Beantwoord

Cat 6a kabel werkt niet op tv-ontvanger

  • 3 January 2019
  • 3 reacties
  • 578 keer bekeken

Goedemiddag,

Ik heb een modem in de meterkast waarbij ik hier een cat6a netwerkkabel onder de vloer heb getrokken naar daar waar de tv staat. Deze 6a kabel heb ik aangesloten op de tv ontvanger, maar zo ontvang ik dus klaarblijkelijk geen kpn zenders.

Iemand enig idee hoe dit komt? Op het modem zit ook nog een tp-link aangesloten voor onze tv boven (deze heb ik nu maar naar beneden gehaal om beneden toch tv te hebben). Ook zit hier nog een Wi-Fi versterker op aangesloten.

Omdat de tv ontvanger wel werkt met deze tp-link moet het hem in deze 6a netwerkkabel zitten.

Iemand een idee hoe ik er wel voor kan zorgen dat ik interactieve tv kan kijken zonder het gebruik van deze tp-link? Ben verder best een leek.

Met vriendelijke groet,
Jos
icon

Beste antwoord door erwinde 3 January 2019, 17:07

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 4
Badge +4
Het meest waarschijnlijke is dat de CAT6a ethernet kabel kapot is (kabelbreuk) of dat de pluggen er niet goed zijn aangezet. Als je de pluggen er zelf aangezet hebt, kan je beginnen er nieuwe op te zetten. Anders is een andere kabel proberen de meest voor de hand liggende oplossing.

De kabel is op zich door te meten, maar daar is een (duur) specialistisch meetapparaat voor nodig. Dat is alleen een optie als je zoiets ergens kan lenen.

Als je een nieuwe kabel gaat aanleggen, test hem dan, door hem eerst over de grond te leggen!
Reputatie 7
Hey Treinkapitein, welkom op het KPN forum. Dat is wel zeer ongelukkig! Ik sluit me aan bij het antwoord van Erwinde, de meest voor de hand liggende oorzaak is een kabelbreuk in de kabel :(

Gouden tip van @erwinde, controleer voor het aanleggen de kabel! Dat scheelt je een hoop werk achteraf 🙂
Reputatie 7
Hey Treinkapitein, ik zie dat je geen reactie meer hebt geplaatst. Ik ben wel erg benieuwd, is het gelukt met een nieuwe kabel? 🙂

Reageer