Vraag

Foutcode stb-nmc-400

  • 11 October 2021
  • 16 reacties
  • 72 keer bekeken

Foutcode  stb-nmc-400

Heb ondertussen een nieuw modem een nieuw zwart kastje

Alles is doorgemeten maar nog steeds deze melding  plus dat ik met internet regelmatig te zien krijg dat de verbinding is verbroken. Oa you tube.

Graag een echte oplossing   


16 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Lord Naughty! De foutmelding geeft aan dat de verbinding tussen de Experiabox en de tv-ontvanger instabiel is of dat deze is verbroken en niet opnieuw tot stand gebracht kan worden. Zou je aan kunnen geven hoe die verbinding is? Is dit via een internetkabel of bijvoorbeeld via een DVS? Hoe zit het daarnaast met de internetverbinding van andere apparaten? Zijn die wel stabiel of hebben andere apparaten ook last van instabiel internet? 

Nee niet draadloos maar gewoon bekabeld en heb het ook met mijn laptop dat ik de melding krijg geen verbinding en dat ik opnieuw moet laden.

Reputatie 7
Badge +9

@Lord Naughty zou je in dat geval je profiel in willen vullen en hier laten weten wanneer je dat gedaan hebt? Als alle apparatuur vernieuwd is maar je problemen blijft houden is de kans groot dat het verstandig is een monteur te sturen. Ik wil graag voor ik dat doe alles toch nog een keer doormeten. Ik heb nog wel een laatste vraag over de apparatuur thuis. Soms kan bijvoorbeeld een eigen router of dergelijke voor storing zorgen binnen de verbinding. Is er zoiets aanwezig?

Bram,

Heb het een en ander in mijn  profiel instellingen aangevuld.

Heb geen eigen router oid.

Monteur is al een keer langs geweest en heeft  de router toen vervangen.

Voor youtube wordt apart Google Chrome gebruikt.

 

Reputatie 7
Badge +9

@Lord Naughty tot nu toe vind ik inderdaad niets raars. Ik wil dit toch gaan doorzetten om het op te laten lossen. Ik zie in de administratie dat er twee TV ontvangers aanwezig zijn. Zou je aan kunnen geven of het probleem op beide ontvangers speelt? En als dat niet zo is blijft het probleem dan ook terugkomen op het moment dat je de ontvangers van plek wisselt? Laat me dat nog even weten. Dan kan ik het voor je doorzetten om naar een stabiele TV ontvangst te werken. 

Die tweede ben ik even vergeten mede omdat ie boven staat  op de slaapkamer en ik weinig boven kijk.

Zal ze omdraaien maar de ontvanger beneden is pas vervangen.

Ik hou je op de hoogte

Reputatie 7
Badge +9

@Lord Naughty ik heb al even niks meer van je gehoord. Is het nog gelukt om de ontvangers van plek te wisselen?

Heb de zwarte kastjes verwisseld maar ik blijf problemen houden met internet verbindingen zowel op TV als laptop en dan bedoel ik laden duurt erg lang en moet vaak opnieuw laden.

Weet niet wat er mis is, leeg regelmatig  cache's en draai met een goede browser.

Reputatie 7
Badge +9

@Lord Naughty de verbinding tot aan het modem is stabiel en heeft de beloofde snelheid. Dus denk ik dat het probleem zich na het modem bevindt. Ik zou graag willen focussen op de foutcode. Begrijp ik goed uit je bericht dat de foutcode STB-NMC-400 op dezelfde locatie op het andere kastje ook naar voren komt? Of blijft de foutcode op het kastje maar dan op de andere locatie?

Deze foutcode laat zich op dit moment niet meer zien maar blijf meldingen krijgen van oa you tube en een aantal fora dat er opnieuw geladen moet worden dat de verbinding verbroken is en ik opnieuw moet laden. Het enige wat ik kan bedenken is dat het draadloze niet goed werkt.

Modem is stabiel, heb vannacht wat nw software langs zien komen.

Reputatie 7
Badge +9

Wat bedoel je precies met draadloze? Bedoel je hierbij op een ander apparaat dan je TV ontvanger? Of gebruik je bijvoorbeeld een Draadloze Verbindingsset? En bedoel je met Youtube dat deze blijft laden op de TV ontvanger? Goed om in ieder geval te horen dat het televisie signaal weer goed binnenkomt. 

Nee gebruik geen draadloze verbindings set  alles gaat hier via het modem en dit zie foto kom ik dus regelmatig tegen.

 

Reputatie 7
Badge +9

@Lord Naughty kijk je in dit geval Youtube via onze tv-ontvanger of gebruik je een app op een smart tv? Heb je daarnaast verder nog last gehad van de STB-NMC-400 foutcode op de tv-ontvanger?

Ik kijk Youtube via de tv ontvanger en heb op dit moment geen  STB-NMC-400 fout codes meer langs zien komen.

 

Reputatie 7
Badge +9

Ik denk in dit geval niet dat de Experiabox het probleem is. Zou je voor de zekerheid toch nog willen kijken of een reset van de tv-ontvanger helpt bij het weghouden van de problemen met de Youtube app? En maak je verder ook gebruik van andere apps op de ontvanger? Geven die geen foutmelding? 

Heb beide kastjes uit en aangehad. Alles opnieuw gestart. Instellingen in YT opnieuw erin gezet apart met Chrome. Geen blokkades erin gezet overigens.  Automatisch afspelen aan dus dat vinkje gebruikt. Ben ondertussen redelijk het spoor bijster. Soms na 3 nummers soms na 1 nummer stopt YT  bij het later afspelen, sowieso is dat hele proces doorlopen een drama. Bufferen, verbinding verbroken.  

O ja voor het  geval ik heb het NIET  over de melding dat er wordt gevraagd om de video  verder te spelen even de oke/enterknop een zetje te geven

Heb YT ruim een jaar zonder hikken gebruikt vanalles aangepast/vernieuwd. Internet afgestruind wat ev de oorzaak  kan zijn.

Gebruik alleen de YT app verder niets geen Amazon oid.

Reageer