Beantwoord

Extra ITV ontvanger bestellen gaat niet

  • 1 April 2021
  • 19 reacties
  • 168 keer bekeken

Reputatie 3
Badge

Hallo,

ik zou graag een extra ITV ontvanger bestellen, maar kan deze niet aanvinken in MijnKPN. 

Ik heb de volgende regels gevonden:

Hoeveel ontvangers bij welke snelheid met VDSL:

4.936 bits/s 1 SD
8.222 bits/s 2 SD
8.941 bits/s 1 SD + 1 HD
12.227 bits/s 1 SD + 1 HD
16.233 bits/s 2 HD
39.765 bits/s 2 SD + 2 HD
45.024 bits/s 3 SD + 2 HD
47.324 bits/s 2 SD + 3 HD
50.282 bits/s 3 SD + 3 HD
58.991 bits/s 2 SD + 4 HD
70.658 bits/s 1 SD + 5 HD
82.324 bits/s 6 HD

(BRON: PeterG)

Volgens de laatste keer dat ik Fourstack kon checken hebben we 43 MBPS.

We hebben nu 3 ITV ontvangers waar we met veel plezier gebruik van maken en ik wil graag een vierde bestellen.

Kan iemand mij daarbij helpen ?

Alvast bedankt,

William

icon

Beste antwoord door Erik van KPN 14 April 2021, 11:17

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

19 reacties

Reputatie 7
Badge +30

Hoi @williamb, goede vraag! Je zou inderdaad nog een vierde interactieve tv ontvanger moeten kunnen bestellen. Ik merk hier echter ook dat ik niet de mogelijkheid heb om dat te selecteren. Ik zie hier dat je ook nog een Digitenne ontvanger in je abonnement hebt. Dat zou niet moeten uitmaken, maar wellicht dat het systeem er toch wat van vindt. Ik ga bij een collega checken waar dit op struikelt, of dat klopt, en wat we eraan kunnen doen. 'k Kom er bij je op terug zodra ik meer weet. 

Reputatie 3
Badge

Hallo Erik,

super, dankjewel!

Vriendelijke groeten,

William

Reputatie 7
Badge +30

Ik heb een eerste terugkoppeling. Er zijn, onder water, twee systemen betrokken bij een wijziging als dit. En tussen die beide systemen zit een discrepantie. Het ene systeem houdt waardes aan volgens het lijstje wat jij ook al plaatste. Maar het andere systeem heeft een strakker lijstje, en die vindt dat je met jouw bandbreedte maar 3 interactieve ontvangers zou mogen. Het is dan even de vraag welke van de twee lijsten op dit moment de juiste zou moeten zijn. Dat wordt nu uitgezocht. Ik verwacht daar pas na de paasdagen reactie op. Dus ik moet je nog even om geduld vragen, William. Afhankelijk van welk lijstje dan klopt wordt een van de beide systemen aangepast. En als dat dan het ruimere lijstje is, dan kun je op dat moment de vierde ontvanger bestellen. Ik kom er weer bij je op terug zodra ik meer informatie heb.

Reputatie 3
Badge

Hallo Erik,

bedankt voor het opvolgen en het duidelijke antwoord.

Ik hoop dat, hoe het ook uitpakt qua lijstje, ik misschien wat coulance kan krijgen, bijvoorbeeld een soort “finders fee” omdat ik het heb aangekaart. Deze 4-de ontvanger wordt straks trouwens nooit gebruikt tegelijkertijd met 1 van de anderen, dus zal ook praktisch gezien geen probleem geven, want nu werkt het ook allemaal naar tevredenheid, maar dat terzijde.

Fijne paasdagen en tot horens,
William

Reputatie 3
Badge

Hallo Erik,

ik vroeg me af of je er al aan toe was gekomen om me hier verder mee te helpen.

Vriendelijke groeten,
William

Reputatie 7
Badge +30

Helaas nog geen update, William :( Het verschil zit diep in het systeem, dus we hebben daar wat specialisten voor nodig om te kijken hoe dit zit en wat wel en niet klopt. Ik kan je op dit moment dan ook nog niet zeggen of het mogelijk gaat zijn om die vierde ontvanger te bestellen. Je vraagt of we coulant kunnen zijn. Als blijkt dat het strakkere lijstje met 3 ontvangers op jouw bandbreedte de kloppende is, dan kan ik daar niet om heen. Bestelsysteem is de baas in dat opzicht. 

Reputatie 3
Badge

Hallo Erik,

bedankt voor de tussentijdse duidelijke info, we wachten af en hopen op het beste.

Vriendelijke groeten,
William

Tja, ten eerste leuk dat je m'n site ook gevonden/gebruikt hebt! :grinning:

Verder zou je op de vierde tv ook Chromecast kunnen overwegen. Dat gaat helemaal via wifi en de usb-voeding van die Chromecast kan ook in de usb van de tv. Dan heb je maar één 230 volt stekker en geen extra ontvanger nodig. Wel een tablet, smartphone of laptop om mee te casten.
En je hebt geen extra € 5 per maand ontvangerhuur.

ITV website voor laptop: tv.kpn.com.

Ik heb op tv 1 een ontvanger; tv 2 Chromecast; tv 3 Digitenne.

Reputatie 7
Badge +30

Ik heb het definitieve antwoord voor je, @williamb. Helaas geen goed nieuws. Het strakkere lijstje is degene die klopt. De rest van het systeem wordt hier op aangepast. Hier kiezen we voor zodat we een zo goed mogelijke kwaliteit kunnen leveren voor de beschikbare bandbreedte. Dat betekent dat het helaas niet mogelijk gaat zijn voor jou om een vierde interactieve tv ontvanger aan je abonnement toe te voegen. Je kunt wel een Digitenne ontvanger toevoegen. 

Daarnaast is de suggestie die Peter doet ook een goede. Vanuit de iTV app kan je casten, dus een Chromecast op de vierde tv geeft een ervaring die voor een groot deel gelijkwaardig is aan het gebruiken van een interactieve ontvanger.

Erik_ schijft: Dat betekent dat het helaas niet mogelijk gaat zijn voor jou om een vierde interactieve tv ontvanger aan je abonnement toe te voegen.

Dan zou ik als eerste Chromecast willen adviseren. Dat geeft veel mogelijkheden die ITV via ontvanger ook biedt. Bediening dan middels KPN ITV app in je smartphone of tablet. Via laptop (tv.kpn.com) kan ook, maar installatie van Chromecast vereist wel een Android of iOS apparaat.
Wil je dat niet dan een Digitenne-ontvanger. Maar daar heb je alleen lineaire tv (33 zenders) en radio (28 zenders) mee. Dus niet pauzeren, opnames, terugkijken en meer niet.

Reputatie 3
Badge

Hallo Erik,

Heel jammer, maar bedankt voor de uitleg.

Kan je het strakke lijstje eens delen, zodat er een up-to-date versie bestaat op dit forum?

We hebben al digitenne en dat is zeer matig qua ontvangst hier na verlies van de insteekkaartmogelijkheid en voorgaande updates van zender frequenties en doet het vaak niet op o.a. NPO1t/m3.  (antenne Goes) Al veel mee bezig geweest, niet goed te krijgen. 
Bedankt voor de Chromecast-tip, maar vind ik erg “houtje/touwtje oplossing”, we zullen tot het wel kan het ITV kastje wel steeds heen en weer dragen, zodat we hetzelfde resultaat hebben als met een 4-de ontvanger, alleen dan onhandig.

Bedankt voor de opvolging.

Vriendelijke groeten,
William

Chromecast-tip, maar vind ik erg “houtje/touwtje oplossing”

Uiteraard ben ik het daar als enthousiast Chromecast gebruiker (v.d. 2de tv) niet mee eens. Een tv uit 2013 waar Smart ook niet meer werkte is ineens ook weer up to date met Chromecast en alle apps in m'n telefoon…. :smiley:.

Bovendien: je hebt maar één 230 volt stekker. Want de Chromecast zit met z'n hdmi en z'n usb stekker beide in de tv. En geen extra kastje bij de tv, want die Chromecast 'hangt’ erachter en is zeer klein.

Tot zover het pleidooi voor Chromecast :stuck_out_tongue_winking_eye: .

@williamb als één van je tv's een LG of Samsung smart tv vanaf modeljaar 2017 is zou je daarop ook de kpn iTV-app uit de betreffende app store kunnen installeren.  Die tv kun je dan bedienen via de AB van de tv zelf. De app heeft weliswaar een wat lagere kwaliteit dan de ontvangers en is wat beperkter qua mogelijkheden maar is minder "houtje/touwtje” dan een Chromecast: je hebt er i.i.g. geen slimfoon bij nodig. 

Reputatie 7
Badge +30

Kan je het strakke lijstje eens delen, zodat er een up-to-date versie bestaat op dit forum?

Is helaas niet mogelijk. Het lijstje is in principe flexibel in dat we hem kunnen wijzigen als er, bijvoorbeeld, verbeteringen in het systeem plaatsvinden waardoor we minder bandbreedte nodig hebben voor dezelfde kwaliteit. We willen dan liever niet dat we op openbare plekken dan nog oude informatie hebben staan. Wel kan ik je aangeven dat jouw bandbreedte nu rond de grens zit. Dus mocht op jouw adres in de toekomst een bandbreedteverbetering plaatsvinden, ook al is het maar een kleine, dan kan het op dat moment waarschijnlijk wel.

Reputatie 3
Badge

Ok, bedankt.

Ik ga het in de gaten houden, wellicht kan ik dan op een dag toch de 4-de ontvanger aansluiten.

Vriendelijke groeten,
William

Ah, ik zie dat ik nog iets niet genoemd heb.

Namelijk een laptop met diens HDMI UIT met je tv verbinden (via browser met tv.kpn.com). Dat is mijn '’ontvanger'’ als ik bij mijn moeder ben. Daar staat boven op de logeerkamer de oude tv die ze niet gebruikt. Ik gebruik 'm daar zowel met de laptop via HDMI als via Miracast. En heb ook de Digitenne ontvanger mee.

Reputatie 3
Badge

@Erik_  1 klein vraagje nog, ivm het feit dat ik net niet in aanmerking kom voor een extra ontvanger…

kijken jullie daarbij naar de snelheid op mijn adres die fourstack aangeeft of wat je exact op dat moment doormeet of misschien nog wat anders ?

vriendelijke groeten,

William 

Reputatie 7
Badge +30

We gaan daarbij uit van wat in de database staat. En dat is degene waar Fourstack, en ook de kpn.com shop en dergelijke hun waardes vandaan halen. Die databasewaarde is over het algemeen stabiel, maar wordt (bij koper) wel periodiek getoetst aan wat er in de praktijk binnenkomt. En als dat hoger of lager genoeg is, dan zal ook de database aangepast worden. En, als er actief een upgrade van het netwerk plaatsvindt wordt de database ook aangepast. 

Reputatie 3
Badge

ok, duidelijk, dankjewel!