria?

In deze misdaadserie wordt er onderzoek gedaan naar een mysterie dat de Amerikaanse gemoederen al twee decennia bezighoudt: de verdwijning van de twee tieners Lauria Bible en Ashley Freeman uit Oklahoma. Zij verdwenen in december 1999, nadat de woonwagen van de familie Freeman volledig afbrandde. In deze vierdelige serie proberen twee onderzoekers erachter te komen wat er precies is gebeurd.


Films
 

A Single Man

Bij de naam Tom Ford denken de meeste mensen waarschijnlijk aan de beroemde modeontwerper. Dat klopt, maar hij is óók filmregisseur! Hij maakte zijn debuut in 2009, met in de hoofdrollen niemand minder dan Colin Firth en Julianne Moore. ‘A Single Man’ speelt zich af in de zomer van 1962 en lijkt te beginnen met een gewone dag in het leven van George (Firth). Maar het is de laatste dag die George van plan is levend door te brengen. Al acht maanden rouwt hij om de dood van zijn geliefde Jim (Matthew Goode), met wie hij 16 jaar samen was. Hij leeft in het verleden en kan zich geen toekomst zonder Jim voorstellen. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Moore), die ook niet zeker is over haar eigen toekomst.

 

Tomboy

Het jongensachtige meisje Laure is tien jaar als ze met haar familie verhuist. Als ze Lise ontmoet en zij Laure aanziet voor een jongen, stelt Laure zich voor als Michaël. Maar naarmate de band tussen de twee sterker wordt, gaat Laure het liegen steeds moeilijker vinden. Want voelt Laure zichzelf eigenlijk Laure, of toch meer Michaël? ‘Tomboy’ is ontroerend en gevoelig, zonder heel erg de nadruk te leggen op hoe moeilijk het voor een kind kan zijn om met deze gevoelens te worstelen.

 

Colette

Colette was in de vorige eeuw, en is nog steeds, een van de bekendste Franse schrijfsters. Ze werd razend populair met haar eerste vier romans, over een meisje genaamd Claudine. Een terugkerend thema in haar boeken zijn vrouwen die in een mannenwereld moeten vechten voor recht en erkenning, iets wat zij zelf ook ervaarde. De film ‘Colette’ richt zich op de beginjaren van haar carrière en haar huwelijk met haar eerste man. Maar na dit huwelijk trouwde ze nog twee keer, had ze meerdere lesbische relaties, kreeg een dochter en sliep met haar stiefzoon. Ze verwerkte haar erotische fantasieën en escapades in haar romans. Geen tamme vrouw, die Colette!

 

Waar vind ik al die films en series?

Als je het Pluspakket hebt vind je alle films en series hier:

 1. Druk op je afstandsbediening op het knopje 'Menu'.
 2. Ga naar het menu-item 'Films' of ‘Series’ en druk op 'OK' op je afstandsbediening.
 3. Kies voor 'Pluspakket'.
 4. Kies de film of serie die je wilt kijken.
Het nieuwe menu​​

 

Hoe bestel ik het Pluspakket?

Heb je naast interactieve tv ook een mobiel abonnement bij KPN? Dan kan je het Pluspakket gratis krijgen met KPN Compleet. Bij KPN Hussel kun je entertainmentkorting krijgen op het Pluspakket.

Als je niet KPN Compleet bent vraag je het Pluspakket op de volgende manier aan en kijk je binnen 15 minuten:

Via de tv-ontvanger bestellen:

 1. Druk op menu
 2. Scroll met de pijltjestoesten naar Instellingen en druk op OK
 3. Kies voor Zenderpakketten
 4. Kies voor het Pluspakket en voer je pincode in om te bestellen
 5. Pluspakket wordt nu toegevoegd aan je abonnement. Je ontvangt een bevestiging per e-mail.

Via MijnKPN bestellen:

 1. Ga naar MijnKPN, log in met je KPN ID.
 2. Klik op Thuis, ga naar Producten, ga naar Wijzig uw pakket en/of extra opties.
 3. Klik op Televisie, kies het Pluspakket en klik op Toevoegen.
 4. Klik rechts op de kassabon op Volgende, ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen.
 5. Klik op Plaats bestelling.


Welke titels uit Pluspakket On Demand raad jij aan? Laat in een reactie weten wat je ervan vindt! Als je vragen hebt dan horen we het graag.


364 reacties

Reputatie 2
Na 1 juli is er veel veranderd.

Ik zie graag hoe het pluspakket er nu uit.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi @joop2100, wat bedoel je precies? In het zenderoverzicht vind je alle huidige zenders die in het Pluspakket zitten. Verder gaat dit topic meer over het On Demand aanbod van het Pluspakket. Heb je een specifieke vraag waar ik bij kan helpen?
Reputatie 2
Dank je, helemaal duidelijk.

Ik ging ervan uit dat het ook over de zenders ging en die zijn per 1 juli veranderd in het pluspakket.

Voor mij geen problem, ik hou zo wie zo het pluspakket erbij.
Reputatie 7
Badge +24
Top! 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Ziet er goed uit @Paul_! 😇
Reputatie 7
Badge +24
Dank je! Binnenkort ga ik ook trailers toevoegen van nieuwe films. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Dank je! Binnenkort ga ik ook trailers toevoegen van nieuwe films. :)Wow! Dat zal helemaal gaaf zijn! 😏
Pluspakket veranderd steeds en is qua on demand een selectie van Videoland zo lijkt het wel.

Irritant dat er series even beschikbaar zijn en dan weer verdwijnen. Bekendste voorbeeld is wel Grey's Anatomy.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi Pinolief, het is geen selectie van Videoland maar er is ongetwijfeld overlap. Het klopt dat het On Demand gedeelte elke maand wijzigt. Dat heeft te maken met het inkopen van de rechten om het aan te mogen bieden. In het geval van Grey's Anatomy was het van begin januari tot eind juni beschikbaar. Dit is trouwens ook één van de redenen dat we dit topic zijn gestart, hier staat elke maand vermeld welke series/films binnenkort verdwijnen.
Reputatie 7
Badge +19
Hallo @Paul_

Komen er ook UHD films of series of... in het pluspakket?
Reputatie 7
Badge +24
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. :)@Paul_, zal wel mooi zijn als er ook 4K-content erbij wordt geplaatst. (voor klanten met een internet + 4K abonnement) Nu staat er in het menu 4K On Demand, maar die mag ook best bijgevuld worden. 😄
Reputatie 7
Badge +20
Hallo @Paul_

Komen er ook UHD films of series of... in het pluspakket?
Dit zal dan in het 4K On Demand komen:MENU > ON DEMAND > 4K ON DEMANDMaar helaas is daar er nog niet veel van. Ik heb die vraag nu ook aan @Paul_ gesteld. 😊
Reputatie 7
Badge +19
Goede vraag! Nee, je hebt toegang tot alle UHD content zodra je het 4K-abonnement hebt. Dat staat dus verder los van de content van het Pluspakket. Wellicht dat dit in de toekomst anders wordt maar zo zit de vork in de spreekwoordelijke steel. :)Een huistijger kan niet zonder het 4K abonnement @Paul_ dat begrijp je toch wel? 😂 🤣 🐱 🐅 🐆

Maar ben het met @DennisSchreve eens dat het wel mooi zou zijn.
Reputatie 7
Badge +24
Ik heb geen inzicht in wat en wanneer er bij komt maar dat is een kwestie van tijd. Er zal meer content beschikbaar komen. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
Maar ben het met @DennisSchreve eens dat het wel mooi zou zijn.Voel me vereerd! 🤗 😍 😂 😂 🤣 🤣 😜
Beste @Paul_,

Zit in het pluspakket nog steeds de opnemen functie inbegrepen. Ik kan hier niks meer over vinden.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi @F_J_W, welkom! Nee, het opnemen pakket staat volledig los van het Pluspakket. Dat is volgens mij ook nooit zo geweest trouwens. Het zat wel altijd bij "Alles-in-1 Standaard" en "Premium" zoals het nu bij "Internet en TV" en Internet en "TV 4K" zit.Meer vragen? Vraag maar raak.
Reputatie 7
@F_J_W

Het opnemenpakket staat geheel los van het pluspakket. Als je het opnemenpakket hebt kun je ook de zenders in het pluspakket opnemen.
Hoi @Paul_,Dank voor je antwoord.

Ik dacht dat je bij een Alles-in-een Basispakket eerder een los opnemen pakket voor 5,-/mnd kon bestellen of dat je kon kiezen voor het pluspakket waar de opnemen functie ook in opgenomen was.
Reputatie 7
Badge +24
Graag gedaan! Het eerste deel klopt: Bij het basispakket kan je voor €5,- erbij het opnemen pakket toevoegen. Het tweede gedeelte klopt niet. 😉 Het zijn 2 losse producten.
Reputatie 1
beste moderator Paul,Ik heb een kpn compleet abonnement aangevuld met het pluspakket en recent overgestapt naar Kpn 4k. Ik wil best wat extra betalen voor een goed beeld want ik ben van mening dat een wazig beeld niet meer van deze tijd is en volgens de huidige stand van de techniek ook onnodig. Maar het moet mij wel van het hart dat het beeld van de aanvullende thema NPO kanalen in het pluspakket nog SD is. Niet om aan te zien, wordt daar nog iets aan gedaan ? Overigens waarom zitten die NPO thema kanalen niet gewoon in het standaard pakket ?Gaarne je reactie
Reputatie 7
Badge +20
Beste @GePe je bent dus overgestapt naar Internet + 2x 4K? De aanbod in 4K is matig! En er is maar 1 lineair zender: Xite 4K, dat is een lus van 2 uur. Hier kun je zien wat KPN in 4K On Demand te bieden heeft. Voor de rest zijn alle andere zenders HD of SD. Ik denk dat het lang duurt dat TV zenders over gaan naar 4K. Want dat kost de omroepen veel geld om alles weer in 4K te laten uitzenden. Camera's moeten dan ook 4K zijn. 🙂
Reputatie 7
Badge +19
Die lijst is alweer verouderd Dennis er zijn veel meer films bijgekomen inmiddels.
Reputatie 7
@Gepe

De HD zenders blijven HD en de SD zenders blijven SD. Daar verandert een 4K UHD ontvanger natuurlijk niks aan. En er is niks "wazigs" aan HD; ook niet met een HD-ontvanger trouwens.

Er is 1 (ja, één) 4K zender . . . On demand nog diverse documentaires en films. Die kosten

wel €.De NPO themakanalen worden, door de NPO in SD geleverd. Dat is overal zo. Daarvoor zul je de NPO moeten aanschrijven.De providers mogen een aantal themakanalen in een pluspakket plaatsen om de inkoop (enigszins) te compenseren. http://help.npo.nl/vragen/17

Reageer