Vraag

Brava

  • 10 mei 2017
  • 18 reacties
  • 2888 keer bekeken

Reputatie 2
Tot mijn grote ontsteltenis zag ik dat Brava van de zenderllijst gaat verdwijnen.
Hoe is dat mogelijk!!!!!!
Brava is de ENIGE klassieke muziekzender op TV.
Wie heeft dit besloten. En hoe kunnen we dit byzarre besluit ongedaan maken?????

18 reacties

Reputatie 4
Badge
Ben het met je eens, @hvb5644, Op deze manier wordt het zenderpakket steeds meer een eenheidsworst. We kunnen hier als klanten helaas weinig aan doen, tenzij we massaal protesteren en dreigen over te stappen naar een andere provider. Die provider moet overigens niet Telfort of XS4ALL of ON zijn, want die nemen het zenderpakket van KPN letterlijk over. Vooralsnog wordt er op dit forum vrij lauw op gereageerd. Misschien tijd voor een petitie, net zoals is gebeurd voor het behoud van de regionale omroepen.
Reputatie 7
Hmmm, https://forum.kpn.com/stel-vraag-2/waarom-brava-de-zenderlijst-432700

Waarschijnlijk vind KPN de doorgiftevergoeding die Stingray hiervoor vraagt te hoog t.o.v. het aantal kijkers (door de streams weet KPN precies hoeveel en hoe lang er naar gekeken wordt). Vaak sneuvelen zenders als er minder dan 1000 mensen naar kijken. Dat is met Stingray Djazz al eerder gebeurd helaas.

Als na Djazz ook Brava weg is houdt het niet over.

Op televisie hebben we nog:
Het programma van Paul Witteman
VPRO Vrije geluiden

Op radio zijn er wel diverse klassieke zenders:
Classic FM
NPO radio 4
BBC radio (ook 4?)
Stingray Classical 907
Reputatie 4
Badge
Als dit inderdaad het beleid is (minder dan 1000 kijkers, dan op de nominatie zetten om verwijderd te worden) ben ik bang dat we op een gegeven moment allemaal naar hetzelfde zitten te kijken ...
Of niet meer naar lineaire TV, maar naar On Demand, maar ook hier laat het klassieke-muziekaanbod van KPN het afweten. Er zijn overigens wel websites, die iets dergelijks aanbieden, zoals classicaltv.com of medici.tv, maar vooral de laatste is erg prijzig (€14,90 p/mnd).
Reputatie 7
1000 op 2.300.000 klanten is wel erg weinig. Overigens is ie bij KPN in het pluspakket, waarvan ik schat dat ongeveer 1.000.000 klanten daarover kunnen beschikken.

T-mobile heeft Brava overigens HD in het basispakket (KPN SD in pluspakket).
Ziggo heeft de zender ongecodeerd op het net in SD. Minimaal dus het KabelTV pakket met NPO in HD en Ziggo Sport 14 HD en de rest in SD.
Reputatie 4
Badge
De echte getallen en de precieze afweging kennen we natuurlijk niet, @PeterG, maar met deze kruideniersmentaliteit van KPN sneuvelt wel de kwaliteit en de diversiteit. Vorig jaar werd het inhoudelijk sterke BBC4 geschrapt en we hebben er het flauwe recyclingkanaal BBC First voor teruggekregen, Nu gebeurt hetzelfde met Brava, waar dan weer het zoveelste treurkanaal (Nick Music) voor terugkomt. Ik zie dat er verschillende aanbieders zijn die Brava, BBC4 en ook het eerder door KPN geschrapte Mezzo en DjazzTV nog wel hebben. Die maken dus kennelijk andere afwegingen. Ik ben nog niet weg bij KPN, want er zijn veel dingen waar ik wel tevreden over ben, maar het begint wel te kriebelen.
Reputatie 7
Badge +29
Welkom hvb! Ik kan me voorstellen dat je niet blij bent met de aanstaande verwijdering van Brava. Hoewel ik er zelf niet vaak naar keek vind ik het persoonlijk een aanwinst voor ons zenderaanbod en ook erg jammer dat het verdwijnt. Bij het bepalen van de jaarlijkse zenderwijzigingen wordt naar verschillende factoren gekeken, waaronder kijkcijfers, algehele pakketsamenstelling, kosten, etc...

Ik verwacht niet dat we er nog iets aan kunnen veranderen, maar we nemen de reacties die we krijgen op de aangekondigde wijzigingen sowieso mee richting het zenderteam.
Reputatie 1
Ik heb me net bij KPN alles-in-een aangesloten. Voor mij was de aanwezigheid van brava een echt bepalend punt. Was de zender niet erbij geweest, zou ik nooit van mijn leven het abonnement hebben genomen. Ik vind het ongeloofelijk dat een platform voor zo een grote en algemeen publiek geen enkele klassiek zender in de aanbod stellt. En aub , geen Kpn reactie om te zeggen dat er nog radios zijn. Om naar de radio te luisteren heeft men geen tv abbo nodig.
Reputatie 7
Beste Doratheexplorer. Op dit moment is iedereen door de aangekondigde wijzigingen contractvrij tot 4 juli. Tot die tijd kun je dus gewoon (weer) overstappen.
T-mobile, ook via de telefoonkabel, heeft Brava bv in het basispakket. En Ziggo, als je in hun gebied zit, natuurlijk.
Zelf heb ik 'm (ook) nog via Ziggo omdat ze het signaal er nooit afgehaald hebben na opzegging. 😉 En dus ook alle regionalen!
En de opnames, die ik gemaakt heb van Brava programma's, raak ik ook kwijt vanaf 4 juli a.s... Ik ben er niet blij mee en dan druk ik me nog voorzichtig uit. En overstappen, dat blijft een gedoe en verder ben ik niet ontevreden over KPN en heb net sinds een half jaar KPN Compleet (KPN interactieve TV heb ik sinds een jaar of 10).
Reputatie 7
Badge +24
Hoi Dora en Petra. Als Brava echt een breekpunt voor je is dan is het extra vervelend. Zoals Peter al aangeeft kan je eventueel opzeggen tot 4 juli maar ik snap ook dat je daar eigenlijk niet op zit te wachten. Al helemaal niet als je net bent aangesloten.

Elk jaar is er een "grote" zenderwijziging en helaas valt deze zender weg. Erik geeft hierboven al aan hoe dit bepaald wordt.. Als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Ik vind dit een groot gemis; het is de enige klassieke zender die KPN aanbiedt. Enkele jaren gelden is ook Mezzo al gesneuveld. Er blijft niets meer over. Is er nog een mogelijkheid dat KPN zich bedenkt in dezen? Het zou jammer zijn om te moeten overstappen naar een andere provider om nog deze zender te kunnen blijven zien. De kwaliteit van KPN is namelijk prima en we zijn verder tevreden.
Reputatie 7
Badge +24
Ik vind dit een groot gemis; het is de enige klassieke zender die KPN aanbiedt. Enkele jaren gelden is ook Mezzo al gesneuveld. Er blijft niets meer over. Is er nog een mogelijkheid dat KPN zich bedenkt in dezen? Het zou jammer zijn om te moeten overstappen naar een andere provider om nog deze zender te kunnen blijven zien. De kwaliteit van KPN is namelijk prima en we zijn verder tevreden.
Welkom Saturnus112. Het lijkt me sterk dat KPN zich nog gaat bedenken wat betreft de zenderwijziging(en). Dat gaat niet over 1 nacht ijs namelijk (marktonderzoeken, contractonderhandelingen etc.). Ik hoop dat je bij ons blijft!
Reputatie 3
Badge
Ben zeer ontstemd door het verwijderen van Brava uit het zender pakket zonder redelijk alternatief . kpn breidt wel haar porno zenders uit en durft bovendien het tarief met 12.5 % te verhogen. Waardeloos, heeft Kim Hollander kpn som overgenomen?
Kortom 3 goede redenen om als klant kpn te dumpen.
Ik wil alle abonnees die het met mij eens zijn adviseren over te stappen naar een andere tv aanbieder die klassieke concerten serieus neemt .
Brava heeft ook bij mij een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van provider. Maar als bijna alle providers het signaal afnemen van KPN ontstaat er zo bijna een monopolie. Is het echt niet mogelijk om één zender over te houden voor klassieke muziek? En dan maakt het me nog niet zoveel uit of dit nu Brava is of Mezzo of nog iets anders. En het zelfde geldt voor jazz. Ja, de meerderheid houdt misschien van andere muzieksoorten. Maar moet de meerderheid in alles de minderheid overrulen?
Reputatie 7
Badge +20
Er is een alternatief voor mensen die graag naar klassieke muziek luisteren en kijken:

AVRO Klassiek: (MéérTV)


Parmando: (MéérTV)Veel kijkplezier! 🙂
En waar vind ik dan AVRO klassiek?????

MVG H. Rengelink
Reputatie 7
Badge +20
En waar vind ik dan AVRO klassiek?????

MVG H. Rengelink
Op menu drukken, en dan naar MeerTV gaan, @biljarter43. 🙂 En er is nog een klassiek zender: Parmando.
Hartelijk dank, ik ga het bekijken.

MVG

Reageer